een leven vol kleine en grote avonturen is dichterbij dan je denkt
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fotodagboek #50

Week 50 is al weer ten einde, hij raasde voorbij voor mijn gevoel. Een hoop mooie plaatjes leverde deze week op: gezellige momentjes, cadeautjes en plekjes in huis voornamelijk. En het cadeau hier op de foto is heus niet om week 50 van 2014 te vieren, maar mijn moeder (Nim zijn Oma die altijd oppast) werd 50 deze week en kreeg uiteraard een mooi cadeau! Wat een toeval getal he?!

MAANDAG

Maandag ochtend begonnen we samen aan een erg zoet ontbijt. Kay had een extra vrije dag dus dat mag je best wel vieren toch?! We hadden een warm kaneel broodje uit de oven, boterhammetje met duo penotti pasta en een beker karamel koffie. Dat smaakte best 😉

Na een lekkere hangmiddag in huis vertrokken we halverwege de dag nog even richting Ikea om een pak laminaat terug te brengen. Nim mocht op het karretje mee rijden, kind ook weer zielsgelukkig gemaakt haha.
Ik laat mijn korte coupe weer wat groeien, ik zit nu net op zo’n rotte tussen lengte dat het los lelijk is en vast nog niet helemaal goed gaat. Vandaar het mini knotje… Hopelijk groeit het een beetje rap door!

En als klap op de vuurpijl kreeg meneer een kippenworstje, ik vertelde ‘m dat ie keurig moest blijven zitten tijdens het eten. En zowaar luisterde hij, hij heeft er relaxed van zitten smullen.

neusie neusie met papa. Wat een lief plaatje zo!

In de avond maakten we samen de licht letter die je hier ziet staan. Ik zag het idee op Instagram voorbij komen en moest en zou er ook een maken. Bij de Ikea kochten we dus lampjes ervoor en voila, ik vind ‘m echt heel erg leuk geworden.

DINSDAG

Hey! Dat woord herhaald Nim heel erg vaak op een dag haha. Ik punnikte een hele lange zwarte sliert en stopte er dinsdag ijzerdraad in. Een DIY post komt er aan 😉

Na zijn ochtend dutje kreeg hij een appeltje en ik zette hem voor de tv zodat ik nog wat op kon ruimen na mijn knutsel uurtje. Toen zat ‘ie opeens zo! De relax modus of zo?

Toetje na de lunch! Ik vind deze toch zo lekker!

Ik schoot foto’s voor de ‘Happy Moments’ post die je hier kunt lezen. Het licht was mooi in huis dus ik pakte de camera erbij om wat mooie dingen vast te leggen. Uiteraard vallen die lieve krullen daar ook onder.

Nog steeds erg happy ook met deze leukerds 🙂

Ik bakte pannenkoeken, en daar ben ik enorm slecht in. Kay verzorgd het avond eten meestal en dat is maar goed ook. Geen keukenprinses in dit huis te bekennen.

Hiep Hoi! Ik heb een echte mama fiets! Eindelijk onbezorgd fietsen met Nim. Op mijn oude fietsje was geen ruimte tussen het zadel en het stoeltje, beetje eng bij het stoppen en afstappen omdat ik niet met mijn voeten bij de grond kom als ik op het zadel zit. Nim was ook enorm enthousiast, hij ging steeds maar op dat tussenstukje zitten en bleef maar van alles roepen. Zal vast iets geweest zijn in de trand van: ‘Mamaaaa, nu fietsen!!’.

Judith appte me dat ze Nim had gespot. Lucky No. 7 postte een foto van de shoot op Instagram. Blijft zo leuk en gek om foto’s van Nim terug te zien op Instagram en webshops!

De fiets moest nog in elkaar gezet worden vandaar dat hij in de woonkamer stond. En kijk eens, ruimte tussen het stoeltje en het zadel! Jippie! De testrit hebben we helaas nog niet kunnen maken vanwege het weer en andere afspraken/werk.

WOENSDAG

Woensdag ochtend begon weer veel te vroeg. Ik geloof dat het 5 uur was. Nim wou uit bed en liet dat behoorlijk goed horen. We ploften samen op de bank en aten een appeltje in partjes op.

Nadat Nim weer op bed lag maakte ik mezelf klaar, ruimde wat op in huis en was doodmoe. Ik zette koffie en pakte een aangebroken reep Tony’s. Je raad het al, op het moment dat ik neer plofte werd Nim weer wakker. Bye bye rust moment :(. Niet veel later pikte mijn broertje ons op om richting mijn ouders te gaan. Mijn moeder was jarig en wij kwamen als verrassing mee! Het was nog een hele gezellige middag/avond! Nim bleef meteen weer slapen zodat er niemand donderdag ochtend vroeg uit moest om Nim op te vangen terwijl wij naar het werk moesten.

DONDERDAG

Opa stuurde donderdag ochtend deze foto. Wat een gekkerd is het soms toch.
We werkten allebei de hele dag en keken ’s avonds samen Expeditie Robinson. Ik vind dat na al die jaren nog steeds een erg leuk programma!

VRIJDAG

Vrijdag vertrok ik weer naar werk en bleven Kay en Nim een keer een dag thuis. Hij kreeg een leuk boekje als December kalender cadeautje en ging er uitgebreid voor zitten om te lezen, zo lief is dat. Ik zag deze foto van die dag op Kay zijn telefoon, zie je het? Hij wijst zijn knoei plek aan op zijn broekje haha.

ZATERDAG

Zaterdag ochtend ging ik aan de knutsel! Heerlijk zitten vouwen met mijn gekochte diamant vouw mal bij Flavourites Live. Meteen ook een ontbijt erbij: Brood met tomaten tapenade en een plakje kaas… Met room brie is het nog lekkerder maar zo was het ook goed te doen. Weer eens wat anders dan boter toch?!\

Ik maakte het cadeau voor mijn moeder af! Ziet het er niet te gek uit?! Je ziet ook de Kristal die ik had gevouwen. Ze vond het cadeau super! Er zat een cadeauset van Viktor en Rolf in het pakje trouwens… Zowel mijn als mijn moeders favoriete luchtje!

Toen Nim weer aan zijn ochtend dutje begon gaf ik onze woonkamer wat meer kerst sfeer door het woordje ‘Kerst’ op te hangen en een kaart met sterren en een kaart met boompjes in het kaarten rek te doen.

Vrijdag avond hebben we samen zitten knutselen aan deze ster van takken. Hij is niet naar mijn zin helaas. Ik wil dat het snoer niet zo goed zichtbaar is en dat het licht wat witter is in plaats van gelig. Hopelijk aankomende week tijd ervoor om opnieuw te maken.
Verder hadden we eindelijk nieuwe print inkt dus printte Kay wat nieuwe posters uit. Deze vond hij zelf heel erg leuk omdat het iets met de serie ‘Game of Thrones’ te maken heeft.

Het totaal plaatje. Een beetje te druk met washi tape boom en licht gevende takken ster. Ook dat nog even veranderen aankomende week. Maar… kijk de cadeaus!! I love it 🙂

Nim na krap een uurtje al weer wakker. Oh oh, en we hadden nog een lange dag voor de boeg. Nou ja, dan nog gezellig even bij mij aan tafel tijdens nog wat geknutsel. Zie je me zitten nog in pyjama haha.. Heerlijk vind ik dat op de vrije weekend dagen met z’n drieën.

We moesten nog een kaartje kopen en hadden zin in koffie en warme chocomelk. Een lekker stukje wandelen naar Rotterdam Centraal Station dus. Na een tussenstop in de Zeeman voor hemden en boxers voor Nim zag hij bij de kassa plots de kindersurprise eieren. Ja die kent hij nu dus van die YouTube filmpjes die hij steeds kijkt! Kay kocht er een voor ‘m. Nou, die zat dus enorm te genieten van zijn ei. Een keertje moet kunnen.

Ik kocht een kaartje bij de Hema, en de mannen zochten het wat hoger op. Nim zit normaal altijd vooruit hoor, ik had het stoeltje in alle haast verkeerd er op geklikt en had geen zin om het weer om te zetten. Gelukkig vond hij het wel prima en keek soms gewoon even om de kinderwagen heen.

Na de koffie, chocomelk en het kindersurprise ei plus koude wandeling gingen we richting Monkey Town. We zouden vandaag met z’n alle de verjaardag van mijn moeder vieren. Om het voor Nim ook leuk te houden (en voor ons uiteraard tijdens het eten in de avond) mocht hij daar eerst even 1,5 uur flink rond razen. En dat heeft hij dat ook zeer zeker weer gedaan. Helemaal gelukkig is hij daar met z’n rode ballen en de trampolines. Kay koos de outfit trouwens, bij een feestdag hoort feestkleding en geen speel kleding, uhh oke!

En rond 5 uur zaten we in ‘De Pannekoe’ om wat te eten. Lekker en makkelijk, daar houden we van! Nim smulde van poffertjes en daarna van de wafel, slagroom en ijs van iedereen zijn toetje. Jeetje wat een snoepdag was het.
Hij was super moe, kijk maar naar de enorme rode wangen… We hebben een heerlijk middag en avond gehad zo gezellig met z’n alle. En Oma was enorm goed verwend weer.

ZONDAG

Zondag ochtend maakte ik deze foto van het wederom veranderde plankje in huis. Ik vind dit een leuk plekje om mijn mooie spulletjes uit te stallen, dat is vast wel opgevallen. Kay had de fantastische Merry&Bright poster van de blog Zilverblauw geprint voor me, en ik stopte ‘m in een lijstje. Ik vind ‘m zo mooi staan, nog wat meer kerstsfeer in huis.

Op het moment dat ik de voordeur bijna uitstap word Nim weer wakker uit zijn ochtend slaapje. Ik ging gauw weg richting werk want was al een beetje aan de late kant. Nim kreeg een stukje worst van Kay en later op de dag vertrokken ze naar een verjaardag feestje!

Opa is alweer bijna klaar met een nieuwe zelfgemaakte auto. Een takelauto wel te verstaan. Dit word een prachtige accessoire voor bij de outfit foto’s met Nim! Natuurlijk mag hij er ook lekker mee spelen, want al Opa’s zelf gemaakte speelgoed valt enorm in de smaak bij ‘m.

Na het werk ging ik met collega’s uit eten! Mijn toetje was het aller aller lekkerst: Chocolade mousse, stuk brownie en ijs met chocolade stukjes er in, eroverheen zaten crunchy koekkruimels gestrooid! Slechte foto van een heerlijk dessert.

Volg je mij al via Bloglovin’ & Instagram?
Ook Kay heeft Instagram en post over de dingen die hij met Nim beleefd en onderneemt!

STEUN DE ONTDEKKERS!

Ik hoop dat je hebt genoten van dit avontuur!
Onze avonturen zijn gratis om van te genieten. Maar niet kosteloos om te beleven. Wil je ons steunen om meer avonturen te blijven beleven en delen?

Steun De Ontdekkers