DIARY WEEK 49 & 50 //
Pakjesavond, geknutsel & cadeautjes

Afgelopen twee weken zijn voorbij gevlogen. Ik heb de ene na de andere knutsel gemaakt, en ook mijn aquarel spullen kwamen vaak de kast uit om cadeautjes te schilderen. Langzaam werd onze woonkamer omgetoverd in een subtiel kerstsfeertje en lag de woonkamervloer ook bomvol speelgoed.
De trap make-over is de afgelopen twee weken ook gebeurd, en ik deel de voor en na foto’s! Wat een verschil maakt een likje verf. Kijk je mee?

30 November t/m 13 December 2020

1 December, tijd voor de chocolade adventskalenders! Bijna een ritueel elke dag, want ze mogen pas open nadat papa klaar is met werken.

Ik kom erachter dat de Australische serie Heart Break High op Netflix staat. Oh oh, wat was ik daar vroeger fan van! Uiteraard zet ik het meteen aan.
Ik heb enorme verander kriebels, dus tijdens het bingewatchen verander ik het een en ander op de plankjes en kastjes in huis.

Ik heb flink wat aquarel werkjes op de planning staan, en besluit mezelf te trakteren op drie nieuwe kleuren die ik nog mis tijdens het schilderen. Rood, een heldergroene kleur en een roze. Heel blij mee en een goede aanvulling.

Sinterklaasfeest op school! Oh oh wat keek hij ernaar uit. Verkleed als sintje. Het was ontzettend gezellig verteld hij in de middag, en het cadeau wat hij kreeg was een mega bouw pakket wat toch best ingewikkeld was. Papa probeert te helpen maar is na een dag werken er niet helemaal bij met zijn hoofd. We bewaren het voor de vakantie!

Ik had meer goede dagen dan slechte, en dat is heel erg fijn natuurlijk. Ben alleen geneigd om dan teveel te doen als ik me goed voel. Als ik te voet een boodschap heb gehaald, kom ik helemaal niet lekker thuis. Ik gooi de boodschappentas op de bank en heb denk ik een half uur zo gelegen. Alle tijd om dat te doen gelukkig!

5 December is het ook bij ons pakjes avond. Ik maak een grote pan groentesoep en een bak eiersalade. Nim maakt van bladerdeeg kaassterren en hartjes. Met de restjes bladerdeeg maken we kaneelhapjes, heel erg lekker. Nooit weggooien die restjes bladerdeeg ;).

Een grote volle jute zak staat er in de bakfiets buiten na het eten. In record tijd komt het ene na andere cadeau van zijn wensenlijst uit de zak. Ontzettend gelukkig word er tot veel te laat lego gebouwd.

De volgende dag hebben we de plannen maar gecanceld, want Nim is niet weg te krijgen bij zijn nieuwe lego. Terwijl de mannen samen bouwen, schilder ik wat moois op de kleihangers die ik eventjes terug had gemaakt.

In de middag is het tijd om de (nep)boom op te tuigen tussen al het speelgoed wat op de grond ligt. Oh oh wat kan ik er slecht tegen, al dat speelgoed op de grond. Maar ik kan er ook enorm van genieten als er zo heerlijk mee gespeeld word!

Hoe leuk, mijn zelf gemaakte letter hangers?!

Een snackbordje voor Nim en een meegebracht vriendje. Fruit en lekkers met een grote beker water geef ik altijd. Terwijl de jongens lekker spelen schilder ik een naamkaartje.

Papa heeft hele drukke werkdagen en laat zich niet veel zien overdag. Dus als hij dan klaar is met werken kijken ze samen al knuffelend grappige youtube filmpjes vanaf de bank.

Nu de Sint het land uit is, mag ik eindelijk aan de slag met wat meer kerst in huis. Na een lekkere warme croissant en een vers geperst sapje (tussen de lego dinos in haha) teken ik een kerstkrans op het glas van de woonkamerdeur. Zo leuk geworden!

Mijn moeder is jarig, en ik maak wat leuks als cadeau. Ik vind cadeautjes maken echt een van de leukste dingen om te doen. De glazen kistjes vond ik nieuw voor een paar euro op Marktplaats, de bloementjes heb ik zelf gedroogd, en het cadeau kaartje met cadeaubon op de achterkant zelf geschilderd. In het bovenste kistje stop ik een gezellig vloeipapiertje en stop er bloem chocolaatjes van de Hema in. Strikje erom en kijk hoe leuk dit is geworden.

Oma krijgt van Nim nog een videoboodschap waarvan een onderdeel een opgeblazen ballon loslaten was. Succes gegarandeerd!

Op een vrijdag heeft Kay een dagje vrij genomen. Heeeeel even wat tijd samen! We rijden naar de Intratuin omdat ik nog een kerstkrans nodig heb, en natuurlijk genieten we even van de fantastische kerstsfeer daar. Het is allemaal maar flink saai als je nergens samen even een kopje koffie en taartje kan doen. Dus we maken een kerstsfeer in de auto met McDonalds koffie en muziek via een speaker wat Kay als kerstcadeau uitzocht via zijn werk. Het haalt het niet bij koffie in een koffietentje maar even samen zo zitten buiten ons eigen huis was wel genieten.

Na brownies via de post, pepernoten in een doosje, een chocoladeletter Tony’s reep, een zelf uitgezocht kerstcadeau, en ik vergeet vast nog meer, komt er nog een pakket voor Kay via zijn werk. Een thuis borrel pakket. Echt, hij boft met zijn werkgever.

Dit gezellige plantje ging nog met ons mee naar huis vanuit de Intratuin. Ik steek een geurkaarsje aan en ga aan de slag met mijn gekochte krans. Ik wilde graag een neppe hebben zodat ik hem elk jaar anders kan versieren en niets weg hoef te gooien. Zelfde verhaal voor de kerstboom. Niet perse fan van nep, maar al helemaal geen fan van weggooien na eenmalig gebruik. Keuzes, keuzes… Ik decoreer de krans met zelf gevonden dennenappels, en gouden belletjes die ik al jaren in de Kerstkrat heb zitten. Ik wil er nog wat takjes eucalyptus in doen en dan is hij af!

En terwijl ik aan het kerst knutselen ben, maakt Kay een begin aan het schilderen van de trap!

Ook deze ring is duurzaam. De ring versier ik elk jaar anders, dit keer met eucalyptustakjes uit eigen tuin, en gedroogde sinaasappelschijfjes. Het gebreide engeltje heb ik al wat jaartjes en hang ik er ook bij, simpel maar helemaal de stijl waar ik van houd. Ik heb er een lichtsnoertje omheen gewikkeld dus ’s avonds valt de ring nog meer op. Het leukste is dat dit me dit jaar niets gekost heeft, en ik toch iets leuks heb hangen. Daar kan ik dan heel blij van worden 🙂

De Intratuin had bouwplaten met huisjes liggen die ik mee had genomen. Terwijl ik ze op een weekend ochtend in elkaar zet, pikt Nim ze meteen in en zijn ze onderdeel van Lego Jurrasic World geworden.

In twee dagen tijd heeft Nim twee disco feestjes. Hij heeft ontzettend genoten van de tijd met veel van zijn klasgenootjes.

Nog meer geknutsel. Ik ben niet te stoppen haha. In de vakantie heb ik nog wat leuke dingen bedacht om te maken, dus vervelen zullen Nim en ik ons niet.

En dan, de trap make over! Zo zag de trap er pas geleden nog uit…

En zo is het geworden. Een zacht kleurtje op de muren, en de trap wit gelakt. Er komt nog een trapleuning en een mooie spiegel te hangen en dan is ook dit stukje huis opgeknapt!

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest