Herfstvakantie in Bosland België

Voor de herfstvakantie stond een midweekje België gepland vol met leuke bosrijke uitjes. We hebben lang getwijfeld of we uberhaupt op vakantie zouden gaan, want in de schoolvakanties is alles zo duur. Maar we vonden ineens een buitenkansje in een vakantiepark wat net open was en nog deels gebouwd werd. En bij toeval in een prachtig gebied waar meerdere avonturen van ons wensenlijstje zich bevonden.

Maandag 18-10


Yes, het is herfstvakantie en we gaan een midweekje op vakantie in Bosland België! We vertrekken vroeg, ook al is het niet zo heel ver rijden. Zo kunnen we voordat we naar ons vakantiehuisje gaan eerst nog een leuk avontuur beleven. We lopen een wandelroute in de Lommelse Sahara. Onderweg komen we een gave uitkijktoren tegen, dat was wel een hele hoge en spannende.


Jammer dat precies als we boven zijn er sluierbewolking boven ons hangt, maar de temperatuur is heerlijk voor een herfstdag hoor!


Nim vind het allemaal te spannend worden zo hoog, dus wij laten papa foto’s maken boven en gaan samen vast naar beneden toe.


‘Joehoeee papaaa, we staan hier beneden!!!’


Heerlijk zo op pad, met het idee dat we een hele week lekker vakantie hebben met z’n drietjes!


Kay schiet de ene na de andere mooie foto en neemt soms hele grappige houdingen aan. Betrapt! haha. Ik daarin tegen hobbel steeds achter Nim aan en speel met hem door de obstakels en kunstwerken in het bos. En natuurlijk maak ik ook fotootjes!


De Lommelse Sahara hebben we gevonden. Wat een plaatje he?! Ons hele avontuur inclusief een boel mooie fotootjes van de Lommelse Sahara vind je hier (klik!).


We doen nog even gauw boodschappen na de wandeling en dan gaan we naar het huisje. We zitten op het nieuwe Roompot Park Eksel wat net 3 dagen open is. Alles is hartstikke nieuw en zo gezegd duurzaam. Echter valt ons bij binnenkomst al meteen op dat er niet is schoongemaakt… grote stofvlokken door het huisje, een vieze spoelbak in de keuken, nog een koffiecupje in het espressoapparaat, vette vingerafdrukken op de keukenkastjes, zandspoor door de woonkamer. Geen goeie binnenkomer dus ondanks dat alles er wel op het eerste oog mooi uitzag. Na zo’n inspannende dag ploffen we wel eerst even neer op de bank, even niksen!


Kay gaat koken, en voor na het eten hebben we een wel heel lekker toetje: Eclairs!

Dinsdag 19-10


Na een enorm slechte nacht omdat er blijkbaar 24/7 een co2 afzuigsysteem aan staat in het huisje wat klinkt alsof je onder een afzuigkap ligt/zit (pff nog een tegenvaller, en niet zo’n kleintje ook), gaan we in de ochtend weer op pad. Ditmaal naar het Klankenbos, heel benieuwd wat we hier gaan aantreffen.


De eerste paar klanken installaties begrepen we niet helemaal, maar hoe meer we er tegenkomen hoe leuker ze worden. Deze palen was even uitvogelen hoe het nou precies werkte, maar toen we het doorhadden was het fantastisch! Ze maken individueel hele bizarre geluiden als je ervoor beweegt.


Nim had er zo zijn bedenkingen bij, en ging er echt niet in… maar Kay vond het fantastisch… een hele lange buis die begon te waaien ofzo als je er in ging staan. Leverde ook mooie plaatjes op!


Het bos heeft niet alleen een klankenroute, we passeren ook diverse speelplekjes wat onderdeel is van een bepaalde beweeg route. Deze hele hoge (zie je niet op de foto, maar was heel hoog dus!) touwschommel bovenaan de berg was heel gaaf. Wat ook gaaf was was het glazen huisje, waar je ditmaal geen klanken hoorde maar juist stilte. Nim vond het wel een beetje stinken haha.
We hebben een onwijs leuke ochtend gehad in het klankenbos, en natuurlijk heeft Kay het hele avontuur uitgebreid beschreven en die kun je hier (klik!) lezen en zien!


We gaan weer boodschapjes halen, en struinen ook nog door de plaatselijke Decathlon… iets wat Kay altijd graag wil als we er een tegenkomen. Als we weer bij het huisje zijn heeft Nim naar eigen zeggen nog niet genoeg frisse lucht gehad en gaat buiten voor de deur spelen. De lucht trekt opeens open en er is zowaar een fijn zonnetje. Wat een gelukje.


We zijn op vakantie in het zogeheten ‘Bosland’, vol met speelbossen en mooie gave plekjes om te wandelen. Een van die plekjes is ‘Fietsen door de bomen’, iets wat al langer op ons To do lijstje stond om te doen. Nu zaten we er nog geen 10 minuten rijden vandaan, dus uiteraard moesten we erheen. Na een wandeling door het bos komen we de enorme fiets stellage tussen de bomen tegen. Echt heel erg mooi! En een fiets heb je niet nodig, lopend kan ook en dan kun je er toch ook veel langer over doen en van genieten 😉

Woensdag 20-10


En wat helemaal geluk hebben is, is dat als we precies op het hoogste en mooiste punt zijn het zonnetje door de wolken barst. Dus geniet modus even aan voor een paar minuten.


Die kleine man van ons geniet keihard mee. Dan geniet je zelf nog eens 100x meer. Dus kusjes x 100.


Laatste foto in het bos alweer op deze mooie herfstige plek. Zo mooi he, al die kleurtjes in de herfst. Het hele fietsen/wandelen door de bomen avontuur kun je hier (klik!) terugvinden met nog veel meer mooie foto’s en ook het avontuur door het bos voorafgaand.


Voordat we naar het vakantiehuisje gingen maandag, kreeg Nim van Opa en Oma wat geld om te trakteren bij de McDonalds (zijn favoriete eetplek haha). Dus dat gaan we dan ook doen na de mooie wandeling die dag. Kind heel blij!


Ik voel me in de middag niet zo fijn. En hoewel het in het huisje nou ook niet bepaald fijn is (steenkoude vloer, een verwarming die koude lucht blaast, overvliegende straaljagers de hele middag, die vervelende co2 afzuiger die als een mega stoorzender aan staat), blijf ik toch alleen achter in het huisje als Kay en Nim op nog een avontuur in het bos gaan. Ik zet muziek aan, en ga wat schrijven en tekenen in mijn meegenomen vakantie boekje. Ik kook alvast het avondeten, en als de mannen terugkomen van hun wandeling kunnen we meteen eten. Was toch even fijn alleen zo.


Ze laten me de filmpjes zien van hun avontuur in het Kattenbos tijdens de Vlinderwandeling. Kay schrijft het avontuur uit en zoekt de gemaakte foto’s uit, en als ik het zie en lees heb ik toch het gevoel er een beetje bij te zijn geweest. Hier (klik!) kun je ‘m zelf ook lezen/zien!

Donderdag 21-10


De donderdag ziet er qua weer niet top uit. Regen, regen en nog eens regen. We besluiten niet een modderig bos in te gaan maar een stad op te zoeken. Want iets wat ik ook altijd heel leuk vind is mooie gebouwen, knusse straatjes, gezellige winkeltjes, lekker lunchen. Dus we rijden naar Leuven. Als we aankomen is het vrijwel meteen lunchtijd en we gaan bij de Chocolate Company naar binnen. Binnen 5 minuten barst er een enorme bui los boven Leuven. Hadden we wederom geluk met onze timing hoor!


Terwijl Kay een jas shopt bij JBC, spotten Nim en ik de kinderafdeling die heel speels gemaakt is. Even een spiegelselfie samen. Zie hoe groot hij al is vergeleken bij mij?! Het gaat veel te snel. We wandelen lekker door de straatjes en shoppen wat. Na die ene bui is het gelukkig droog gebleven.

Vrijdag 22-10


Na een laatste nacht in het vakantiehuis ruimen we de boel op en vertrekken om 9.55. Negatief zijn over iets is nooit leuk, maar wat zijn we blij hier weg te gaan. Buitenom de looks viel eigenlijk alles tegen. Heel erg zonde, voor een gloednieuw park. Maar in onze ogen hebben ze meerdere planken mis geslagen hier.

Vitrage ipv verduisterende gordijnen in de woonkamer, waardoor je in de spotlight van het felle buitenlicht zit wat je niet zelf uit kan zetten… en dus het hele park de hele nacht fel verlicht is. En als je op de vide boven slaapt dus de hele nacht in een vrij fel verlichte ruimte ligt. Niet zo duurzaam lijkt me.
Een ijs, maar dan ook ijskoude betonnen vloer. Ik zou hier echt niet willen zitten met kleine kruipende kindjes bijvoorbeeld. We waren heel blij dat we slofjes mee hadden.
Dat 24/7 draaiende lawaai makende co2 afzuigsysteem stond volgens de receptie al op de laagste stand, zou binnen 2 dagen minder hard gaan draaien (not) en mocht absoluut niet uit i.v.m C*r*na regels (Dat was een afwimpeltechniek for sure). De afwerking was slecht met uitstekende schroeven, verkeerd gemonteerde douchekop, beschadigde kraan, dubieuze gaten.
Buiten dat is het er erg gehorig, de hele dag vlogen er straaljagers over het park, en de snelweg leek wel naast het huisje te liggen, wat je binnen met dichte deuren en ramen erg goed hoort. De buren kun je ook continu horen.

Al met al, geen fijne ervaring bij Roompot Park Eksel. Ik zou het je niet aanraden. Een park wat adverteert met ‘in het bos’, ‘rust’, ‘comfortabele vakantiewoning’, ‘duurzaam’, maar dit niet levert.


Verder met leuke dingen! Als we wegrijden bij het park gaan we natuurlijk niet meteen naar huis. We halen alles uit de week weg. We stoppen bij Speellandschap Dommelvallei. Er is een kleine wandelroute en een grote open speelplek. Misschien is dit wel wat leuker met beter weer, want terwijl wij hier lopen is het zo’n 10 graden en ligt alles er wat nattig en treurig bij. Maar alsnog hebben we nog even een fijn uurtje hier. Je kunt ons Dommelvallei avontuur hier (klik!) vinden.


We verzamelen wat mos, want Nim heeft van de meester een herfstopdracht meegekregen voor de vakantie. We hebben uit elk bos waar we geweest zijn wel een paar dingen verzameld voor de Herfstdoos. Ook spotten we hier enorm veel grote rode paddestoelen met witte stippen. Die blijven toch magisch he?! Oja en Kay heeft zijn gekochte jas van JBC aan, hoe leuk is ‘ie?! Nim test alvast zijn wintermuts van Decathlon uit die we van de week kochten. Lekker warm is ‘ie zeker!Tijd om te gaan! We rijden door de mooiste bosweggetjes richting Turnhout. Nu we er niet ver vandaan zijn wil Kay in Turnhout nog even naar de Decathlon want die schijnt erg groot te zijn. Staan we weer eens in een spiegellift, dus dat vraagt om een spiegelselfie. Nim en ik hebben beide hetzelfde mouwloze teddy vestje aan wat we bij A.S Adventure in Leuven kochten. Zo warm en fijn is ‘ie, heel blij mee.


En terwijl Kay wat past in een pashokje, doen wij weer even een gekke spiegelselfie om de tijd te doden. Deze Decathlon is mega groot dus we zijn wel even binnen. Daarna rijden we nog naar de supermarkt, want eerlijk… buitenlandse supermarkten zijn altijd leuk.


Nim is het daar mee eens, want ze verkopen er ook altijd speelgoed. Hij is helemaal gek van Jurassic World en warempel hebben ze bij de Carrefour allemaal dino’s daarvan. Als het aan hem lag had hij wel wat meegenomen maar we zijn het daar niet zo mee eens. Het is heel duur, plastic, en herrie makend speelgoed.


Yes, time to go home. We trotseren diverse files, de rijtijd op de navigatie word meer in plaats van minder en we zijn later thuis dan gehoopt. Wat een ellende op de weg op vrijdagmiddag zeg.

Maar uiteindelijk, veel te laat zijn we dan toch weer thuis. En die zouden we nu graag oppakken om ergens in Bosland neer te zetten zodat we vaker kunnen genieten van de prachtige natuur.

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest