Fort Drakensteijn

Midden in Schiedam, midden in het Prinses Beatrixpark ligt een mooie en bijzondere speeltuin. Fort Drakensteijn staat al jaren op ons lijstje om een keer te gaan spelen en onlangs hebben we deze speeltuin eindelijk van ons lijstje af kunnen vinken. We hadden totaal iets anders verwacht te ontdekken, maar waren zeer aangenaam verrast.


We moesten een klein stukje door het park lopen om bij de speeltuin te komen. Toen we ineens een draak in het gras zagen liggen wisten we dat we op de juiste plek waren aan beland. En erachter door de bomen zagen we de speeltuin dan ook liggen.


We worden overvallen door hoe groot, groen en leuk de speeltuin is. Deze speeltuin lijkt helemaal niet op de foto’s die ik op internet had gezien. Daar zag ik allemaal geverfd hout in felle kleuren en meer zand dan groen. Deze speeltuin is volledig van hout en ontzettend groen, wat een heerlijke plek (op het geluid van het verkeer na dan).


Nim laat er geen gras over groeien en gaat gelijk fanatiek aan het spelen met alle klim en klauter toestellen. Er zijn best al wat kinderen, maar er is zoveel te doen dat er meer dan genoeg ruimte is om lekker je gang te kunnen gaan.


Een stukje verder staat nog een grote en lange toren met klim en klauter mogelijkheden en een glijbaan. Ik klim met Nim mee naar boven om lekker foto’s te maken. En wat zie ik daar? Er is een openbaar toilet vlak naast de speeltuin, dat is fijn. En als ik onder deze speeltoren doorloop zie ik dat het eigenlijk de toegangspoort is van de speeltuin, het Fort Drakensteijn. Waren wij gewoon stiekem door de achterdeur gegaan.


Deze speeltuin is overigens ook een heerlijke plek als je van vliegtuigspotten houdt. We zitten heel dicht bij het vliegveld van Rotterdam en spotten elk opstijgend vliegtuigen. Maar we spotten ook de mooiste wolk formaties (al kan ik daarvan niet beloven dat die er altijd zullen zijn).


Een fort met de naam Drakensteijn is natuurlijk niet compleet zonder een Drakenboot. Deze ligt dan ook aangemeerd in het water naast de speeltuin. Hij kan niet varen, maar hij kan wel heerlijk schommelen in het water.


Elke goede speeltuin heeft ook een waterspeeltuin of waterspeelplaats of in ieder geval iets van water om mee te spelen. Dit zijn dan ook vaak de meest populaire speeltoestellen, ook bij Nim. Hoewel ik graag mooie foto’s wil maken met de gave houten speeltoestellen, speelt Nim het liefste met het lelijkste (maar leukste) speeltoestel van de hele speeltuin. We maken er maar het beste van, zolang hij maar geniet.


Als ik Nim toch even los weet te peuteren van het spelen met water gaan we een stukje bos in naast de achterdeur waar we naar binnen gingen. Dit is een bos met een klein klimparcours waar je heerlijk over touwen door het bos kunt klimmen. Helaas was Nim net te klein voor het meeste. Maar dat maakt niet dat we minder lol hadden met Nim zijn pogingen.


Naast heb je dus een toilet, wat het mogelijk maakt om hier uren te verblijven. Maar ook het restaurant ernaast, met to-go keet is handig. Wij genieten daardoor van een lekker kopje koffie. En toen we klaar waren in de speeltuin liepen we nog even een rondje door kinderboerderij tegenover de speeltuin.

Genoeg te doen dus hier. En als ik nog eens terug kijk naar de foto’s die ik op internet vindt zie ik heel duidelijk de verschillen met toen en nu. Mooi om te zien dat Schiedam de speeltuin blijft onderhouden en hun best doen om hem steeds leuker te maken voor kinderen. Dat zie je niet vaak.

Hier vind je Fort Drakensteijn:

Prinses Beatrixpark 1, 3121 KJ SCHIEDAM
Parkeren: Er is een grote parkeerplaats aan de Parkweg (kan niet missen, de weg loopt er dwars doorheen).
Toilet: Naast de speeltuin is een openbaar toilet aanwezig.

Meer info over Fort Drakensteijn: klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest