DIARY WEEK 45 & 46 //
Pepernoten & Appeltaart

Het is alweer ruim twee weken November. De verwarming staat inmiddels op 20 graden, we drinken een heleboel theetjes, hebben nieuwe extra warme en waterdichte regenjassen gekocht, en ik ben alvast begonnen met kerstkaarten maken. Kijk je mee naar onze eerste helft van November in foto’s?

2 t/m 15 November

Ik heb periodes dat ik heel veel lees, en periodes dat ik er even geen zin in heb. Momenteel lees ik heel veel, en het boek ‘Veel Liefs’ vond ik erg leuk.

Laatste zonnestralen vangen in de slaapkamer. Sinds we de kastenwissel hebben gedaan en de kasten dezelfde kleur hebben geverfd als de muur is de sfeer in de slaapkamer ontzettend fijn en rustig.

Op een zonnige maar frisse weekenddag rijden we richting De Leemputten, en eten een zelf meegebrachte boterham op een boomstronk. Ik heb een nieuwe waterdichte en warme winterjas, en hoewel dat vandaag niet uit te testen valt zit hij in ieder geval enorm lekker! Wel een beetje een zwart geheel zo, ik zoek nog een vrolijke sjaal erbij..

Het is hier fijn wandelen! Wat geeft de herfst toch altijd fijne kleuren!

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit fijne wandelgebied? Kay schreef er over, dat kun je hier lezen.

Gezellig samen aan tafel om kerstkaarten te maken. Ik vind het leuk om dit jaar weer eens echte handgemaakte post te versturen!

Ik ben dol op dit soort huisjes schilderen. De goude verf kocht ik even terug en komt nu mooi tot zijn recht als raampjes van het huis, net alsof er licht brand 🙂

Alle sint gekte is weer begonnen. Nim is nog helemaal in de volle overtuiging van het hele verhaal, en het lijkt dit jaar wel nog intenser. En toch stelt hij zo nu en dan een vraag waarvan je zou denken, vermoed hij iets?
Ik trakteer mezelf op een Ben & Jerry’s. Cocos, caramel swirl, chocola… erg lekker!

Grote schoonmaak. Toch handig, zo’n man die thuiswerkt… kan hij mooi in zijn lunchpauze even dweilen haha.

De laatste keer kapper was voor mij begin Januari. Na mega uitstel gedrag (opzien tegen een uur een mondkapje op, want… koppijn als gevolg) ben ik toch gegaan. Het was heel fijn dat die lange zware wilde haren er af gingen… maar wat een prikkels in zo’n kapperszaak. Föhns, droogkappen, geklets, spoelbak, rinkelende telefoon, smalltalk, koffiezetapparaat… met een hoofd vol kortsluiting ging ik naar huis. Gelukkig is dat letterlijk 2 minuten lopen.

Zaterdag 14 November is het dan zover. Met een hoop spanning vanaf ’s ochtends vroeg (Zou hij wel echt komen?) zitten we klaar voor de tv met kruidnoten en chocomelk om naar de intocht te kijken. Iets wat we nog niet eerder hadden gedaan, want we hebben de afgelopen jaren telkens bij de kade gestaan om de Sint en pieten aan te zien komen. Nim vond het de allerleukste intocht ooit, en wij ook… geen geduw en getrek tussen de menigte. En wat hebben ze er een leuke intocht van gemaakt.

Tekeningen, en een nagebootste intocht met playmobil.

Ik zet onze eettafel op de foto om hem te verkopen, want we hebben een andere ronde tafel gekocht via Marktplaats. Een die 10cm groter is, 4 poten heeft, en waarbij de stoelen helemaal onder de tafel kunnen. En, geen zwart meer… zodat ons woonkamertje een stuk lichter word.

We zijn nog even bij de kringloop winkel geweest, en daar vond ik deze schatten. Eindelijk een kleine notenkraker in huis, en een prachtig zilveren lijstje waar ik een mooie schildering voor wilde maken.

Zaterdagavond mag Nim zijn schoentje zetten. Volgens eigen zeggen is hij ‘zenuw-zenuwachtig’, en hij komt de volgende ochtend dan ook al erg vroeg uit bed… een uur of 6.00! Gelukkig niet voor niks, want er zit een gave dino monstertruck in zijn schoen en daar is hij ontzettend blij mee.

Zondag, regenachtig grauw en grijze dag. Tijd voor appeltaart en nog meer knutsels. Ik maak van klei hangers voor in de kerstboom. Als ze droog zijn verf ik er wat leuks op!

Nim is bij een vriendje spelen, en Kay doet wat klusjes in huis. Waaronder eindelijk het sleutelkastje ophangen wat ik een paar maanden geleden bij de kringloop kocht en een likje verf gaf en een leuke schildering. Het kastje heeft dezelfde kleur als de muur dus hij valt bijna niet op. Zijn we meteen af van het rommelige sleutelkapstokje wat we eerst hadden hangen.

Ik bof maar. Dit soort dingen komt hij altijd uit zichzelf doen, meerdere keren per dag.

Kay haalt twee bakken met kerstspullen uit de schuur die ik wil gaan uitzoeken, en bovenin vind ik meteen een lampjesslinger. Binnen 10 minuten maak ik met ijzerdraad en de lampjesslinger een gezellig maanlampje. Niet perfect, wel heel gezellig in dit donkere hoekje <3

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest