DIARY WEEK 52 //
Kerstdagen, filmweek & lekkere baksels

Vakantie voor Kay, en de week van de Kerstdagen! We keken films, een heleboel films, knuffelden wat af, Nim en ik maakten moois en ik dook de keuken in om lekkers te bakken. Kijk je mee?

21 t/m 27 December 2020

MAANDAG

Na een ochtendwandeling naar de supermarkt en terug zet Nim een film aan, en komt Kay beneden aan tafel werken. Nog een paar daagjes tot ook hij vakantie heeft. Na de film gaat Nim gezellig bij papa zitten om ook te ‘werken’… oftewel, tekeningen maken over de film die hij net gezien heeft.

Tot na het avondeten is hij bezig met scene’s natekenen van de Ice Age film Collision Course. Grote vlakken inkleuren vind hij niet leuk, dus verdeelt ze in kleine vakjes en kleurt het dan in… slim wel toch?!

DINSDAG

Dinsdagochtend even met papa op kantoor om ‘goodmorning’ tegen alle collega’s te zeggen. Blijft toch interessant, die mensen op het scherm en stemmen uit het speakertje.

In de middag heb ik ontzettend zin in warme appelflapjes. Om ze extra smeuïg te maken bak ik de appelblokjes altijd eerst even in wat boter met suiker en kaneel in een pannetje tot het zacht word. We hebben ervan gesmuld!

WOENDAG

Ook woensdag bak ik lekkers. Nim is een nachtje bij Opa en Oma logeren dus ik heb alle tijd voor mezelf. Bakken lukt dan een stuk beter. Ik maakte chocolade merengue schuimpjes alvast voor het toetje met kerst (de finishing touch op een stuk brownie met een dot slagroom!). En ik bakte chocolade havermout koeken. De havermout heb ik al een flinke tijd staan om de koeken eens te maken, nu eindelijk tijd en zin gehad om te maken, en het was ook echt heel lekker!

Werkelijk al mijn sokken hadden gaten of er zat geen elastiek meer in de randen. Een van de dingen wat ik bijna nooit koop voor mezelf blijkbaar. Bij H&M vond ik een leuk setje, en ik bestelde meteen een dikke warme fluffy trui mee. Heerlijk voor onder mijn jas tijdens koude winterse wandelingen en voor op de bank thuis!

Daar is ‘ie weer! Lekker knuffelen en samen de Grand Tour kijken. Zijn ze helemaal fan van samen. Poes Evi zoekt ook de warmte op en gaat er gewoon lekker bij liggen!

DONDERDAG

Donderdag alweer, als je niet veel doet vliegt de tijd blijkbaar ook voorbij! Ik heb een vervelende hoofdpijn vandaag, en probeer afleiding te zoeken in kerstplaatjes verven.

Dit is het resultaat! De krans schilderde ik na van de krans die ik zelf decoreerde en ophing in huis, maar dan net ietsje anders.

Ondertussen ruimen de mannen alle bladeren in de tuin en bij de voordeur op. Witte tegels hebben is heel fijn, vooral in de zomer want dan blijft het koel… maar in de herfst en winter is het wat minder. Modder, aarde, groene aanslag… bah.

Mijn geschilder inspireert Nim, hij vraagt Kay om wat kleurplaten van monstertrucks en gaat zitten kleuren. Ik maak nog voor onze buren kaartjes die Nim later op de dag in de brievenbus stopt.

En hij kreeg Kay ook zover om mee te kleuren! Hoe gezellig deze foto <3

Maar weer een filmpje aan, met popcorn, ook Evi gezellig kijkt mee.

Kerstavond… normaal gezien zitten we dan in Zeeland om met de familie van Kay z’n kant kerst te vieren met z’n allen… alle neefjes en nichtjes bij elkaar, een gezellige bende en pas heel laat terug naar huis. Dit jaar met z’n drietjes aan tafel. Stom hoor!

Die trui is deze week niet meer uitgegaan, dat snap je. Comfort is key… Bovendien blijk ik ook door te kunnen als Nim zijn teddybeer want eventjes bij me liggen en hij was ineens in slaap gevallen. Ook dat gebeurde de afgelopen jaren vaker wel dan niet op Kerstavond in Zeeland. Wat dat betreft eindigt de avond redelijk hetzelfde.

VRIJDAG

Vrijdag maken we een gezellig gedekte ontbijt tafel, met een kaneel brioche, warme chocolade croissants, een theetje en een paar cadeautjes voor elkaar.

Alle cadeautjes vallen in de smaak!

Kay heeft een nieuw petje, een nieuwe rugtas, een thermosfles en een filter voor op de cameralens voor tijdens onze avonturen!

Ik ben heel blij met mijn wollen muts (geen mutsjes meer van Nim ‘lenen’), teddy scrunchies, een flesje body mist white musk en een onwijs zachte roze badjas.

Hoe Evi de Kerstdagen doorkwam? Nou, zo! Op het warmste plekje in het raamkozijn boven de kachel.

Geen fancy kerstfood voor ons. Dat is niet zo ons ding. We kiezen unaniem voor een schaal ovenpasta met geitenkaas on top. Dat is wel ons ding!
We sluiten de avond af met wederom een filmpje… Goh, dit beeld is vaker voorbij gekomen deze week he?! 😉

ZATERDAG

Allemaal leuk nieuw speelgoed, en waar speelt een kind mee? Precies, iets wat eigenlijk geen speelgoed is… Maar joh, wat geeft het.
We ontbijten met de leftover kaneel brioche van het kerstontbijt gister. Viel een beetje tegen dus stopte ik ze deze ochtend in de grill en deed er boter en wat poedersuiker op… zoeter dan zoet en iets beter te eten. Weggooien is ook zonde toch.

In de avond gaan we naar mijn broertje toe, helemaal in Kerstige outfits.

Nim strikt iedereen om even gezellig met hem zijn zelf meegenomen dino kleurplaten te komen kleuren.

ZONDAG

De dag na Kerst… allemaal op een hoopje een Kerstfilm kijken en heel veel luieren.

Ik krijg weer een migraine aanval en baal daar flink van, dus ik maak me even boos op de kerstboom en ruim op. Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd misschien? Evi bewaakt de boom, die was het nog niet zat blijkbaar.


Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest