DIARY WEEK 9

Week 9 is voorbij, een vakantieweek die helemaal in de soep liep dankzij de griep. Gelukkig lagen we niet alleen maar op bed, en zijn we af en toe nog even de deur uit geweest. Zo zagen we enorme rookwolken door een grote brand in ons dorpje, bakten we wat lekkers, gingen we nog even langs de kringloopwinkel, knuffelden weer wat af, en deden hoognodige klusjes in en om huis. Kijk mee!

MAANDAG

Ik begin maandag met twee ibuprofen, lekkere start van de week… Ik ben zieker geworden in de nacht van zondag op maandag, wat op zich wel te verwachten was omdat Nim al dagen ziek was. Vreselijke hoofdpijn, m’n holtes doen zeer en m’n hoofd zit vol en verstopt door snot. Bah!

En jahoor, juist op momenten dat je het er niet bij kan hebben gebeuren dit soort dingen. De koffiemachine lanceert m’n glas zomaar opeens weg. Wat een rot klus om op te ruimen met knallende koppijn zeg.

De status maandag. Allebei in pyjama, ziek op de bank. Ik kan alleen geen rust vinden, want Nim laat me natuurlijk voor vanalles lopen en pikt de meeste ruimte op de bank in. Ziek zijn tegelijk met je kind is niet tof!

Ik hoop wat verlichting in m’n hoofd te krijgen door gedurende de dag te stomen met heet water en wat vicks. Dat helpt gelukkig best goed.

En natuurlijk thee drinken tegen de zere keel.

DINSDAG

Dinsdag zijn we allebei nog ziek, maar ik word gek van het binnen blijven. De zon schijnt zo fijn, dus we gaan even naar de markt. We wandelen uiterst langzaam, doen rustig aan, en eigenlijk doet de buitenlucht en zon ons goed. Nim heeft zin in een warme stroopwafel dus die kopen we. Eindelijk na een week amper eten heeft hij weer ergens trek in, dus daar maak ik meteen gebruik van. Weer even wat spekjes terug op het magere lijfje. De foto maken we voor Kay om te laten zien dat Nim wat lekkers heeft, en we even de deur uit zijn.

In korte tijd horen we bizar veel sirenes, en als we het winkelcentrum uit lopen zien we direct dikke zwarte rook die erger en erger word. Ik schrik er een beetje van, want waar de rook/het vuur lijkt te zijn zit het Gezondheidscentrum (huisartsen, apotheek, CB, etc) , een kinderopvang, en de gymzaal waar Nim met school altijd gymt. We gaan gauw naar huis, want het begint ook te stinken buiten. Onderweg komen er wel 5 verschillende brandweerwagens op hoog snelheid voorbij razen, Nim is helemaal onder de indruk en stiekem best enthousiast want hij vind alles rondom de brandweer prachtig. Uiteindelijk blijkt een leeg/deels al gesloopt pand vlak naast de gymzaal in de brand te staan, gelukkig niks ernstigs dus.

Eenmaal thuis snoepen we wat stukjes kibbeling die we op de markt meenamen.

Een beetje bleekjes en moe van ons ochtend avontuur, en het bezoek van opa en oma, begint Nim te spelen met auto’s die hij van opa en oma kreeg. Dat was lang geleden, spelen…

Maar het duurt niet lang. Hij valt in slaap en tukt bijna 2,5 uur door.

Het weer slaat om, en na een gezellig zonnige ochtend is alles opeens grauw, nat en donker. Bah.

WOENSDAG

Woensdag rommel ik door een badkamer lade en vind nog een maskertje. M’n huid is heel droog, dus ik besluit ‘m meteen lekker te gebruiken.

Nog steeds ziek. We zitten nu op dag 8. Het is een hardnekkig griepje wat flink uitput. Ik baal er wel van, dat het precies in de vakantie is en we dus helemaal niets kunnen ondernemen. Aan de andere kant is er nu genoeg tijd en ruimte om uit te zieken en aan te sterken, zonder dat er op school teveel gemist word.

DONDERDAG

Een heel, heel fijn gezicht. Er word donderdag plots weer druk gespeeld. Echt de hele woonkamer ligt vol, ik struikel telkens over speelgoed, maar ben te blij dat hij weer actief is dus laat hem lekker z’n gang gaan.

Nim stelt voor om cakejes te bakken. Dus dat doen we in de middag gezellig. Dit keer geen versieringen, want hij heeft ontdekt dat hij cakejes lust als er niks op zit haha.

VRIJDAG

Vrijdagochtend schijnt er weer een zonnetje. Ik heb zin om er even uit te gaan, en Nim ook. We duiken samen de kringloop winkel even in, en ik neem deze twee boeken mee. Heel interessant en met goeie onderwerpen in het kort uitgelegd. Ze zijn voor Nim!

Zelf kiest hij dit boekje uit. Hele dagen horen we Donald Duck gekwaak uit hem komen, dus de keuze voor dit boekje was geen verrassing haha.

Wel een uur zoet met deze raam magneetjes. Hij maakt van alles ermee. We hebben ze al jaren liggen, en zo heel af en toe komen ze tevoorschijn.

Eind van de middag wil ik echt even weg van huis. Voel me zo opgesloten door dat ziek zijn. We besluiten even naar intratuin te gaan, want we hebben toch nog potgrond nodig. En daar staat een bloemenmuur. Natuurlijk wil ik dan een foto!

Knuffelbeer Nim tijdens het wachten op zijn tosti. Dit doet ‘ie niet voor de foto, hij kruipt echt vaak zo tegen me aan. Ik bof heel erg <3

ZATERDAG

Zaterdag zitten we al om 9.15 in de auto. Is dat even lang geleden dat we zo vroeg op pad gingen! We rijden naar ‘Het Gouden Woud’ in Liempde. Een grote schuur vol met zand, water en houten speeltoestellen. Kids kunnen er ‘goud’ zoeken en lekker ravotten in zand. Ouders kunnen er heerlijk eten, zoals je op de foto ziet. Echt een berg lekker eten voor weinig geld. Het is er alleen al een halfuur na openen keidruk, en ik begin migraine te krijgen na zo’n anderhalf uur. Teveel drukte, teveel geluid, teveel prikkels. Op dat soort momenten kan ik zo erg balen van mezelf.

We gaan dus terug naar huis rond het middaguur. Na aanvalsmedicatie, en een heel klein dutje in de auto, gaat het wel weer redelijk ok. We rijden onderweg door een heftige regenbui, en zagen nog amper wat door het raam.

ZONDAG

Zondag begint de dag met een heerlijk zonnetje. Nim grijpt zijn kans en gaat in de tuin spelen. Ik kan niet wachten tot de lente, en de wat warmere en droger dagen. Lekker de tuin in tussen de bloeiende plantjes.

Ja, onze kerstboom stond dus nog buiten. Kay en Nim maken hem wat kopjes kleiner en vullen de groene afvalbak ermee. Eindelijk weg dat ding!

We halen een paar boodschapjes in het winkelcentrum, en daarna gaan we even bij een zaakje zitten wat churros verkoopt. En hoe leuk is Nim zijn jasje, hij kreeg ‘m van Opa en Oma en is van Sissy Boy.

We hadden de achterbak van de auto volgeladen met allemaal tasjes vol met glas. Een klusje wat al lang lag te wachten om weg te brengen en dus steeds meer werd. We hadden wel 8 tassen vol denk ik! Maar eindelijk is het weg!

Bij de Zeeman namen we twee grote hydrofiel doeken mee voor op vakantie. Die drogen op de camping sneller dan gewone theedoeken. De blauwe matcht met onze tent haha.

Nim was toe aan nieuw ondergoed, en dat haal ik eigenlijk altijd bij Zeeman. Goede kwaliteit, fijne pasvorm en gaat lang mee. Ik ga meestal voor effen grijze setjes, maar Kay zocht dit keer al wat bij elkaar voordat ik me ermee kwam bemoeien haha. Dit setje kwam door de keuring.

Ook deze keurde ik goed. Nim is op het moment fan van walvissen en zeedieren, dus stiekem ook wel leuk dan zo’n ondergoed setje.

Maar uiteraard nam ik wel ook ‘gewoon’ grijs mee (3x), en nog een set reptielen boxers. Hij is weer even voorzien voorlopig!

Ik ben dol op geurkaarsen, en deze kon ik niet weerstaan. Hij was in de aanbieding bij de Appie voor een introductieprijs van 2,99!

Kay dwijlt, ik vouw was, en Nim speelt aan de tafel. Deze zondag is een beetje saai maar wel nuttig.

Van school komt er zondag een mail binnen met wat aandachtspunten vanwege het Corona virus. We hadden Nim er nog niks over verteld, maar dat moest nu toch wel gaan gebeuren. Normaal geven de kindjes de juf ‘s-morgens bij de klasdeur een hand, en in de middag bij naar huis gaan ook zodra papa/mama/wie dan ook die komt ophalen in beeld is. Dit wil school voorlopig niet meer. Dus we bereidden Nim vast voor op die specifieke grote verandering, en vertelden hem wat over griepjes, niesen, hoesten, handen wassen, etc. Ook lieten we hem het jeugdjournaal zien. Hij pakt het allemaal goed op en snapt wat we uitleggen, heel fijn!
Dan is het al snel bedtijd, want na anderhalve week thuis door griep en vakantie is het maandagochtend weer tijd voor school!

X Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest