DIARY WEEK 47 & 48 //
Kerst kriebels & Kringloop pareltjes

De laatste twee weken van November maakten we niet zo heel veel mee, maar toch heb ik wat leuke dingen gedaan, gemaakt en gekocht. En natuurlijk zochten we weer een stukje natuur op in de weekenden. Kijk je mee?

16 T/M 29 NOVEMBER

Nog voor sinterklaas, heb ik zin om wat kerstsfeer in huis te halen. Op een maandagochtend doorzoek ik de twee kratten met kerstspullen om te kijken wat ik ook alweer had. Ik doe bijna een volle krat aan spullen weg naar de kringloop. Dat ruimt weer lekker op!

Ik leg de ballen en ornamenten die in de kerstboom moeten gaan komen vast in een schaal neer, en laat de slinger van de maanlamp er wat doorheen gaan. Toch al een beetje kerstsfeertje zo.

Die snotterweken elk jaar, ik vind er niks aan. Na een nacht vol gehoest houden we Nim thuis van school. Een lekker warm bad met eucalyptus zout, zoutspoelingen, hoestsiroop en een warme onesie werkten gelukkig en hij voelde zich al gauw weer wat beter.

Er gaat haast geen maand voorbij dat ik geen Too Good To Go Magic Box ophaal bij de bakker. Ik heb wederom geluk, want mijn favo schuim/kersen gebakje zit in de tas. De volgende dag hebben we de afbakbroodjes en croissantjes die erbij zaten opnieuw afgebakken en hadden we een lekker ontbijtje.

Ik heb al een paar maanden last van een eczeem achtige uitslag op mijn gezicht. Ik heb al het een en ander geprobeerd aan creme’s en zalfjes maar er zat nog niks bij wat het minder maakte. Ik gebruik nu deze een tijdje, de ene dag is het minder, de andere dag weer erger.. maar ik blijf het nog wel even gebruiken want moet het wel een kans geven natuurlijk.

Als ik met migraine op de bank lig, vermaakt Nim zich prima tussen de rommel (speelgoed chaos). Zijn nieuwe favo plek is met de voetjes op de verwarming en de billen op de vensterbank.

Op een ochtend fiets ik naar de kringloop in de hoop nog wat mooie kerstspulletjes te vinden. Er is niet zoveel bij wat ik mooi vind, maar vind wel een messing zonnetje die ik gezellig in een plantje erbij steek. Ook staat er ergens bovenin een kast een mooi stenen oliekannetje wat ik meeneem. Ik zet hem met een paar gedroogde takjes in de gang neer op een hangkastje. Helemaal blij mee.

Ik vind nog 3 glitterballen, en een gouden maanhanger die perfect passen bij wat ik al heb liggen. En ook kom ik nog een plastic verf pallet tegen die ik al een tijdje zocht. De mevrouw bij de kringloop moest voor alles prijsjes maken, en ik was wederom maar een euro of 2/3 kwijt voor dit alles bij elkaar. Ik heb altijd geluk daar, dat maakt het gesnuffel naar pareltjes zo leuk.

Verlanglijstjes. Al meerdere zijn er geschreven en gemaakt. Het Sinterklaasjournaal wakkert de onzekerheid over de lijstjes in ieder geval flink aan hier thuis.

Nim maakt een kaart voor een vriendinnetje uit zijn klas. Het werd een enorme roze wolk van een kaart met hartjes en unicorns. Maar hij wilde ook heel graag zijn lievelings (dino’s) erbij tekenen, dus deed dat op de achterkant. Hoe leuk het aan elkaar geschreven tekstje, hij is dol op netjes schrijven!

Een naschoolse traktatie op z’n tijd moet kunnen, en dan halen we vaak een zakje kibbeling om mee naar huis te nemen en te delen met de hardwerkende papa. Ook een traktatie volgens Nim… een prakkie van Opa en Oma krijgen die wat over hadden zelf.

We doen het veel te weinig, wandelen tijdens Kay zijn lunchbreak. Elke keer na de wandeling nemen we ons voor het vol te houden maar nu het steeds kouder word is het helemaal niet aantrekkelijk om te gaan wandelen in de wijk.

Het is ijskoud, maar in het weekend gaan we toch even wandelen. We belanden bij een wandelpad in Barendrecht. Na de wandeling lunchen we in de auto met zelf meegebrachte boterhammetjes en drinken.

Kay ontvangt een mooie bos bloemen via zijn werk, daar ben ik natuurlijk ook heel erg blij mee. Op een sombere dag, zo’n vrolijk boeket op tafel hebben is heel fijn!

Naast het sinterklaasjournaal wat elke avond gekeken word, houden we ook de Pathe app in de gaten. In de periode dat de bioscopen dicht moesten blijven was er elke avond een gratis film te bekijken. De laatste film die ze in deze periode aanbieden is ‘The Secret Garden’. Hele mooie film was het!

Op instagram zie ik twee oproepjes met de vraag of er mensen zijn die een verjaardag kaartje willen sturen aan hun jarige zoon/dochter. Dat lijkt me leuk om te doen, dus ik zoek tussen mijn kaartjes en vind twee leuke passende kaarten die ik opstuur. Kleine moeite om een kindje blij te maken op zijn/haar verjaardag door een kaartje te sturen.

Donkere weekenddagen. Nim speelt, Kay klust, en ik doe huishoudelijke klusjes en chill lekker op de bank.

Elke keer de intentie om iets lekkers uit dit bakboek te maken, maar ik kom telkens een ingrediƫnt te kort om iets te maken.

Onze trapopgang is al een jaar of vier hetzelfde. Sinds we hier kwamen wonen hebben we er niks aan gedaan. Tijd voor wat verflaagjes. Dit is before, ik dacht vrij snel een after te kunnen maken maar het was meer werk dan ik had gedacht. Dus de after foto’s komen nog.

Op Netflix kijken we de film ‘Little Women’, helemaal leuk! Het deed me een beetje denken aan de serie ‘Anne with an E’. Ik zag dat het verhaal gebaseerd was op een boek, en na wat zoeken op Kobo Plus vind ik het boek ervan.

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest