Het Geheim van het Katoenpad

Op de terugweg van Huttopia de Meinweg reden we langs het natuurgebied Molenheide, tussen Geldrop en Mierlo. En laat hier nou een beleefpad zijn waar ik al tijden een kijkje wil nemen. De reis is voor mij net zo belangrijk als de bestemming. Dus we stopten om op ontdekking te gaan naar Het Geheim van het Katoenpad op de Molenheide.

Dat de reis net zo belangrijk is als de bestemming geldt natuurlijk ook voor wandelingen. Gewoon maar een beetje wandelen terwijl de wandeling zelf niet leuk is, dat past niet bij ons. Er zijn genoeg manieren om een wandeling leuk te maken. Eén van die manieren is leuke klim & klauter obstakels met een verhaal. En laat dat nou net zijn wat ze hier op de Molenheide hebben gedaan.


Vanaf de parkeerplaats hoeven we niet ver te lopen om het verhaal binnen te lopen. We kunnen de route gemakkelijk volgen door het bos, maar voor de zekerheid hou ik de speciale app erbij om zeker te zijn dat we niks missen. Gaandeweg ontdekken we dat je nog meer met de app kunt dan alleen de route volgen.


Onderweg komen we de silhout van een man tegen en een koepel met een grote steen met lampjes erin. Heel mysterieus en we hebben geen idee wat het betekent of wat we ermee moeten doen. Maar het ziet er wel heel mooi uit zo in het bos.


Overal langs de route kan je paaltjes vinden met afbeeldingen. Afbeeldingen die gerelateerd zijn aan alles wat met katoen te maken heeft. En als je ze scant dan krijg je of een filmpje te zien of een stukje tekst om te lezen.


We waren nog niet bekend met de Molenheide maar zijn onder de indruk van de mooie natuur. Onderweg komen we nog een paar mensen tegen op het katoenpad. Ze hebben alleen wel een probleempje want hun hoofden, rompen en benen zijn door elkaar gehaald. Nim staat gelijk voor ze klaar en helpt ze weer goed te voelen in hun eigen lijf.


We wandelen, klimmen, klauteren en genieten hier op de Molenheide. In de volle zon is het super warm, maar in de schaduw is het heerlijk vertoeven. En deze touwen tussen kabouterpaalwoningen is zo uitdagend dat er toch even een steuntje van mama nodig is.


En onderweg scannen we natuurlijk zoveel mogelijk afbeeldingen. Maar het echte verhaal kunnen we niet echt volgen. Want niet elke afbeelding die we scannen wordt herkend door de app. Maar het bleek ook dat sommige afbeeldingen, met het silhouet van een jongen, man of een vrouw, geen info of filmpje geven. Deze afbeeldingen zijn een soort speurtocht langs de route en zitten verstopt. Het doel is dus om ze allemaal te vinden. Als we de instructie van de app hadden gelezen konden we dit van te voren weten, maar ja wij gaan zoals altijd op avontuur zonder eerst te lezen.


Wacht wat? Zijn we alweer aan het einde van het beleefpad? Hmm dat was wel heel erg kort, we zijn net 20 minuutjes onderweg. Nu hebben we natuurlijk een aantal filmpjes niet kunnen kijken en niet alle afbeeldingen gevonden. Dus we hadden er vast nog wat langer over kunnen doen. Dan nog maar even het introductie filmpje kijken, want dat paaltje hadden we bij de andere ingang helemaal gemist.


Hoe kort het ook was, het was wel een heel leuk beleefpad en het heeft ons doen verlangen naar meer. Gelukkig is hier in het bos nog veel meer te beleven en gaan we op zoek naar een speelplaats die we op de kaart zagen staan.


Een speelplaats naar ons hart. Houten speeltoestellen die in harmonie zijn met de aanwezige natuur. Er zijn ook picknick tafels dus eveneens een mooie plek voor de lunch. Of je eet net als Nim je lunch op terwijl je rondjes draait. Of in de schaduw onder een boom want het is best warm in het zonnetje.


Na een lekker boterhammetje en een flinke slok koud water is het tijd om lekker even te spelen. Toen ik deze plek opsloeg dacht ik eerst dat dit onderdeel was van het Katoenpad. We klimmen de heuvel op naar de houten meubel om er aan de andere kant weer lekker af te glijden.


Er is ook een kabelbaan en natuurlijk moeten we die ook eventjes uitproberen. Oh en weet je nog dat ik zei, midden in de natuur. De natuur is op zijn beurt weer midden tussen Geldrop en Mierlo en achter de speeltuin prijkt de televisietoren fier boven de bomen uit. Ver van de bewoonde wereld ben je dus niet, maar daar merk je nauwelijks wat van. Je hoort alleen wat auto’s op de achtergrond.


Dat was een leuke tussenstop onderweg naar huis. De mensen die hier in de buurt wonen boffen maar met zo een heerlijk bos op loop of fiets afstand.

Nu hebben wij hier alleen het Beleefpad en de Speelplaats bezocht, maar het volledige Katoenpad loopt helemaal van Mierlo naar Geldrop. Of van Geldrop naar Mierlo want dat je kan hem 2 kanten op lopen. Dus als je zin hebt aan een wat langere wandeling dan kan je hem van begin tot einde lopen, inclusief het beleefpad.

Hier vind je Het Geheim van het Katoenpad:

Boslaan, Mierloo
Parkeren: Wij parkeerden aan de Boslaan 12, Mierloo. Dit is het dichtst bij het Beleefpad.
Voor meer informatie, de app en de volledige route kijk op de site van Het Katoenpad.

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest