DIARY WEEK 7

Week 7 begint met een storm, en eindigt met een storm. Het was dus veel thuiszitten. Maar vervelen doen we ons nooit, dus genoeg foto’s! Kijk je mee?

MAANDAG

Maandagochtend appt kay me deze foto, hij is weer met de waterbus naar zijn werk. Helemaal ontdekt hoe fijn dat is, zelfs als het stormt.

Ik heb vandaag geluk, ik hoef de deur niet uit met de storm. Kay heeft Nim naar school gebracht, en gaat hem ook weer ophalen. Fietsen in die heftige storm met bakfiets is dus niet te doen. Ik ben lekker bezig met de diary, en tussendoor komt m’n nieuwe petje binnen. Uit de sale bij Zara!

Heel, heel, heel blij met de muur die we toch door hebben getrokken qua verven. Zoveel ruimer en sfeervoller.

Het plafond is het halletje heeft Kay in het weekend toch mee geverfd in dezelfde kleur als de muren. Heel knus! Ik ga alle haakjes van de muur halen, en de spiegel ook. Gaatjes dichten, en dan behangen.

En terwijl de gevulde gaten drogen, kijk ik de finale van Heel Holland Bakt.

Een beetje te donker was het eigenlijk voor een foto, maar ik was trots op het resultaat. Wat een andere look zo!

Terwijl ik aan het behangen ben, maken de mannen het eten klaar. En omdat ik Nim zijn opstapje in gebruik had, was zijn oplossing om gewoon op het aanrecht te gaan zitten om er goed bij te kunnen.

In de avond kijken we het allerlaatste deel van twilight breaking dawn.

DINSDAG

Dinsdag is het nog steeds erg onstuimig weer, en is het zo grauw buiten dat ik in de ochtend alvast lekker sta te koken. Vega chili staat er op het menu voor vanavond.

Na het ophalen van Nim uit school, heb ik het zo koud! Die bakfietstocht was alles behalve relaxed. Onder een dekentje op de bank met een opkikker tomaat om op te warmen dus.

Knuffelen, en over zijn dag vertellen. Dit slaan we geen dag over <3

Regen, wind, kou, en nu ook nog hagel. Brrr!

Net half 5 geweest, en nu al avondeten? Yes, want Nim heeft om kwart voor 6 weer zwemles. Erna eten, om kwart voor 7, is te laat en betekend een hangry Nim.

WOENSDAG

Woensdag alweer, ik ruim eerst even flink op thuis en zet de wasmachine aan. Alle wasmanden zaten propvol, oeps! Daarna blader ik dit leuke bakboek door die ik van mijn moeder kreeg. Vol lekkere en makkelijke recepten.

Na school fiets ik met Nim nog even naar de winkels. Hij vraagt om surprise eieren, nou vooruit! Eenmaal thuis gaat er natuurlijk meteen eentje open.

En ik nam deze mee. Ik had wat te vieren, namelijk voor het eerst sinds maanden heb ik al een week lang geen migraine aanval gehad. Heel fijn!

Ook had Nim weer twee Lidl zegelboekjes vol dankzij het meesparen van anderen. De twee rechtse zocht hij uit.

DONDERDAG

Donderdag hou ik een relax dag. Ik begin met een aflevering Riverdale, en een bakje appel.

Ik doorzoek de bak lade in de keuken en vind deze bakmix voor eierkoeken die we eens bij een molen kochten. Zin in!

Yum, ze waren heel erg lekker.

Slecht in heel de dag stilzitten, dus ik ga eens boven opruimen want dat gebeurd iets te weinig. Natuurlijk na een uur flink ruimen en bezig zijn knallende koppijn. Doseren blijft soms lastig voor me.

Als we ’s avonds Nim bij m’n ouders ophalen, wil hij heel graag deze brandweerauto lamp gemaakt door opa meenemen naar huis. Snap ik! Helaas past hij door het formaat gewoon echt niet in zijn kleine kamertje, dus mag hij hem op zijn slaapkamer bij opa en oma zetten.

Als we na het eten weer thuis zijn, moet er eerst nog geknutseld worden. Nim kreeg een mooi geknutselde kaart op school, en wil heel graag hetzelfde maken en terug geven. Zo leuk dat hij het steeds leuker vind om te tekenen en knutselen! En hoe lief, die kaartjes <3

VRIJDAG

Vrijdag ga ik met mijn ouders gezellig even naar Ikea. Ik had de nieuwe limited collectie BORSTAD gespot bij ikea en wilde heel graag het houten hangende wasrek halen.

Het is valentijnsdag, en op school mochten ze lekker knutselen. Nim heeft voor mij een mooie kaart gemaakt, precies zo een als we de avond ervoor samen hadden gemaakt.

En de binnenkant, met pop-up hartje. Zo, zo, zo lief!

We hadden overigens samen aan Kay een doosje zeedieren chocolade gegeven als valentijn cadeautje. In de middag snoepen we er alle drie lekker van.

De gang kreeg een andere lamp, met een mooie kurken fitting die ik al een tijdje geleden bij Karwei had gekocht. In het stopcontact zit onze bel, die was erg vergeelt en lelijk, en gezien hij ook op een nogal opvallende plek hangt heb ik hem een washi tape make over gegeven haha.

ZATERDAG

Zaterdagmiddag bezigheden: Samen hercules kijken.
De lamp boven de tafel kocht ik ook bij Ikea (TORARED heet ‘ie, de kleine versie hebben we), eindelijk af van die stoffige glazen bol haha.

Helaas niet op pad vandaag, Kay is ziek geweest, en ik kreeg vrijdagavond een migraine aanval. Flink uit m’n doen dus zaterdag. Na een boodschapje in de ochtend, is Nim lekker aan het spelen, en zorgt Kay voor lege prullenbakken terwijl ik languit op de bank niks doe.

Dit geurkaarsje nam ik ook mee vrijdag bij Ikea. Het is VĂ„LDOFT in de geur vossenbes, en ruikt echt heel erg lekker. Als de kaars op is, kan hij met een waxinelichtje erin gebruikt worden. De kaars is gemaakt met koolzaadolie, een stuk gezonder voor je (minder roet) en minder slecht voor het milieu.

Een erg nodig klusje was het poetsen van de planten. De bladeren zaten onder een stoflaagje namelijk.

Nim is in de weer met washi tape en auto’s. Blijkbaar had hij te weinig politieauto’s dus toverde hij zelf blauwe auto’s om tot politie auto’s met een blokje lego als sirene op het dak, en schreef ‘Polise’ op de zijkanten. Lekker creatief! De vrachtwagen bekijkt de boel door een roze bril, ook heel fijn haha.

ZONDAG

Zondagochtend alweer. Als ik beneden kom, zit deze kleine meneer alweer te plakken, knippen en schrijven. Vandaag worden de rode auto’s brandweerauto’s.

Beetje lego erbij, en voila, een brandweer in plaats van rood busje.

Het is donker buiten, waait een harde wind, en het regent steeds. We hebben ons erbij neergelegd, geen avonturen dit weekend. We gaan de laatste boodschapjes halen, maar de supermarkt is nog dicht. De Bruna is wel open, en we gaan er even rondkijken. Kay heeft direct vakantie vibes als hij allemaal boekjes ziet over Frankrijk.

Nim slaagt overigens bij Bruna voor autootjes, omdat ik weer eens geen nee kan zeggen. Zo’n zwak voor die puppy ogen he?! Daarna halen we bij Appie de laatste paar boodschappen, en heeft de kleine man nogal haast en loopt voorop… gebeurd ook zelden.

Hij heeft haast, want we hebben toegestemd om na de boodschappen wat te eten bij de Mac. Tegenwoordig krijg ik niet veel meer weg dan de frietjes en een cola daar, maar de mannen genieten van een burger en kipnuggets.

Bij Flying Tiger kochten we nog aquarel verf en papier. Ik wil namelijk zelf een logo en banner gaan schilderen voor onze nieuwe site.

Gekke uurtje. Je moet wat op zo’n grauwe dag he?!

Ik zet Kay aan het werk, met allemaal ophang klusjes. Eindelijk hangt er weer een kapstokje in de keuken voor de hand- en theedoek.

En terwijl de mannen ’s avonds bloemkool bodem pizza’s maken probeer ik de aquarel potloden uit.

We schrikken als er opeens een flinke hoosbui tegen de ramen aan slaat. Het duurt maar een minuut of 5, en Nim vraagt zich hardop af of de boel gaat overstromen. Sinds we vorig weekend langs die ‘overstroomde’ velden met bomen langs de dijk in Nederrijn reden is hij een beetje bang dat alles kan overstromen.

En dat was onze week 7 alweer. Tot volgende week!

X Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest