Kasteelpark Born

Als wij op vakantie gaan, als is het maar een weekend, dan doen we dat niet om lekker te relaxen. We kiezen dan een plekje uit waar we leuke nieuwe plekjes kunnen ontdekken. In de herfst van 2019 kozen we voor Landal de Lommerbergen, o.a. zodat we eindelijk eens naar Kasteelpark Born toe konden.


Het is een kleine dierentuin, maar wel ontzettend leuk opgezet. Vooral in combinatie met de kasteel ruïne erbij heeft het park een bijzondere sfeer. De zwarte zwanen met jongen die we aan het begin tegen kwamen vond ik heel bijzonder. Zwarte zwanen zie je niet zo vaak.


Toen we bij een grote loopbrug kwamen liepen we over het verblijf van een kameel. Een kameel die ons gelijk kwam begroeten en volgens mij hoopte dat we iets te eten hadden. Nooit eerder waren we zo dicht bij een echte kameel.

Wat zien we daar achter de bosjes? Jawel hoor, het is de ruïne van Kasteel Born. Ergens natuurlijk zonde dat het een ruïne is, maar dat heeft tegelijkertijd ook zo zijn charme. We hadden gehoopt dat je er dichterbij of zelfs in kon wandelen, maar helaas konden we het alleen vanaf een afstandje begluren.


Na het kasteel komen we bij de volières. Hier wacht een prachtige uil ons op. Nim heeft overigens de plattegrond stevig in handen en leidt de weg.


En de route leidt ons langs een bankje. Maar dan wel een prachtig houten bankje met 2 prachtige uilen standbeelden eruit gehakt.


Aangezien het begin herfst is beginnen er hier en daar al wat blaadjes van de bomen te vallen. En bij het bankje vinden we bladeren die groter zijn dan Nim zijn hoofd. Heel bijzonder.


Er was ook een voliere waar je in kon, de voilere vol met parkietjes. Wat mij betreft één van de gezelligste plekjes van het hele park. Er zaten ontzettend veel parkietjes in alle kleuren en maten en die kletsen er gezellig met zijn allen op los. Ze fotograferen was geen makkie, want ze zitten niet echt stil.


Terwijl de Grasparkieten overal zaten behalve in het gras, zat een andere parkiet (waarvan ik de naam niet weet) wel in het gras. Je kon ok duidelijk zien dat er stelletjes waren die continu bij elkaar bleven en elkaar zelfs soms kusjes gaven.

Een dier die je niet zo vaak tegenkomt in de dierentuin is het Stekelvarken. Terwijl het toch best een bijzonder dier is waar de meesten van ons waarschijnlijk weinig vanaf weten. Maar hier was er wel eentje. Zo leerde ik dus dat een stekelvarken ook in een hol onder de grond leeft.


Ergens tussendoor zijn we ook nog bij het restaurantje geweest en heeft Nim heerlijk even in de speeltuin gespeeld. Maar we zijn blijkbaar toen helemaal vergeten om foto’s te maken. Wel hebben we foto’s gemaakt van het voeren van de neusbeertjes. Wat een schattige beestjes.


Het is natuurlijk al een hele tijd geleden dat we hier waren, dus sommige details zijn me een beetje ontschoten. Maar ik kan me nog wel herinneren dat ik deze foto’s van een salamander heb gemaakt in Waterwereld de Koelekop.

Nu denk je vast dat er heel weinig te zien valt in het park, maar dat is niet waar. Wij hebben deze dag voor ons doen heel weinig foto’s gemaakt. Er zijn ontzettend veel leuke en bijzondere dieren die je gewoon voor jezelf zal moeten gaan ontdekken.

Hier vind je Kasteelpark Born:

Kasteelpark 38 6121XK Born
Parkeren: Je kan parkeren op de Borner Markt, vanaf hier een klein stukje lopen.
Meer info over Kasteelpark Born klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest