DIARY WEEK 5

Waar week 4 zo’n goeie week was, ging het afgelopen week een stuk minder. Moe, hoofdpijn, energieloos, slecht weer, en een kind met koorts. Wanneer start de lente? We willen wat meer zon, en wat minder kou. Wel een goed excuus geweest om verder te gaan met klussen in huis, ik pakte kwast en verf op om de keuken verder op te knappen. Kijk mee!

MAANDAG

Maandagochtend, man aan het werk, kind op school, en ik ga meteen aan de nieuwe diary zitten. Ik werk er de hele ochtend aan want ik heb wel 50+ foto’s om te bewerken, uploaden en te voorzien van tekst.

Tijd voor een kleine snackpauze met m’n favoriet van het moment: Appel met kaneel, en koffie met sojamelk.

Ik heb een badkamerplankje vol lekkere bad en douche producten. Voordat ik Nim ga halen, ga ik nog even in bad. Deze bad/shower gel van treacle moon ruikt heerlijk!

Leukste hoekje in onze slaapkamer! Ik zet het plantje op de foto om aan een vriendin (de gever ervan) te laten zien dat ‘ie nog steeds leeft haha.

Als ik Nim van school heb opgepikt, eten we thuis altijd samen nog wat. Als ik heb een broodtrommel vol meegeef eet hij namelijk amper, dus na schooltijd moet er altijd nog wat gegeten worden. Wel zo gezellig om samen dan te eten. Gezellig op de bank aan de kleine tafel altijd. Ik heb maiswafels met muhamara salade en een gekookt eitje, heel lekker!

Papa is weer thuis! Dit is een bekend beeld voor mij, ik vind het er altijd zo lief uitzien. Nim hangt altijd om Kay z’n nek en steunt met z’n kin op Kay z’n hoofd als Kay even een spel speelt op de playstation. Hij vind het heel leuk om mee te kijken, maar niet om zelf te spelen.

Etenstijd! We eten toch zeker wel 1x per week lasagne hier hoor…

DINSDAG

Dinsdag heb ik m’n dag niet. Na het opstaan heb ik al snel erge hoofdpijn, en dat gaat langzaam over in migraine. Gelukkig werkt Kay thuis vandaag, en kan Nim van school halen zodat ik naar bed kan. Ik slaap een ruime 2 uur in de middag, maar als ik uit bed ga is de pijn niet minder.. bah!

Mee naar zwemles zit er niet in vandaag. Ik steek kaarsjes aan, zet thee en zoek op YouTube naar yoga oefeningen die hoofdpijnverlichting kunnen geven.

De oefeningen hielpen m’n nek wat ontspannen, en ik kruip erna op de bank met m’n theetje. Langzaam ebt de hoofdpijn ook weg, eindelijk!

WOENSDAG

Woensdagochtend word ik gewekt door een mega vrolijk en trots kind. Zijn allereerste tandje is er vannacht uit gegaan. ‘Ik ging een beetje bewegen met m’n kleine tand en toen was hij eruit, en toen, toen ging m’n gezicht blij kijken!’
Het ergste, hij is het geeneens komen melden, hij heeft z’n tand in het tandendoosje gedaan wat al 2 dagen lang overal mee naartoe ging en is gewoon verder gaan slapen haha. Zo groot ineens!

Voordat we naar school gaan, checkt hij het gat in z’n mond steeds in de spiegel. Er zat al een nieuwe tand achter het melk tandje, dus het gat is niet heel groot maar toch een heel gek gezicht wel ineens.

Ik heb de verander kriebels nog steeds. Nu ik meer thuis ben, wil ik de boel af gaan maken… gezelliger, sfeervoller, meer sprekend en ons. Ik haal een rol behang tevoorschijn wat ik al een tijdje heb liggen en maak een sfeerbeeld voor de gang. Best leuk zo bij elkaar, dit gaat ‘m worden! Hopelijk kan ik er gauw mee aan de slag.

Als ik Nim van school ga halen, heb ik een verrassing voor hem. Want dat mag wel, als je eerste tand eruit is toch?! We hebben weer een Lidl zegelboekje vol, dus de verrassing is een Aquamini uitzoeken. Hij kiest de rog. Eenmaal thuis, heb ik nog een verrassing: Zijn favo donut!

Ik ga aan de slag met de kruiden potjes, ik had er drie bijgekocht vorige week om het mandje vol te maken maar heb nog niet genoeg kruiden. Geen idee wat we er nog bij willen ook… Maar het mandje is nu in ieder geval ‘af’!

Eerste tand eruit, heel nieuw gebit gekregen hahaha. Nim kwam de school uitrennen met een vampier gebitje in zijn mond, wat een traktatie was. Eenmaal thuis ligt het op zijn tandendoosje wat we nog van de kraamhulp hadden gekregen toen ze vertrok na een week. Grappig om dat dan na bijna 7 jaar in gebruik te hebben.

DONDERDAG

Donderdagochtend sta ik samen met Kay al vroeg op de waterbus te wachten. Ik ga met hem mee voor zijn afspraak in het oogziekenhuis. Altijd een fijne rustige tocht, met de boot naar Rotterdam.

We gaan van wachtruimte naar wachtruimte, maar hebben gelukkig geen uitloop. De laatste keer hebben we er bijna 3,5 uur gezeten. Dat was echt niet te doen!
Daarna wandelen we even door de stad, lunchen samen, en gaan weer met de boot naar huis. Nim heeft vrij van school door de staking en is bij zijn opa en oma dus we waren een dag gezellig samen… dat was lang geleden alweer.

We eten bij mijn ouders mee, en Nim geeft daar al aan zich niet lekker te voelen. Eenmaal thuis kruipt hij op de bank onder 3 dekentjes, zegt het te warm en koud te hebben en heeft overal pijn. Oh oh!

VRIJDAG

Vrijdag ook een vrije dag. Als ik uit de keuken kom met ontbijt, laat Nim trots zien wat hij heeft gebouwd met zijn WayToPlay autobaan. ‘Is voor jou mam, omdat je de aller aller liefst bent!’. Hij is soms druk, soms een beetje stout, en luisteren is soms moeilijk, maar meestal is hij gewoon heel lief, knuffelig, en attent. <3 We boffen maar!

Als hij maar tegen me aan blijft kruipen, ik niet weg mag, dan is er wat mis. En jahoor, koorts… Hij valt zo in slaap tegen me aan, dus ik geef me er lekker aan over en blijf bij ‘m.

ZATERDAG

Zaterdagochtend heb ik al vroeg een muurtje geverfd. Al een stuk gezelliger dan een wit muurtje.

Bij Kwantum kocht ik dit bosje droogbloemen. Eenmaal thuis bleken die witte dingen nepperds, oh oh oh.

Zaterdagmiddag begin ik aan een grote klus, namelijk de keukenkastjes verven. Schuren, ontvetten, verven, schuren, ontvetten, verven, etc… niet m’n favoriete klusje om te doen maar wel een met groots resultaat! Hier zit net de eerste laag erop…

Tussen het verven door lig ik met een hoopje Nim op de bank. Koorts, slap, witjes, en veel slapen. Arm ding.

ZONDAG

Zondag is het slecht weer, dus we blijven thuis. In de middag krijg ik weer een migraine aanval, en laten de mannen me even alleen thuis. Zij halen nog een paar pootjes voor onder de kast bij Ikea, en snacken een broodje worst.

Aan het eind van de zondag hebben alle kastdeurtjes 3 lagen verf en is het gedekt. Wat een klus! Wel wennen hoor ineens zo’n witte keuken.

‘S avonds lees ik dat alle Twilight films op Netflix staan, en heb meteen zin om te kijken. De eerste is toch wel m’n favoriet.

En dat was de week alweer! We zijn weinig buiten geweest, hopelijk hebben we volgende week weer wat betere dagen.

X Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest