DIARY WEEK 51 // Vakantie, Kerstkaarten D.I.Y en een Kerst snackdiner

De week begon gek, voor iedereen! We hebben genoeg gedaan om ons te vermaken deze week, al stelt het niet veel voor… We maken er maar het beste van. Kijk mee naar onze week met Kerst activiteiten, Lego, en een beetje modder.

14 t/m 20 december 2020

MAANDAG

De nieuwe week is gestart, en het schijnt er niet leuker op te worden deze week als je het nieuws mag geloven. Dus ik gun mezelf dit veel te lekkere ontbijtje, cracottes met boter en speculaas bolletjes. Yum!

De nieuws sites hadden gelijk, ’s avonds om 19.00 maakt Rutte bekend dat we een strenge lockdown in gaan. Getverdemme denken we. Maargoed, ik pak heel gauw mijn vilt, naald en draad erbij en maak een nieuwe kerstige broche voor op Nim zijn warme trui. De kerstlunch komt te vervallen, maar ze mogen nog wel in pyjama of kerstoutfit naar school komen op de laatste schooldag van het jaar.

DINSDAG

Met de zelf gemaakte broches van vorig jaar op een andere trui dan vorig jaar toch een leuke kersttrui gemaakt weer. En heel duurzaam, plus een kind zo trots als een pauw omdat mama dat allemaal gemaakt heeft :). De nieuwe broche gaat op de kerstmuts en is hij ook heel blij mee.

Ook geef ik hem twee kleinigheidjes mee voor zijn juffen als bedankje. Naar de winkels ben ik niet meer geweest om een cadeautje te kopen, dus werd het twee lekkere theetjes in een zakje, een kaart met zelf geschilderde voorletter en een zelf geschilderd kerstkaartje met berichtje van Nim op de achterkant. Ik kreeg ’s avonds nog mail dat het ontzettend gewaardeerd werd.

Genoeg huishouden te doen. Maar ik doe even helemaal niks. Ik ben mijn tijd alleen de komende 4,5 week even kwijt dus geniet nu even dubbel ervan. Overigens vind ik het stiekem wel heel fijn om Nim lekker bij me te hebben, we vermaken ons namelijk prima samen thuis.

WOENSDAG

En toen was het vakantie! We starten lekker langzaam op, met muziek, ontbijt, in fijne thuispakkies, en Nim bouwt erop los met speelgoed. Als ik even bezig ben, is hij ineens heel stil en zie ik het puntje van de kerstboom wat bewegen… blijkt hij eronder te liggen om te spelen haha.

Woensdagmiddag zouden ze op school een Kerstlunch hebben met de klas. Voorgaande jaren altijd kerstdiner met zelf meegenomen hapjes, maar dit keer even wat anders. Maar helaas, een dichte school kan geen kerstlunch verzorgen natuurlijk. Een beetje verdrietige Nim wel, hij vind het allemaal maar verdrietig en jammer. Dus houden we zelf kerstdiner met eten naar keuze… dat werd friet met snacks natuurlijk. Scheelt toch weer koken haha.

DONDERDAG

Donderdagochtend maak ik een schoonmaakrondje in huis, en haal meteen het vloerkleed weg. We hebben een nieuwe besteld en die komt vandaag. De oude was verkleurd en de hoeken kapot gelopen, dus het was hoog nodig. In de middag komt hij dan eindelijk, hij is een beetje beige/olijfgroen en verkleurd wat mee met het licht.

En de print! Er blij mee. We kochten hem via Leen Bakker.

Vanaf de ochtend hebben we al een vriendje van Nim bij ons, zijn ouders moesten beiden werken en vroegen of hij bij ons terecht kon. De jongens zijn uren lang zoet met de Lego en kijken nog gezellig een kerstfilm. Ondertussen zet ik wat kerstspullen die ik naar de kringloop wilde brengen op marktplaats om gratis af te halen en dat is binnen een paar uur al meteen opgepikt. Fijn! Wat minder fijn is, dat ik ’s middags migraine krijg. Gelukkig is Kay thuis die bij de jongens kan blijven zodat ik even op bed kan nadat ik medicatie heb ingenomen. Het valt mee, en na 2 uurtjes voel ik me weer goed.

VRIJDAG

Vakantie betekend hier vaak uren lang spelen. Nim vermaakt zich heel goed zelf met zijn speelgoed. Tussendoor word ik plat geknuffeld en kletsen we wat af.

Kerstpakketje voor mezelf! Ik kocht een paar duurdere kwastjes, een witte dekkende verf en een nieuw aquarel blok. Dit jaar geen werkgevers kerstpakket voor mij, dus daar heb ik dan maar zelf voor gezorgd!

Vrijdagmiddag wandelen we met z’n drietjes even een stukje. We zitten veel binnen en vergeten soms in beweging te blijven. We halen een zakje kibbeling en smikkelen dat onderweg lekker op.

‘S avonds is Nim gezellig aan tafel aan het kleuren. Ik printte wat kerstige plaatjes voor hem uit zodat we zelf wat kerstkaartjes kunnen maken voor zijn klasgenootjes.

ZATERDAG

Zaterdag alweer. Er gebeurd vrij weinig vandaag. Vooral veel Lego bouwwerkjes, middagdutjes en filmpjes.

Een goed moment ook om de kerstcadeautjes in te gaan pakken. Gelukkig hebben we alles al sinds November in huis. We nemen Nim er dit keer in mee, hij helpt mij de cadeautjes voor papa inpakken, en hij helpt papa om de cadeautjes voor mij in te pakken. En voor hemzelf pak ik ze natuurlijk in zonder hulp. Toch gezellig altijd, een paar pakjes onder de boom.

ZONDAG

Zondagochtend zijn we al rond half 9 de deur uit. Kay vond een natuurspeeltuin op een kwartiertje rijden van ons dus dat moesten we even gaan bekijken natuurlijk. Het was modderig, nat en grauw… maar de speeltuin zag er wel heel leuk uit. Nim bleek nog wel ietsje te klein voor het klimparcours dus moest papa te hulp schieten.

Met beter weer, en minder nattigheid gaan we zeker nog een keertje terug en komt hij op de avonturenkaart erbij met een bijpassend artikel!

Eenmaal weer thuis hebben we het koud en trek, dus maken de mannen cinnamonrolls.

We hebben de laatste maanden meer online besteld dan in fysieke winkels gekocht, dat levert enorm veel karton op. Poes Evi claimt de doosjes altijd zo snel mogelijk en zit er dan zo bij haha.

Nim en ik maken de kerstkaartjes af. Ik vouw, knip en plak, en hij schrijft.

Klaar om te gaan bezorgen! Met een hele stapel gaan de mannen op pad en stoppen de kaartjes in de brievenbussen.

We sluiten de week af met een filmpje, en wat lekkers.

Alvast fijne feestdagen!
Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest