Wandelroute Goorven // Oisterwijkse bossen & vennen

De Oisterwijkse bossen is één van de mooiste stukken natuur van Nederland. Er gaan vele wandelingen door hot bos en heeft tal van mooie en leuke plekjes. Loop je met ons mee langs het Voorste, Groot en Achterste Goorven?


De bossen van Oisterwijk zitten vol met vennen en het Groot Goorven, samen met het Voorste en Achterste Goorven is één van de grotere. Waar de meeste vennen rond of ovaal zijn is het Goorven juist langwerpig met veel verschillende inhammen, welke elk weer een ander bijzonder uitzicht over het water bieden.


Onze wandeling start bij het Bezoekerscentrum Oisterwijk en daar lopen we het prachtige bos in. Volg de gele paaltjes was de instructie, dus dat is wat we doen. Onderweg vinden we allerlei herfstige dingen op de grond voor de herfst tafel op school.


Knibbel, knabbel, knuisje, wat kriebelt aan mijn neusje. Lekker lange grasprietjes. Je kan op veel plekjes naar de waterkant om te genieten van het mooie ven, maar daar moet je wel wat voor trotseren.


We stoppen op een schitterende plek bij het Achterste Goorven zodat Nim lekker even met het zand kan spelen en wij lekker even wat kunnen drinken en onze boterhammetjes kunnen opeten.


Geen verkeerd plekje om lekker even te knuffelen met je mama hè?


We proberen verder te lopen, maar al dat zand is veel te verleidelijk om mee te spelen.

Hier vind je het Groot Kolkven in de Oisterwijkse bossen:

Van Tienhovenlaan 4, 5062 SK Oisterwijk
Bij het bezoekerscentrum is een ruime gratis parkeerplaats.
Meer info: klik hier
Wij liepen de Wandelroute Goorven door de Oisterwijkse bossen.

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest