DIARY WEEK 5 //
Laatste online lessen & sneeuw in Nederland

Wat een week was het afgelopen week. De laatste loodjes wegen het zwaarst zeggen ze wel eens, nou die laatste online les week ging op zich prima maar wat waren we blij voor Nim dat hij weer naar school mag. Het weer trakteerde Nederland op een dik pak sneeuw. Wat een pret voor alle kids, om een gekke periode thuis zo af te sluiten. Oja, en verder… weer wat likjes verf en wat geklus verder deze week. Kijk je mee?

1 t/m 7 FEBRUARI

MAANDAG

Maandagochtend, Nim zit al oefenlesjes te maken op de laptop en ik schuif wat heen en weer met spulletjes en zet gezellig licht en een kaarsje aan. Het glazen lijstje met verzamelde gedroogde bloemen komt mooi tot zijn recht voor de lampjes slinger!

Even knuffelen, en poes Evi komt meteen aangehobbeld om mee te doen en duikt bovenop Nim en gaat liggen knorren <3

Een kwartier per dag lezen als schooltaak is dan ook echt een kwartier he, met kookwekker erbij haha.

DINSDAG

Tijdens de online rekenles dinsdag moet er een plattegrond tekening worden gemaakt van de eigen slaapkamer. Nim gaat midden in zijn kamer zitten en neemt het heel serieus en tekent zijn kamertje na.

WOENSDAG

‘Mam wat voor leuks gaan wij dan doen vanmiddag?’, werd me gevraagd nadat een aantal kindjes bij de dag afsluiting woensdagmiddag hadden verteld wat voor leuks ze na school allemaal gingen doen. Ik stelde voor om wat lekkers te bakken, en toen kwamen we op het idee om kruidnootjes te maken. Hij heeft het allemaal zelf gedaan, en maakte er mega grote kruidnoten van. Nog warm hebben we ze met z’n drietjes opgegeten. Mmmm!

In de middag word het al snel grauw en donker buiten, dus zet ik de gezellige lampjes en wat waxinelichtjes weer aan.

DONDERDAG

Donderdag alweer. De één na laatste online les zit erop. Nim vraagt weer naar wat leuks doen samen, en komt aanzetten met tekenspullen. Leuk! Ik vind nog een kleurboek in de kast die ik ooit eens voor mezelf had gekocht, en ga ook lekker kleuren. Gezellig aan tafel samen kletsen we wat af. Ik ben blij dat hij van elke kleine activiteit samen, erg blij word!

‘S avonds vlak na het avondeten gaan Kay en Nim een mooie houten slee ophalen in een paar dorpjes hiervandaan. Via marktplaats vond ik hem bij een kringloop die nu op marktplaats spulletjes aanbied. Voor 15,- een mooi koopje en hij is nog helemaal in orde. Ik herinnerde me meteen weer allemaal leuke momenten van vroeger met de houten slee die wij hadden. Leuk dat we er voor Nim nu ook eentje hebben.

VRIJDAG

Vrijdag is dan echt de laatste online les aangebroken. Evi houd Nim gezelschap, en dat blijft er schattig uit zien onder de tafel.
Aan het eind van de middag gaat Nim naar opa en oma om daar een nachtje te logeren, en wij pakken meteen weer het klussen op. Nog een laagje witte verf boven de blauwe lijn op Nim zijn kamertje, omdat er nog wat blauw doorheen scheen.

En als die pot witte verf dan toch open is, en de roller in de verf hangt… meteen het terra kleur muurtje in de woonkamer bedekken met een laagje wit. We willen een lichter hoekje daar want die terra kleur maakte het toch wat donker.

ZATERDAG

Uren en uren heb ik gezocht naar een ander kleurtje, of een behangetje. Maar ik kan niet kiezen, twijfels, je kent het vast wel. Uiteindelijk gaan we voor dezelfde kleur als de andere muren, Cafe Latte van Flexa Creations. We hadden nog verf over dus hoefden niets te bestellen en ophalen, dat scheelt dan weer!

Wat nu makkelijk kon omdat de kast aan de kant is gegaan, is de plinten in die hoek verven. Terwijl ik dat doe, gaat Kay een skibroekje ophalen die ik nog via Marktplaats vond hier in de buurt. Net optijd voor alle vrieskou en sneeuwpret begint!

Door naar de volgende klus. Een tijdje terug sloopten we van de balk in huis een plank af in de hoop dat er een mooie houten balk onder zou zitten net als we op de bovenverdieping hebben. Helaas zat er een lelijke metalen balk onder. Kay bestelde hout en bouwde eromheen om het wat netter te maken. We zijn nog even in dubio of we het naturel hout laten of wit schilderen.

ZONDAG

Jahoor, de voorspelde sneeuw ligt er echt als we zondagochtend vroeg de gordijnen openen. Nim was mega enthousiast en stond te popelen om naar buiten te gaan met zijn skibroek en slee.

Yes, ready to go! Helemaal ingepakt tegen de kou. De mannen gaan eerst de tuin in en komen er al gauw achter dat de sneeuw niet plakt en dat sneeuwballen maken onmogelijk is.

Dan maar gooien met losse sneeuwballen tegen het raam aan waar ik achter sta. Dikke dikke pret! Evi is even gauw naar buiten geweest om te kijken wat dat witte spul nou was, maar dook al gauw weer het raamkozijn in. Alle natte schoenen, wanten en mutsen warm ik na elke speelbeurt op de kachel weer op voor de volgende ronde.

Nog voor 9.00 zijn we met z’n drietjes buiten om met de slee een plekje te zoeken om vanaf te glijden. Het is superrustig en Nim vind het sleëen van de dijk fantastisch! Daarna wandelen we door de wijk, papa trekt de slee met Nim erop en ik wandel achter hun aan.

Zie, ik ben er echt bij haha. Die kou is niets voor mij maar als er een pak sneeuw ligt heb ik het er wel voor over! Volgens Nim is het vandaag ‘de leukste dag van de wereld!’. Ik snap hem wel, ik heb ook de leuke herinneringen aan sneeuw en ijspret van vroeger.

De derde ronde sneeuwpret ga ik samen met Nim naar de dijk om eraf te sleëen, en de vierde ronde eind van de middag gaat Kay met Nim mee. Ik warm op onder een dekentje op de bank en lees wat. Wat een fijne zondag! Het nieuw geverfde hoekje is ook klaar en wat een verschil zo, veel beter!

De mannen komen terug van hun sneeuwavontuur met het verhaal dat ze een iglo hebben helpen bouwen. Hoe gaaf dit?! Een onvergetelijke dag was het 🙂

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest