DIARY WEEK 7 & 8 //
Too Good To Go boxen, duinen en zand wandelingen & Tuin voorjaar klaar maken

Weer twee weekjes om op terug te kijken deze keer. Zoals vanouds een hoop geknutsel en wandelingen in de natuur. Maar ook een groot cadeau voor Nim, werken in de tuin, en Kay en ik waren een hele dag samen op pad. Kijk maar mee!

15 t/m 28 Februari

WEEK 7

MAANDAG

Maandagochtend, we hebben Nim een dag thuis vandaag. Heel moe, hoofdpijn en zo wit. Hij kleurt, doet oefenlesjes online, gaat in een warm lavendel/eucalyptus badje, en we knuffelen wat af.

En we kijken de finale van Heel Holland Bakt natuurlijk!

DINSDAG

Dinsdag is Nim weer naar school, en pak ik even een bankdag. Ook ZO moe en hoofdpijn, bah! Ik hou dus een mega Heart Break High maraton. Echt fantastisch dat dit op Netflix staat, favo serie van vroeger.

WOENSDAG

Woensdag kan ik tijdens de lunch weer een Too Good To Go pakketje halen bij de bakker. Wat een zoetigheid dit keer! 4 gebakjes, en 1,5 brood voor 3,99.
Ook begin ik een het beschilderen van een houten kistje.

Ik bestelde dit massagekussen, omdat ik echt vaak last heb van rug/schouder/nekpijn. Ook tijdens migraine aanvallen heb ik (precies aan de andere kant) erg last van rug en nekpijn. Het kussen was de eerste dagen even wennen en een beetje pijnlijk, maar inmiddels erg fijn in gebruik! Hij word lekker warm en draait precies over de zere plekjes heen waarna het allemaal wat meer ontspannen aanvoelt.

Nim tekende Sponge Bob, of ik hem even na kon bouwen met Lego haha. Ik ben geen ster in Lego bouwsels, maar ik heb mijn best gedaan. Hij was er heel blij mee gelukkig. En terwijl ik aan het bouwen was voor hem, maakte hij over de hele vloer kleine Lego stories.. echt heel grappig om zijn verhaaltjes erbij te horen.

ZATERDAG

Moe, hoofdpijn en een migraineaanval verder is het opeens Zaterdag. Kay is een keer eerder dan mij beneden met Nim, en ze komen naar boven met ontbijt en koffie. Dat is leuk!

Na het ontbijt kleden we ons gauw aan en stappen in de auto naar de Vrachelse Heide. Het beloofd een mooie dag te worden met zon en Lente temperaturen.

Na een wandeling door het bos komen we uit bij een grote open plek met zand. Er zijn kinderen lekker aan het sporten, spelen en genieten van de zon. Wat een fijn plekje!

Ik krijg tijdens het wandelen weer een migraine aanval. De medicijnen werken wel, maar die maken me enorm traag, sloom, en wattig in mijn hoofd. We nemen een lange pauze op dit bankje bij de zandvlakte, theetje erbij, boterhammetjes en kletsen en genieten van de zon.

In de middag zijn we weer thuis, en omdat het zo’n fijn temperatuurtje is buiten staan de deuren naar de tuin wagenwijd open. Kay en Nim zijn aan het snoeien geslagen, en daarna is de groene aanslag op de tegels en het terras aan de beurt. Echt hoog nodig!

ZONDAG

Ook zondag zijn we lekker in de tuin bezig. We maken een pindaslinger voor de vogeltjes die al heel vaak kwamen kijken in de tuin of er wat te halen was.

WEEK 8

MAANDAG

Het is vakantie! Kay heeft maandag een dag vrij zodat we een dagje op pad kunnen. We besluiten weer eens naar de Loonse en Drunense duinen te rijden, dat was erg lang geleden. Nim is helemaal in zijn sas, alles waar zand is is wel favoriet bij hem. Lekker rennen en springen!

Nog nooit gedaan, de bossen in naast de duinen. Ook erg mooi. Ook vinden we aan het eind van de wandeling in het bos kraters en loopgraven, een herinnering aan de Tweede Wereld oorlog.

Verveelt toch nooit dit soort plekjes?!

DINSDAG

Dinsdag zijn Nim en ik samen, en Kay weer aan het werk boven op zijn kantoortje. Het is wederom een prachtig zonnige dag. Terwijl Nim lekker aan het spelen is, ga ik al het mos en onkruid tussen de tegels vandaan halen. Helemaal zin in het tuinseizoen!

Kopje koffie, zonnetje, schone tuin, niets meer aan doen haha.

We hebben weer een Too Good To Go tas van de bakker, en dit keer hebben we heel veel brood. Ook een zak stokbrood schijfjes. We hadden nog wat pastasaus over, dus wat maak je dan? Precies, snackpizzaatjes!

WOENSDAG

Corona, lockdown, maatregeltjes, het laat me praktisch alle verjaardagen vergeten… ook omdat je nu geen uitnodigingen voor een feestje krijgt. Maar ik vind cadeautjes maken en inpakken het allerleukste om te doen dus ik bedenk wat leuks met de dingen die ik in huis heb. Woensdag spendeer ik hier dus de meeste tijd aan, in de middag zelfs buiten in de zon bloementjes haken. Helemaal fijn! Ook Nim gaat aan de slag, hij is de beste in leuke verjaardag tekeningen maken hoor.

Het resultaat! Een Happy Socks cadeau doosje wat ik had bewaard beplakt met een stukje behang. Een reep chocola, een geschilderd kaartje met op de achterkant een cadeau pasje er in, en een heleboel gehaakte bloementjes om het op te vrolijken. Best leuk geworden toch?!

DONDERDAG

Donderdag is Nim gezellig een dag bij zijn oom en tante spelen, en gaan Kay en ik eens samen op pad. Dat is heel, heel, heel lang geleden… samen de deur uit!

We rijden naar Vogelobservatorium ‘Tij’ Haringvliet. Die stond al lang op ons lijstje om te bezoeken. Na een eerdere mislukte poging (afgesloten ingang wegens corona), was het dit keer gelukkig wel open! Benieuwd naar dit plekje? Kay schreef erover, je vind het hier!

Het bezoekje aan het vogelobservatorium is vrij kort, dus voor erna had Kay nog het duingebied, Kwade Hoek, gevonden om te wandelen. Het gebied lag flink in het water op sommige plekken, maar her en der lagen toch wat loopplanken over de nattigheid heen.

Samen, zonnetje, en bijna alleen in de duinen. Wat een goeie dag!

Ben ik degene die steeds op de foto staat i.p.v Nim haha. Als we de wandeling bijna hebben afgerond, stuitten we op nog meer ondergelopen plekken waar we echt niet omheen kunnen. Terugwandelen dus! Het is maar goed dat Nim niet mee was, want het was wel een lange wandeling geworden.

Als we thuiskomen staat er buiten voor de deur een mega doos van Decathlon… oke… fijn, not! Bedankt DHL voor de slechte service.
Maargoed, er zit een groot cadeau voor Nim in… Kay zet hem in elkaar en we verstoppen hem onder een dekentje zodat als Nim thuis is hij hem kan ‘uitpakken’.

VRIJDAG

Jahoor, vrijdagochtend nog voor 10.00 zijn we al buiten samen. Nim vind de step te gek en het gaat meteen goed. We gaan even rondje maken en Nim gaat stiekem meteen weer op de visboer af haha. Helaas voor hem zijn ze niet open, en dus worden het croissantjes van de supermarkt. Hij vind een boekje van Lego met zijn grootste favoriet als thema: Jurassic World. Ik kon uiteraard weer geen nee zeggen. Eenmaal thuis meteen aan de slag met z’n boekje.

In de middag heeft Nim een kinderfeestje van een van zijn beste vriendjes. Lekker spelen en lekkers eten. Ik geniet van het zonnetje in de tuin en lees een boek.

ZATERDAG

Zaterdag zijn we alle drie moe en hebben niet zo’n zin om de deur uit te gaan. Chillen en een beetje aanrommelen in huis en wat lezen is prima voor vandaag. Ik heb me ook een beetje verdiept in ‘Happy stones’, ik zag het steeds vaker voorbij komen en ik dacht… echt wat voor ons! Ik ga dus aan de slag met wat steentjes.

De tijd van de posters is aangebroken. Ik heb zelf vroeger ook een kamer vol posters gehad, dus ik snap het wel. Mooi is anders haha. Deze twee komen uit dat Lego boekje en gelukkig kwamen we tot de compromis dat ze op de deur kwamen te hangen.

Na de groene aanslag te hebben behandeld, mos tussen de tegels wegsnijden, is het tijd voor de laatste klus… de hoge drukspuit om de tegels helemaal schoon te krijgen. Klusje voor Kay. En wauw, wat een resultaat… frisse witte en zwarte tegels.

Ssspannnnendd!! Pirates of the Caribbean kijken met Nim. Na de film ‘De Piraten van Hiernaast’ leek deze ons dan ook leuk. Beetje spannend, maar ook leuk vond hij het.

ZONDAG

Zondagochtend hebben we een pick up moment staan bij de Action. Het verven van die stenen ging met kwast en acrylverf niet heel soepel dus ik dacht ik kijk even bij de action of ze wat hebben. Ik kwam acryl verf stiften tegen dus was het proberen waard. Van de keuze uit 4 kleurencombinatie doosjes, nam ik er maar twee.. achteraf spijt… het werkt best fijn dus die andere twee kleurencombi’s wil ik er stiekem ook nog bij.

In de middag rijden we naar het Schollebos hier vlakbij in Capelle aan den IJssel. De bedoeling was naar de speeltuin naast het Pannenkoekhuis maar daar was het ZO druk, zelfs zonder corona hadden we er niet gaan spelen met die drukt,e haha. Geef ons maar wat rustigere plekjes. Gelukkig heeft Nim zijn stepje mee en doen we een rondje Schollebos. Onderweg laat ik twee steentjes achter die ik had beschilderd.

Onderweg komen we ook een crossbaan tegen. Helemaal in zijn nopjes is ‘ie met zijn stepje.

Bloemetjes buiten. Die heb ik gemist!

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest