Het Klauterwoud // Broekpolder

Verscholen achter Vlaardingen ligt de Broekpolder, een ontzettend mooi en uniek natuurgebied. En weer verscholen aan de rand van dit gebied vind je het Klauterwoud. Een ontzettend leuk en divers speelbos vol met mogelijkheden om te klimmen en klauteren.


Welkom in het Klauterwoud. Aan uw linkerkant Adventure Vlaardingen, hier kan je (tegen betaling) op hoogte en extra uitdagend klimmen en klauteren. Aan uw rechterkant een boomstammen parcours, wie is het snelste aan de overkant?


In elk speelbos vind je natuurlijk een tunnel om doorheen te kruipen, maar hier vindt je er zelfs 4 die allemaal uitkomen op een verborgen veldje.

Speeltuin Klauterwoud


We zoeken verder in het woud en stuitten al snel op de Speeltuin Klauterwoud. Hier vind je één van de langste dubbele kabelbanen die je ooit in een bos aantreft. En uit eigen ervaring kan ik je zeggen hij is heel gaaf en gaat heel hard. Iemand moet wel een handje helpen, want de allerkleinsten kunnen hem net niet zelf naar boven trekken.

Drie grote speeltoren staan tot je beschikking om lekker te klimmen, balanceren en glijden. Of speel lekker met het zand. Rondom liggen heel veel grote boomstammen, ideale plek voor de volwassenen om lekker te zitten en genieten van het uitzicht. Of neem een kleedje mee en zoek een plekje op het gras, voldoende ruimte.

Uitkijktoren


Je had hem vast al gezien achter de speeltuin, de uitkijktoren boven op de heuvel. We gaan naar boven om het gebied eens vanaf boven te kijken. Hier wordt het ons goed duidelijk hoe uitgestrekt het gebied is, niet alleen het Klauterwoud, maar het gehele Broekpolder gebied.

Maar we spotten ook iets bijzonders in de verte, huizen uit de prehistorie. Na wat onderzoek blijkt dat hier, door de Universiteit Leiden, huizen gebouwd zijn/worden zoals men dat deed in de steentijd. Hier vindt je er meer info over.

Parcours


In het woud zijn een aantal parcoursen gebouwd, voor jong en oud en ze waren ook nog druk bezig om er meer bij te bouwen. We kiezen er eentje uit die voor Nim ook goed te doen is. Ik denk dat het de bedoeling is dat je als eerste door de wilgentunnel en over de wipwap brug bent. Wij houden het gewoon bij lekker beetje klimmen en klauteren tussen al het heerlijk frisse groen.

Vlonderpad en trekvlot


Vanaf de uitkijktoren zag we ook een vlonderpad, na ons parcours avontuur gaan we hier natuurlijk ook even heen. Het is geen alledaags vlonderpad, hij is namelijk gemaakt van ronde palen met grote kieren er tussen. Onhandig dus als je met een kinderwagen hierover wilt wandelen, maar wel heel gaaf om het water en groen onder je voeten te zien.
Na het vlonderpad lopen we naar het trekvlot en gaan lekker heen en weer over het water.

Er werd gewaarschuwd dat het hier in de middag heel druk kan worden, hierom zijn we vroeg in de ochtend op pad gegaan. Dat kan ik je aanraden want het wordt inmiddels middag en komen we steeds meer en meer mensen tegen. Tijd dus om weer op de terug weg te gaan naar de auto.

Hier vind je het Klauterwoud:

Watersportweg 21, Vlaardingen
Parkeren kan je naast de ingang (als er plek is, in de berm parkeren mag niet), of aan het begin van de weg of op de grotere parkeerplaats een stukje verderop.
Meer info: klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest