een leven vol kleine en grote avonturen is dichterbij dan je denkt
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Huttopia Rambouillet, Frankrijk

Het was niet de bedoeling, maar tegelijk met onze vakantie hield ik ook een blogvakantie! Nadat we eerst in de inpakstress zaten, daarna geen internet verbinding hadden op ons vakantie adres en eenmaal thuis ik met een keelontsteking zat is het er bij in geslopen. Eenmaal aan de betere hand had ik gewoon geen zin, ik wilde de laatste vakantie dagen optimaal besteden aan mijn gezin. Ook boekte Kay last minute nog een nachtje weg voor ons twee om te vieren dat we alweer twee jaar getrouwd waren. En zo was de vakantie dan ook gauw weer om. Toch wilde ik terugblikken op onze vakantie, om te beginnen met het leukste… Kamperen in een Cahutte bij Huttopia Rambouillet in Frankrijk. Kijk je mee naar waar we een weekje vertoefden?

2
1

Oke, eerlijk toegegeven… Het was niet mijn keuze om hier heen te gaan. Ik ben toch wel meer luxe en meer entertainment gewend tijdens mijn vakantie (eeuwige Center Parcs/Landal vakantieganger present). Kay wilde heel graag een week naar Frankrijk, het liefst in het zuiden. Daar zag ik enorm tegen op, voornamelijk door die lange auto rit. Al helemaal met een twee jarige achterin! De compromis was dus midden Frankrijk. Na avonden lang zoeken op internet kwamen we uit bij Huttopia. Het klonk wel heel erg ‘ons’. Na wat twijfel van mijn kant (want ze hadden alleen een onverwarmd openlucht buiten zwembad wat op natuurlijke wijze gefilterd werd door bamboe… Eh ja, not my cup of tea zeg maar) boekten we toch maar. We hadden immers nog maar zo’n twee weken voordat we op vakantie wilden gaan! Kay zijn omkoop praatje was dat we ook een dagje Parijs konden doen. Nou, goed. Laten we het doen!

7
6

In de intro las je al dat ik met het leukste wilde beginnen van onze vakantie. Nou, eenmaal aangekomen bij Huttopia in Rambouillet was ik meteen om! Wat was het hier heerlijk rustig. Wat waren de hutjes gaaf en divers. En dat zwembad, dat viel eigenlijk ook reuze mee. Met best wat Nederlanders om ons heen begreep Nim gelukkig ook genoeg van wat de kindjes om hem heen zeiden. Er viel een mega last van me af, en eenmaal geinstalleerd in ons eigen hutje vond ik het allemaal prima. Rust! Dat was wat we hier zeker wel zouden gaan ervaren.

17
18
20
19

Nim heeft werkelijk waar de tijd van zijn leven gehad, we zaten een beetje afgelegen met ons hutje en zo had hij een heel stuk ’tuin’ waar hij lekker rond kon slenteren. Na een paar dagen werden de buurmeisjes enorm interessant voor hem en na wat uitdagen, na apen en gek doen had hij de harten gestolen van de meisjes en waren wij niet meer zijn speelkameraadjes. Wauw, we hadden echt rust!

16
15
14

Ik, die eigenlijk geen pan of spatel aanraakt, heb bijna alle avonden heerlijk gekookt voor mijn mannen. Gek wat zo’n primitieve vakantie met je doet! Je kan van mijn kookkunsten nog een leuk artikel verwachten trouwens. Geen culinaire en gezonde hoogstandjes hoor, gewoon makkelijke en lekkere camping maaltijden!

13
5
4

Over de Cahutte waar we in verbleven kan in kort zijn. Het was klein, maar had precies genoeg. Een keukentje, toilet en douche, twee hele ruime slaapgedeeltes in de tent bovenop het hutje, een eettafel met stoelen en twee relax stoelen voor buiten. Ook was er een houtkachel aanwezig binnen, maar het was zo warm… die hebben we niet gebruikt. Op het houten terras stond een tafel en twee bankjes en er was een buiten een kook grill aanwezig. Heel erg gezellig om lekker buiten op je terras je hamburgertje en gebakken eitje te bakken. Rond etenstijd rook het werkelijk waar heerlijk op de camping, iedereen stak zijn grill aan!
Wat wel een minpuntje was aan de camping is dat er vlakbij een snelweg zit, ’s avonds en ’s nachts als je boven in je tentje ligt hoor je dan ook de vrachtwagens voorbij razen. Uiteindelijk went dat wel na 2 nachtjes, maar toch.. dat ‘verstoorde’ een beetje het natuur gevoel.

23

Oja, dat zwembad. Het zwembad was dus buiten, niet verwarmd en niet overdekt. Het water werd op natuurlijke wijze gefilterd door riet en al met al was het zwembad ook niet erg groot. Gelukkig zat er ook een afgezet ondiep gedeelte aan vast zodat Nim ook een beetje kon ‘zwemmen’. Hoewel ik het vertikte verder het water in te gaan dan mijn voeten heeft Nim genoten van het water. Tot trillende blauwe lippen aan toe! Hij was er niet uit te krijgen. Alle andere kinders leken ook nergens last van te hebben. Echt een en al plezier iedere dag bij het zwembad. Daarnaast zat dan ook een heerlijk terras waar je de lekkerste pizza’s en frietjes kon eten die je echt nog niet eerder op had. Yum!

12
11
10
9

Naast de camping was een enorm groot meer. De een zat er te vissen, de ander genoot met een boterhammetje van de rust aan het water en sommige namen er zelfs een verfrissende duik! Wij hadden het plan om eromheen te wandelen maar Nim zag water en stenen. Dat werd dus de grootste en zwaarste stenen die hij vinden kon verzamelen en in het water gooien. Tot de modderspetters in je gezicht zitten. Boys will be boys!

22

Een speeltuin, voetbalveldje, volleybalveld, jeu de boule plek en wat pingpong tafels… Allemaal aanwezig! Het zorgde bij ons voor veel vermaak! Nim kon elke ochtend even spelen in de speeltuin terwijl we verse croissantjes en chocolade broodjes afhaalden. Nim moedigde alle jeu de boule spelers aan met luid gejuich en geklap. En dat pingpongballetje was ook mega interessant. Kinderen vermaken zich gewoon echt goed met weinig!

21

Wij hadden dan wel ons eigen douche in het hutje, hij werkte via een boiler. Geen van alle zijn we van een korte douche dus waren we al gauw door het warme water heen. Nim mocht dus een paar keer in het babybadje in het gezamenlijke douche en toiletten huis voor de mensen die geen eigen badkamertje hadden. Heerlijk vond hij het, can you tell? De douches en toiletten waren naar mijn verbazing ook echt heel schoon en netjes!

8

En, heb ik je weer helemaal in vakantie stemming gebracht? Wij weten in ieder geval een bestemming voor volgend jaar! Nu ik het allemaal heb doorstaan, zo’n lange autorit en de warmte en een week op een camping durf ik volgend jaar wel een stukje zuidelijker te gaan! Ik ben reuze benieuwd hoe de andere campings van Huttopia zijn.

Hier vind je Huttopia Rambouillet:

Rue du Château d’Eau, 78120 Rambouillet, Frankrijk

Ontdek meer van deze camping op de website van Huttopia Rambouillet

No markers found for this Travelers' map.
Please add some markers to your posts before using this shortcode.

STEUN DE ONTDEKKERS!

Ik hoop dat je hebt genoten van dit avontuur!
Onze avonturen zijn gratis om van te genieten. Maar niet kosteloos om te beleven. Wil je ons steunen om meer avonturen te blijven beleven en delen?

Steun De Ontdekkers