Historyland

Al sinds kleins af aan ben ik nieuwsgierig geweest naar de geschiedenis. Nim is al sinds zijn geboorte groot fan van alles olifanten. Het is een warme dag in de zomer van 2019 als we besluiten om onze beide interesses te combineren in een uitje. We gaan naar Historyland om de geschiedenis te beleven.

Historygolf


We beginnen onze reis door de geschiedenis met een potje midgetgolf. Of Historygolf zoals het genoemd wordt. We putten in een vulkaan en onder het toeziend oog van een dinosaurus.


We doen een gooi naar olympisch goud, maar bij de volgende hole wordt ons goud gekaapt door piraten. We steken 2 keer de oceaan over en doen in totaal 12 historische holes, waarvan Nim zelfs 1x een hole-in-one sloeg.

Historische boerderij


Nadat we de minigolf clubs hebben ingeleverd gaan we een kijkje nemen in het Museum, die gerealiseerd is in een historische boerderij. Dus zelfs het gebouw is onderdeel van de tentoonstelling. Nim werd heel blij van deze plek, het stond namelijk vol met mammoeten. En voor een fan van olifanten is de mammoet natuurlijk de aller gaafste.

Als we op de vide zijn mag Nim zelf een schelpen ketting maken. Met een eeuwen oude handboor mag hij er eerst een gaatje in boren en daarna erop tekenen. Tot de dag van vandaag heeft Nim deze ketting in zijn nachtkastje liggen.

Historypark


Maar het is lekker weer dus we gaan weer naar buiten om het Historypark te ontdekken. Een uitzonderlijke tentoonstelling van vanalles uit onze geschiedenis. Zoals een steencirkel.


Als je ooit in een echt russische straaljager wilt zitten dan ben je hier aan het goede adres. Meestal zijn ze van binnen helemaal leeg geplukt, maar deze is nog helemaal intact. Of wat dacht je van een helikopter? Ook die staat hier gewoon in het park.


En we vinden nog meer oorlogtuig die je normaal alleen in films ziet. Historyland heeft een indrukwekkende verzameling.


Ze hebben zelfs een pyramide met een sarcofaag erin. Al denk ik dat deze, in tegenstelling tot het oorlogstuig, namaak zijn. Nim was bang dat er een echte mummy in zat een daagde me uit om zo dichtbij mogelijk te gaan staan.

Goudzoekersdorp


Nadat ons olympische goud door piraten is gestolen moeten we op zoek naar nieuw goud. Gelukkig komen we een goudzoekersdorp tegen waar we hopelijk wat goud o.i.d. kunnen vinden.


We gaan fanatiek van start en vinden het ene na het andere stukje goud, maar ook edelstenen. We vinden genoeg om de rest van ons leven met pensioen te kunnen (als het echt goud was dan). Maar mocht je nou niks vinden, dan kan je je geluk ook een beetje helpen en een zakje goud uit het automaat halen, in de bak gooien en alles weer opvissen. Wij vonden dat wat anderen zelf niet terug vonden.

Skelters


Naast de straaljager vinden we een skelterbaan. Nim rijdt het ene rondje na de andere ronde.


Het is een heerlijk park waar een hoop te zien en doen is. We hebben het nog niet eens gehad over het Waterspeelpark (helaas geen foto’s gemaakt) en de waterwerken. En het park blijft zichzelf constant ontwikkelen dus er is sinds 2019 genoeg leuks bijgekomen. Genoeg reden dus om zelf ook eens een reis te maken door de geschiedenis.

Hier vind je Historyland:

Ravenseweg 11c, 3223 LM Hellevoetsluis
Parkeren: Ze hebben hun eigen parkeerplaats.
Meer info over Historyland klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest