Kabouterpad // Natuurpoort TerSpegelt

Speciaal voor de allerkleinsten zijn er door heel het land diverse Kabouterpaden te vinden, één van die paden vind je bij Natuurpoort TerSpegelt. Het is een heerlijke wandeling door een mooi bos wat grenst aan de Cartierheide.


Lente, zomer, herfst of winter, in elk van de jaargetijden is dit een heerlijk stukje om te wandelen.
Wij deden het op eigen houtje, maar bij vakantiepark TerSpegelt kan je tegen een klein vergoeding een speciaal tasje krijgen met een kaboutermuts, iets te drinken en leuke opdrachten voor onderweg.
Klik hier voor meer info.


Route? Geen probleem, op de parkeerplaats van de Natuurpoort staan de kabouters je al op te wachten en vertellen je dolgraag welke kant je op moet en als je goed naar ze luistert zal je niet verdwalen en alles in hun bos ontdekken. En op de foto met de kinderen? Geen probleem dat vinden ze enig.


Wat bijzonder is aan deze kabouters is dat niet alle huizen verstopt zitten onder de grond of tussen de wortels van bomen. De bewoners van dit huis vonden het niet nodig om het te verstoppen, ze laten zelfs hun schone was lekker buiten drogen. Helaas troffen we niemand thuis aan, want er werd niet open gedaan toen we klopten.


Even verderop vinden we nog een bewoner van het bos en vragen voor de zekerheid nog even de weg. Hij vertelt ons dat we even verderop een bijzonder plek zullen vinden waar we even kunnen uitrusten en eten en drinken.


Als we door het bos verder lopen begrijpen we al snel waar hij het over had. We komen bij het centrum van het bos, waar de kabouters samen komen om te eten en feestjes te vieren. Aan het hoofd van de tafel staat het beeld van een kabouter, waarschijnlijk een belangrijke kabouter geweest.

We komen weer een kabouter tegen en dit keer horen we dat we op 2 manieren verder kunnen. We kunnen het kabouterpad aflopen, terug naar de parkeerplaats of…


Of loop nog een rondje over de schitterende Cartierheide.

Hier vind je het kabouterpad:

Natuurpoort TerSpegelt: Postelseweg 88, 5521 RD Eersel
Parkeren bij de ingang van de Natuurpoort, tegenover vakantiepark TerSpegelt
Meer info:
Natuurpoort TerSpegelt klik hier,
Kabouterpad klik hier.

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest