Een portret door Art4Joy portret

Enige tijd geleden ontving ik een leuke mail van Joyce, ze vertelde dat ze van haar hobby en talent haar werk heeft gemaakt: portret tekeningen maken. En niet zomaar portret tekeningen, zeer realistische en enorm goed lijkende portret tekeningen. Met de vraag of ze van Nim zijn koppie een portret mocht maken antwoordde ik natuurlijk JA! En twee weken terug was het dan zover, de tekening was af en thuis bezorgd. Laat me je wat meer vertellen over Joyce en haar talent, en kijk mee naar het gave en sprekend lijkende portret van Nim!

1Wie Joyce is? Een happy wife en lucky mom van 35 met grote passies voor interieur, kidsfashion en kunst. Bovendien graag omringd door gezin en vrienden.
Al zolang als ze zich kan herinneren tekent ze, en is ze zelfs het ‘tekenwonder’ van de school genoemd. Maar echt iets ermee doen deed ze toen nog niet, dat kwam pas jaren later. Na de geboorte van haar zoontje pakte ze het tekenen weer op, een portret tekening werd gemaakt en dat bleek ze enorm goed te kunnen. Vanaf dat punt ging het opeens snel! En sinds afgelopen Juni werkt ze ook in opdracht. Op haar website vind je al heel wat werken die de afgelopen maanden gemaakt zijn.

5 4Gaandeweg het tekenen hield Joyce me op de hoogte, en wauw bij elke update keek ik mijn ogen uit. Wat leek hij al sprekend! Na een week het portret te zien groeien en groeien was hij dan af. En een paar dagen later werd hij dan mooi ingelijst thuis bezorgd. We hebben hem helemaal zitten bestuderen, wat een details… Hoe doet ze dat? Wat een talent!
Ik denk dat dit wel het mooiste en dierbaarste is wat ik ooit heb gekregen van iemand die ik helemaal niet ken. En dat is dan wel precies een van de redenen dat Joyce dit werk doet: Een blijvende herinnering, voor altijd! Een typerende houding, kenmerkende uitstraling en opvallende gelaatstrekjes… ze weet ze helemaal vast te leggen op papier.
Ik vind Nim echt fantastisch gelukt, ik herken hem maar al te goed met zijn ondeugende en uitdagende koppie. Stralende oogjes en brede lach, een verdwaalde krul tussen de wilde haren door het intensieve spelen, en zijn blije boogjes als wenkbrauwen die hij duidelijk van zijn papa meegekregen heeft. Dankjewel Joyce, dit prachtige portret zal ons hele leven mee gaan en altijd een mooi plekje in huis verdienen!

8Het portret in A2 formaat heeft een plek op de schouw in onze slaapkamer gekregen, een fijn plekje vonden wij!
Naast A2 (wat behoorlijk groot is kan ik je vertellen) kun je ook een portret laten maken in A3, A4 en A5. Ook is er keuze voor meerdere personen op 1 tekening. Ook leuk dus voor als je meer kids hebt, of misschien een portret cadeau wilt doen van de kleinkids voor Opa en Oma bijvoorbeeld. Je vind hier de prijslijst met de verschillende opties en mogelijkheden.

PortretfotoNimNatuurlijk zijn jullie nieuwsgierig naar het origineel, lijkt hij echt zo sprekend? Nou kijk zelf maar en laat het me weten in de comments hieronder 🙂

2Joyce werkt uitsluitend met de beste materialen van Faber Castell en Caran D’ache en met zuurvrij wit kunstenaarspapier van 180-220 grams, met een lichte korrel.
Deze combinatie zorgt voor een portrettekening van zeer hoge kwaliteit en is niet vergelend. Een betere kwaliteit vindt je niet. Het Grafiet en de Colored Pencils zijn hooggepigmenteerd en lichtvast tot ongeveer 100 jaar. Je kan er dus zeker van zijn dat jouw portret jaren mee zal gaan zonder er op achteruit te gaan! Dat is toch wel fijn om te weten.

In 2016 zal Joyce zeker niet stil zitten, ze heeft haar handen vol aan portret opdrachten en exposities. Daarnaast zal ze vanaf April ook tekenlessen gaan geven. Ook komt ze met een ‘Wildlife’ serie op mokken en kussens, ‘want niet alleen met het tekenen moet je creatief zijn’, aldus Joyce.

Ben je nieuwsgierig geworden naar meer van Joyce haar werk? Je kunt haar vinden op Facebook, Instagram en ze heeft een eigen website waar je nog veel meer informatie kunt vinden.

Lieve Joyce bedankt voor het prachtige portret van Nim, we zijn er echt enorm blij mee en zoals ik al zei… hij zal altijd een mooi plekje in huis verdienen. Heel veel succes met alles wat er op je pad gaat komen! X

icon_S

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp