DIARY WEEK 8

Afgelopen week begon goed, maar eindigde met de griep. Eerst was Nim aan de beurt, die de laatste schooldag miste voor de vakantie, en bijna 4 dagen slapend heeft doorgebracht. Zondags was het mijn beurt helaas. Met twee ibuprofen op, ben ik toch even achter de laptop gekropen om de foto’s die ik gemaakt heb afgelopen week hier weer in een diary te verwerken! Kijk je weer mee?

MAANDAG

Als Nim maandag op school zit, ga ik er even voor zitten met de aquarel verf. Warempel pakt de eerste poging met de verf meteen mooi uit.

De kleine man is weer thuis! Het huis is weer stofvrij en de keuken gepoetst. Lekker begin van de week.

Het eindresultaat! Best trots op mezelf, dat poging 1 meteen zo uitpakte.

Terwijl Nim lekker aan het spelen is, probeer ik nog wat uit. Iets minder goed gelukt, ik merk dat m’n kwasten niet de juiste zijn en dat de (goedkope) verf en papier toch wel te wensen overlaat. Misschien binnenkort investeren in iets betere kwaliteit.

Op het menu vanavond: Ovenpasta!

Van de juf op school kregen we een leesbingo kaart mee. Met allemaal opties voor waar of hoe je zou kunnen lezen. Bijvoorbeeld: Lees met twee verschillende sokken aan, lees zingend, lees aan iemand voor die jonger is dan jou, lees in de speeltuin. Heb je een rij vol, dan hangt er een klein cadeautje aan, de hele kaart vol? Dan ook. Nim heeft zelf twee Hotwheels autootjes gekozen vorig weekend die we als ‘prijsjes’ achter hebben gehouden. Stimuleert het zelf lezen toch wat meer, want echt leuk vind hij het niet.

DINSDAG

Dinsdag heb ik zin in een tosti met zachte geitenkaas. Een beetje honing ertussen, en je hebt een heerlijke tosti!

Ik pin op pinterest een bord vol inspiratie voor Nim zijn 7e verjaardag. Hij wil een zee thema met o.a walvissen, potvissen, kwallen. Dat moet wel lukken!

Ook ga ik weer een zitten met de aquarel verf. Best een ontspannen werkje!

Weer lezen voor een vakje van de leesbingo. Dit keer voor het vakje ‘Lees met twee verschillende sokken aan’.

WOENSDAG

Nadat ik Nim woensdag op school heb afgezet en thuis wat heb ontbeten, ga ik naar de bushalte. Even de stad in!

De zon schijnt, de meeste winkels zijn nog dicht, en ik moet even bijkomen van de OV rit. Dus ik ga op een bankje in de zon zitten en geniet nog even van de rust om me heen.

Na een zo’n anderhalf a 2 uur, ben ik bij Sostrene Grene, Hema, Casa en Pipoos geweest. Ik loop nog even de markthal binnen voor de chinese toko en dan is het tijd om naar huis te gaan!

Het is een kleine buit, maar ik ging ook niet perse om te shoppen maar voor een cadeautje. En dat is gelukt!

Maar ik kon de paaseitjes bij Hema niet weerstaan. Dit zijn elk jaar weer m’n favoriet!

Bij pipoos nam ik nieuwe kwasten mee, hopelijk verft dat wat beter.

Bij hema kocht ik nog het haarspeldje van een cadeaubon die ik nog had. De thee komt van de toko en is onderdeel van het cadeautje waar ik eigenlijk voor ging.

Twee potjes geurkaarsen van Sostrene, 1 cadeau, 1 voor mezelf.

En deze saus kon ik niet laten staan bij de toko!

Als ik Nim van school haal, ziet hij witjes. Eenmaal thuis moet ik bij hem liggen en ‘m knuffelen. Hij valt al snel in slaap.

Het is raak, koorts en pijn. Poes Evi wijkt het liefst niet van zijn zijde. Hoe lief ziet dit eruit <3

DONDERDAG

Donderdag was de laatste schooldag voor de vakantie, maar Nim ligt met koorts op bed. De nacht was verschrikkelijk, ik had migraine en Nim lag naast mij in bed en was voortdurend wakker. Ik kan dus wel een koffie gebruiken.

Dit is zo ongeveer de dag wel. Ik zit bij Nim op de bank want zodra ik weg loop begint hij te huilen, poes Evi ligt de hele dag op hetzelfde plekje naast Nim. De gordijnen blijven dicht, want het licht doet zeer aan zijn hoofdje.

Als Nim naar mijn idee diep in slaap ligt, bak ik een eitje voor mezelf, alleen word Nim toch wakker. Een eitje bakken en eten terwijl je kind ligt te huilen van de pijn is niet erg relaxed!

VRIJDAG

Kay is vrijdag weer met de waterbus en stuurt mij deze foto. Ik ben een beetje jaloers, ik zit al sinds woensdag binnen en heb twee gebroken nachten achter de rug. Even naar buiten lijkt me heerlijk, maar ik moet het met een foto doen.

Dag 3 met griep ziet er zo ongeveer wel uit. Ik heb zo met hem te doen.

Op heilige momentjes als hij slaapt kan ik iets voor mezelf doen in complete stilte. Ik pak het boekje er weer bij wat ik een even terug bij de kringloop kocht, en lees er in. Er staat zoveel herkenbaars in, echt een top vondst geweest!

ZATERDAG

Zaterdag lijkt het wat beter te gaan met Nim, en hij vraagt om een pannenkoek. Hij eet al sinds woensdag niet zoveel meer, dus alles waar hij om vraagt en wil eten is mooi meegenomen. Kay pakt een pannenkoek, en Nim is toch maar weer op de stoel gaan zitten na een poging om met zijn lego te spelen.

Van Kay kreeg Nim een dvd met afleveringen van Freek in het wild. Zaterdag avond kijken we er met z’n drietjes naar.

ZONDAG

Zondag zet ik het cadeau pakketje in elkaar. Ik maak nog een kaart voor erbij, en zet het klaar voor vanmiddag voor de verjaardag.
Zelf word ik steeds zieker, maar met Nim lijkt het steeds beter te gaan. De mannen gaan zonder mij naar de verjaardag dus.

Goh, de zondag lijkt te eindigen net als vorige week zondag. Storm, regen, en een enorme hoosbui tegen de ramen aan. Dit keer is het niet Nim die ernaar zit te kijken in het raamkozijn, maar Evi.

Ik pak weer eens een haakwerkje erbij. Lange tijd terug haakte ik van alles en nog wat. En toen opeens heel lang geen haaknaald vast gehad. Op Instagram zag ik leuke gehaakte vaatdoekjes, en dat gaf me meteen zin om ook weer eens de haakspullen op te zoeken!

De verjaardag was heel erg leuk zei Nim. Maar na een kwartier thuis, stort hij in, en valt in slaap. Witjes, en heel moe. Het is een hardnekkig griepje!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest