DIARY WEEK 9 //
Happy Stones vinden en verstoppen

Een rustige week was week 9. Ik vergat een paar dagen om foto’s te maken, eigenlijk ook omdat ik niet veel meer deed dan wat huishouden en lezen. Het weekend was iets actiever, en we gingen uiteraard weer lekker op pad met z’n drietjes. Dit keer met Happy Stones op zak, en daar gebeurde iets heel erg leuks mee. Kijk mee!

1 t/m 7 MAART

MAANDAG

Maandagmiddag, tijd voor een filmpje! Buurman & Buurman vermaken Nim, en ik lees een boek. De rest van de dag zijn we druk met huishouden, spelen en niksen. Een hele saaie maandag dus.

DINSDAG

Dinsdag vliegt ook voorbij zonder dat ik er foto’s van maak. Ik maak nog gebruik van een paar zonnestralen in de tuin met een kopje koffie. We hebben de oude tuinbank weg moeten doen nadat we er vorig jaar doorheen zakten. Dit groene bankje stond bij de voordeur, en hebben we nu tijdelijk even in de tuin staan. Op zoek naar vervanging dus! Overigens werd ik even heel blij van de pastel kleurencombinatie op de rechter foto.

VRIJDAG

Vrijdag alweer. Ik ben deze week een beetje vergeten om foto’s te maken. Maar eerlijk gezegd waren de dagen niet foto waardig ook. Relaxen, lezen, huishouden, koken, spelen met Nim en tv kijken. Ik doe vrijdag ochtend een boodschapje, is een keer bij de Jumbo, en kom deze reep tegen. Hij was erg lekker!

ZATERDAG

Zaterdagochtend gaan we de deur weer uit, en nemen de happy stones mee die ik gemaakt heb om te verstoppen.

We rijden dit keer eens naar een stadje in plaats van natuurgebied. We volgen een wandelroute in Leerdam en komen bij het haventje uit. Mooi plekje zo!

En opeens zie ik op een uitstekende steen in de muur bij de haven een gezellig steentje staan (foto links)! Onze eerste gevonden happy stone! We vinden het zo’n goede plek dat we zelf een steentje terug leggen. Als ik ’s avonds op Instagram stories post dat we bij het verstoppen van onze steentjes ook twee steentjes vonden (foto ervan zie je hier iets naar beneden) krijg ik een berichtje van iemand die me verteld dat het haar steentjes zijn en dat de steen op deze foto (foto rechts) van ons door hun gevonden is. Ha, wat een toeval, en ontzettend leuk!

Bij de haven is deze prachtig kleurige schildering op een gebouw te zien. Daar moeten we een fotootje van natuurlijk. Nim is vandaag op de step, echt wat een goede aanschaf is dat geweest. Bij het kanon verstoppen we het uilensteentje, die moet wel gevonden worden want hij valt qua kleur lekker op naast het hout en metaal.

Na een lekker zakje vol kibbeling van de markt, lopen we weer verder. Ik vind nog een mooi verstopplekje voor onze regenboog steen, en wat denk je… ook daar staat al een steentje. We verwisselen de steentjes weer en nemen de gevonden steen mee. We zijn er helemaal enthousiast van geworden, al die vrolijke steentjes.

De zon is doorgebroken. Het rondje Leerdam zit erop, en we gaan weer richting huis. Nog even langs de haven terug naar de auto, want dat is toch wel het mooiste plekje van wat we van Leerdam gezien hebben. Klein maar fijn.

We nemen een touristische route naar huis, en slaan vlakbij huis af bij het tuincentrum in Krimpen aan de Lek. Hier staat in het weekend altijd een fruit/groente boer en we hadden nog appels nodig. Eenmaal daar bleek er bijna niemand te zijn, ha een top moment om wat plantjes te kopen voor de lege potten in onze tuin. Eindelijk wat kleur voor erin.

Natuuuuurlijk keken we ’s avonds de finale van Wie is de mol?

ZONDAG

Zondag blijven we lekker thuis. Kay gaat samen met Nim onze schuur opruimen, wat betekend dat Nim met alle rommel wil spelen en Kay alleen opruimt haha. Ik vind nog een blikje cinnamon rolls in de koelkast die tegen de t.h.t datum aanloopt, heel vervelend natuurlijk om dat dan nu op te moeten maken ;).

We rommelen lekker aan in en om huis, want we voelen ons niet helemaal fijn vandaag. Een rustige zondag is dan erg welkom. Nim pikt mijn gevonden stukje karton in en maakt er met mijn nieuwe verfstiften een Spongebob tekening op, ik ben nieuwe spullen vaak meteen al aan hem kwijt en lege kartonnetjes zijn net goud in zijn ogen. Maar hey, een kleine kunstenaar moet je aanmoedigen… hij mag alles altijd gebruiken van mij. Ondertussen heb ik weer wat steentjes uit de tuin gevist en ga weer wat schilderingen proberen te maken.

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest