DIARY WEEK 6 //
sneeuw, sleeën, schaatsen, een bloemlamp maken en Valentijn cakejes

Wauw, wat een week vorige week he?! Wij hebben optimaal genoten in ieder geval. En dat is ook te zien aan de hoeveelheid foto’s in deze diary. We waren absurd vaak buiten voor ons doen, ik begon aan mijn project bloemenlampenkap, en er werd deze week weer lekkers gebakken. En niet te vergeten, deze week mochten alle basisschoolkindjes weer naar school komen. Wat vond Nim daarvan? Kijk maar mee!

8 t/m 14 Februari

MAANDAG

IJsvrije maandag! Vinden wij niet erg! Al vroeg lopen Nim en ik een rondje door de wijk met de slee. Nim roetsjt weer een paar keer van de dijk af, en geniet vanaf de slee van onze wandeling. Na een uurtje hebben we hebben allebei ijskoud en gaan we gauw naar huis.

Nim is heerlijk aan het spelen, en ik neem de tijd om wat lekkers te bakken. Ik vind overrijpe bananen in de fruitmand en besluit een gezond bananenbrood met havermout te maken. Erg lekker met een beetje pindakaas of likje chocopasta erop!

We vinden nog wat werkbladen van school, en Nim gaat ermee aan de slag. Hij weet na al die kou en sneeuw precies wat hij in de vakjes wil tekenen.

Na de mega iglo, wil hij in de tuin ook een iglo bouwen. Een mini dan.

DINSDAG

En na die extra ijsvrije maandag is het dinsdag dan echt weer zover, terug naar school! Hij heeft er een heleboel zin in, maar zou ook wel gewoon graag bij mama blijven. Hij gaat me anders zo erg missen zegt hij. En dat snap ik, ik hem ook namelijk. Je bent zo ontzettend veel samen dat het wennen is als je dan even niet samen bent. Gelukkig heb ik Evi om af en toe te knuffelen ;).

Maandag haalde Kay weer een volle Too Good To Go tas op bij de bakker hier. Er zaten een aantal afgebakken broodjes in dit keer. Ik neem de mega chocoladecroissant als ontbijt, en voor de lunch gebruik ik twee van de broodjes voor de lunch van Kay. Ik warm ze even opnieuw op in de oven, beleg ze met gekookt ei, kaas, mayo en rode ui en het is net alsof Kay in een lunchroom zijn lunch gekocht heeft toch!

Bij Zara bestelde ik voor Nim alvast twee nieuwe items, een fijne wafelstof trui en geruite nette jog broek. Leuk voor de lente! Hij is dol op die blauwe kleur, en op zachte stof broekjes dus de items vielen in de smaak. En kijk, de eerste zonnestralen van 2021 door het zijraampje in de woonkamer, heerlijk! Onze woonkamer heeft pas vanaf deze periode een beetje zon wat naar binnen komt.

Yes, hij is er weer en heeft een hele leuke schooldag gehad! We gaan er meteen samen weer op uit met de slee, dit keer met een omweg naar de supermarkt voor fruit en bloemen. Onderweg zien we de ganzen al op het dunne ijs lopen. En terug op de slee met de boodschappen en bloemen, nou dat was helemaal leuk natuurlijk.

Als Kay klaar is met werken, maken we met z’n drietjes nog een wandeling. Ik ben in tijden niet zoveel buiten geweest doordeweeks haha. We lopen naar Het Vloedbos om te kijken hoe het erbij ligt, erg duister is de conclusie!

Op de terugweg naar huis komen we ook enorme sneeuwduinen tegen hoor, wauw!!

WOENSDAG

De bloementjes die we gister bij de supermarkt meenamen staan er woensdag al een stuk opener en kleurig bij. Gezellig weer eens een bosje in huis!

Als Nim weer uit school is gaat hij direct aan tafel met zijn Batman lego boekje wat hij gister van mij in de supermarkt kreeg. Hij is helemaal fanatiek en maakt opdracht na opdracht af en leest de verhaaltjes erbij.

Eind van de middag gaan we eens bij de sloot in de wijk kijken, zou het ijs al dik genoeg zijn? Ja hoor! Er schaatsen zelfs al kinderen. Zelf ook even proberen dan, de allereerste keer op ijs! Nim schuifelde meteen op het enige wak wat er was af, ‘kijk! Water!’. Gelukkig liep het goed af haha. Daarna wil hij weer heel graag van de dijk sleeën.

DONDERDAG

Donderdag na werk moet Kay meteen mee naar buiten om te komen sleeën van de dijk af. Ik ben even mee ook, maar ik ben herstellende van een migraine aanval en houd het al gauw voor gezien en ga thuis door de allerhande bladeren. Zie altijd heel veel lekkers, maar kook er nooit iets van haha.

VRIJDAG

Vrijdag alweer. En wederom zijn we weer buiten te vinden haha. Zodra Kay klaar is met werk rijden we naar de surfplas, wat hier vlakbij ligt. Eens kijken of het ijs daar al dik genoeg is. En dat is het zeker! We hebben geen schaatsen, maar zo met de slee gaat het ook prima. Nim geniet er enorm van en vind het maar wat mooi allemaal. En dat snap ik, ik kan me de sneeuw en ijs periodes van vroeger ook nog goed herinneren. Zo leuk dat hij dat nu ook meemaakt.

Natuurlijk ook even door de natuurspeeltuin Krimpenerhout (die op onze avonturenkaart staat) naast de plas. Ook daar is alles bevroren en dat maakt het extra leuk.

Daarna wandelen we nog door het Krimpenerhout bos wat dus naast de speeltuin en de surfplas ligt, en dat is echt genieten met het zonnetje erbij hoor.

ZATERDAG

Zaterdag doen we het rustig aan thuis. Ik ga ein-de-lijk aan de slag met de lamp die ik al een tijdje wil maken. Het resultaat is nog beter gelukt dan ik hoopte eigenlijk! Het origineel van deze lamp heb ik geen geld voor, en door het dan proberen zelf te maken ben ik er eigenlijk nog blijer mee. Ik moet nog een paar kleine aanpassingen doen en dan is hij helemaal goed.

De middag nam een gekke wending toen mijn ouders belden dat er buiten een waterleiding was gesprongen in hun tuin. Ze waren zelf niet thuis. Binnen een paar minuten stonden we daar om het water af te sluiten, en uiteindelijk bleven we om patatjes mee te eten. Als we ’s avonds weer thuis op de bank zitten om Wie is de Mol te kijken (wat Nim helemaal leuk vind), valt de kleine man als een blok bovenop me in slaap <3.

ZONDAG

Zondagochtend willen we nog 1 keer van de sneeuw en het ijs genieten en rijden een stuk de Krimpenerwaard in om een wandelplek te zoeken. Dat lukt, en uiteraard is een van de eerste dingen die Nim altijd gebeuren is volle schoenen. Steentjes, zand, takjes, en dit keer sneeuw. Altijd iets in zijn (hoge?!) schoenen na een paar tellen lopen.

En gaan!!

We hebben erg weinig foto’s van ons drietjes zo samen. Wel in selfie perspectief, maar dit is toch wel leuker. De sneeuw geeft een reden om er weer eens eentje te maken.

Daar lopen, waar normaal de eendjes zwemmen. Blijft speciaal toch?!

Laatste keer op het ijs! Het was een heerlijk zonnige wandeling. Met een omweg rijden we weer naar huis toe. Bij de Action kun je weer het een en ander bestellen en ophalen en dat deden we voordat we gingen wandelen. Heel handig, want er waren toch wel wat dingen die we nodig hadden die bij de bekende supermarkten echt een stuk duurder zijn.

De mannen gaan nog even in de tuin spelen en Kay maakte alvast wat stukjes van de tuin ijsvrij zodat we er gauw weer normaal doorheen kunnen lopen zonder uit te glijden.

Je zou het bijna vergeten, maar het is vandaag ook nog eens Valentijnsdag. Niks speciaals hier, maar we besteedden er wel aandacht aan door met z’n drietjes cakejes te bakken en voor elkaar te versieren. Soms zijn het de kleine dingen die het ‘m doen.

Het resultaat! Allemaal cakejes met hartjes <3

En dan, film ‘De brief voor de koning’ aan, cakeje erbij en genieten van deze fijne zondag.

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest