DIARY WEEK 6

Afgelopen week belandde er weer een hoop verf op de muren in huis, we hebben het er maar druk mee! Het zonnetje scheen ook heerlijk, dus pakte in de fiets richting de kringloop en scoorde een paar leuke dingen. In het weekend viel het weer wat tegen, dus reden we naar Duiven, en bezochten Intratuin en Loods 5 waar we ons wel vermaakt hebben. Kijk mee naar week 6 van 2020 in foto’s!

MAANDAG

Maandagochtend start ik met Heel Holland Bakt, terwijl ik weer de foto’s voor de diary uitzoek en bewerk.

Daarna zet ik Twilight New Moon aan, en ruim tussendoor wat rommel van het weekend op.

Als ik Nim op ga halen, wil er graag een klasgenootje mee om te spelen. Ze trekken bijna alles uit de trapkast (waar voornamelijk Nim zijn speelgoed ligt gesorteerd in bakken), en vertrekken dan naar boven. Ik kan nergens meer langs, en besluit dus maar gewoon op de bank te blijven zitten… tja 😉

Even een rustmoment, met een bakje appel, drinken en de IPad.

Als de jongens weer gaan spelen, en de hele Lego lades leegtrekken duik ik de keuken in. Ik maak vast eten voor 2 dagen! Heb ik dat maar vast gehad.

‘S avonds, als alle troep gelukkig weer opgeruimd is en Nim op bed ligt, kijken we Twilight eclips. Stiekem heel leuk om die films weer eens te zien.

DINSDAG

Dinsdag ochtend voer ik weinig uit, ik voel me niet zo lekker. In de middag heb ik een lichte migraine aanval, en door op tijd innemen van de aanvalsmedicatie zakt het algauw weer weg gelukkig. Ik wil nog wat nuttigs doen, en besluit appeltaart te bakken. Dit keer deed ik eens mijn best met het deeg en rolde en sneed alles netjes uit. Ziet er goed uit!

En terwijl de taart in de oven staat, en het langzaam naar appeltaart begint te ruiken, ga ik in onze hal aan de slag. We wonen hier nu ongeveer drie jaar, en de hal heeft nooit een likje verf gehad. Tijd voor verandering!

Vorige week maakte ik een sfeerbeeld met alle verzamelde spulletjes voor de hal, deze stond in de vorige diary. In het weekend haalden we de verf, omdat er een 1+1 gratis aanbieding was. Het is Cafe Latte van Flexa, hetzelfde kleurtje als het muurtje naast de keuken in de woonkamer.

En de taart is klaar!

Alle baksels vind ik warm het lekkerst, dus ik snij meteen een punt af wat natuurlijk uit elkaar valt omdat het nog warm is. No problemo, je kan het toch niet heel opeten 😉

Om kwart voor 6 is het weer zwemlestijd. Alles gaat weer hartstikke goed, en om kwart voor 7 is Nim weer aangekleed alvast in pyjama en spiekt nog even naar de tennis.

WOENSDAG

Vlak voordat we om 8.00 de deur uit gaan woensdagochtend, appt Kay dat het erg koud is en ik me goed moet inpakken voor op de fiets. Nou ben ik een koukleum en doe dat dus sowieso al, maar heb toch maar een extra sjaal omgedaan haha.

Eenmaal thuis ga ik meteen weer verder met het verven van de gang. Alle muren worden dezelfde kleur, maar het neemt nogal wat tijd in beslag omdat het geen gladde muren zijn helaas. Ook kom ik een obstakel tegen haha, ik weet dus echt niet hoe je dat er dan af moet halen dus heb er maar omheen geverfd. De foto stuur ik naar Kay met de mededeling dat hij dat moet fixen haha.

Iets teveel hooi op de vork genomen met al het verven de afgelopen dagen. Dus vlak voordat ik de fiets op moet om Nim te halen, ga ik nog even plat op de bank. Zowaar met wat zonnestralen!

Maar, ik heb het toch allemaal maar gedaan! Ik zoek alle spullen uit, hang de kastjes terug, en style het iets leuker dan hoe het ervoor eruit zag. Super knus is het al zo, ook al moet er nog het een en ander gedaan worden. De radiator krijgt nog een ombouw, en alle deuren en kozijnen moeten nog wit worden gelakt.

Superblij met het feit dat ik maandag al eten gekookt had, want dat kon ik vanavond gewoon lekker opwarmen! Als Kay ’s avonds naar de school van Nim is voor een informatie avond over de lesstof van het tweede gedeelte van het jaar, plof ik op de bank met een boek. Na al die twilight films, ga ik de boeken gewoon opnieuw lezen. Dat is ZO lang geleden!

DONDERDAG

Donderdag heb ik de hele dag voor mezelf omdat Nim na school naar Opa en Oma gaat. Ik start thuis lekker rustig op, en fiets eind van de ochtend naar de kringloop. Ik zocht nog wat leuks voor de gang waar ik onze reservesleutels in kan doen. Daarna doe ik een boodschapje zodat ik een lekkere lunch voor mezelf kan maken. En alles altijd met de Susan Bijl tassen, kan niet meer zonder, ze zijn zo fijn! Ook m’n rode leren portemonneetje die ik afgelopen vakantie in het rode stadje Collonges-la-Rouge in Frankrijk kocht als souvenir gebruik ik nog steeds graag.

Bij de kringloop kon ik niks vinden voor de reservesleutels, maar ik vond wel twee leuke boeken. Die je hier ziet, kocht ik vooral voor inspiratie. Zo wil ik ook een boek schrijven! Met tekeningen, eigen handschrift, en deze sfeer. Ik maak m’n lunch, brood met tonijnsalade, en blader er lekker doorheen. Het blijkt ook nog vol te staan met vele herkenbare situaties en gedachtes.

Groots & Meeslepend leven, een ode aan de dagelijkse sleur van Lou Niestadt. Dat is het boekje!

Door het lastige verven van de muurtjes in de hal, heb ik onwijze spierpijn gekregen. Ik besluit een bad te nemen met weer een ander badspul wat ik cadeau kreeg met kerst. Deze ruikt naar acai bessen, heel erg lekker!

In de middag schijnt er een onwijs fijn zonnetje binnen, en is de temperatuur ook niet heel verkeerd buiten. Ik doe voor het eerst dit jaar de openslaande deur open voor frisse lucht.

Dit boekje vond ik ook bij de kringloop. We zijn dol op wandelen in de natuur, dus dit boekje is een goeie vondst.

Een van de kastjes in de hal. De geurkaars haalde ik bij de Hema, ik had nog een cadeau pas en bedacht dat ik daar iets lekker ruikend van kon halen. De keuze was niet reuze dus ik nam alleen dit potje mee.

Er schijnt een lekker zonnetje naar binnen, dus ik kan een goeie foto van de keuken maken. Alle deurtjes zijn nu helemaal wit! Er moet nog genoeg gedaan worden, maar poeh wat een verschil geeft dit al!

VRIJDAG

Het is alweer vrijdag! Onderweg van school naar huis piept er een prachtig oranje zonnetje tussen de bomen vandaan. Dat belooft een mooie dag te worden!

Kay geniet ook van het opkomende zonnetje op zijn werk. Net wat spectaculairder zo hoog boven Rotterdam dan mijn uitzicht tijdens het fietsritje haha.

Ik besluit na het ontbijt nog een stukje te gaan fietsen in het zonnetje, en beland bij een andere kringloop dan waar ik eerder deze week was. Ik pas een hele toffe jeans, maar helaas zit ‘ie bij het kruis echt veel te ruim wat heel gek eruit ziet. Op de foto valt het mee, maar in real life was het behoorlijk gek. Jammer!

ZO zo zo fijn, al dat licht en de zon.

Het grijze potje nam ik mee uit de kringloop. Stiekem vond ik 2 euro alsnog best prijzig voor de kringloop, maargoed… Eindelijk iets gevonden voor de reservesleutels voor in de hal. Helemaal passend en leuk.

De kast in de hal kreeg ook een make-over, namelijk nieuwe deurknopjes. Er zaten zwarte leren lusjes op, maar deze houten knopjes van Karwei passen nu iets beter bij het zachtere sfeertje!

Vrijdagavond is hier vaak boodschappen avond. De mannen gaan naar de Lidl en Albert Heijn, en ik maak het thuis gezellig voor als ze weer thuis zijn. Want het is weer The Voice of Holland avond. Nim valt uiteindelijk al na ongeveer een kwartier in slaap haha.

ZATERDAG

Zaterdag word er regen voorspelt, dus iets buiten ondernemen zit er niet in. We willen wel weg, dus gaan de auto in en rijden helemaal naar Duiven voor de Intratuin. Echt wel de leukste! Nim heeft er heerlijk kunnen spelen ook.

Altijd moeten we even langs de vissen, bij welke Intratuin we ook komen.

Bijna om de hoek van de Intratuin zit sinds kort ook een Loods 5. Natuurlijk wil ik daar ook even heen. Het is er alleen wel heel erg druk wat voor mij altijd teveel prikkels geeft en ik hoofdpijn krijg. Nim heeft geluk, die kan in een bolderkar, maakt er een bed van, en maakt grapjes. Misschien moet ik er volgende keer gewoon bij gaan liggen haha.

Nim wil graag een hoogslaper, en deze vond hij wel heel leuk. Wij ook, maar het prijskaartje wat minder haha.

Voordat we de auto in gaan, drinken we nog even wat in het Loods 5 cafe. Het is er ook druk, maar ik zie om een hoekje bij de speelhoek een mega grote lege ruimte… met schommelbank! Perfecte plek om even bij te komen van de drukte.

Ik maak het mezelf wel comfortabel!

De terugweg naar huis wil Kay graag omrijden en snelwegen vermijden. We rijden op de dijk langs de Nederrijn. Het is vies weer, dus we kunnen er nergens uit helaas. Maar zeker de moeite waard om eens terug te gaan. Bomen die onder water staan, gek gezicht wel als je dat niet kent, maar echt een super mooi gebied.

Bijna thuis, met een roze streep in de lucht van de zonsondergang. Het was weer een goeie dag!

ZONDAG

Zondag stormt het flink, dus we blijven thuis. Want thuis zijn ook nog genoeg klussen te doen. Dit muurtje verft Kay toch helemaal in plaats van alleen de baan in het midden. Ik plak altijd af, en hij verft dan.

Terwijl ik wat opruim, schoonmaak en op de bank hang en Kay in huis klust, speelt Nim de hele dag lekker in zijn pyjama. Een prima zondag dus.

Dat was onze week alweer. Tot volgende week!

X Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest