DIARY week 43, 44, 45, 46 // Halloween, haakprojecten & een nieuwe bank.

Na meermaals aansporing van Kay probeer ik de diary’s weer op te pakken. Eerst maar eens terugblikken op eind Oktober, en begin November. Ik heb ontzettend veel hoofdpijn en migraine en kan niet zoveel, tot ik me bedenk dat mijn oude hobby haken misschien wel lukt als ik op de bank lig en me niet lekker voel. Verder werk ik ook aan een dino verkleed cape voor Nim voor Halloween en gaandeweg word het best een leuke cape! Er gebeurde ook iets waar we al weken naar uitkeken: Onze nieuwe bank kwam eindelijk!

25 Oktober t/m 21 November 2021

Nim: ‘Mam, kun je een dino kostuum voor me maken voor Halloween?’. Nou, dat vind ik altijd wel een uitdaging. Ik kocht bij de Action twee goedkope (iets van 2 of 3 euro p.st) fleece dekentjes en ben zonder patroon of duidelijk plan maar gewoon begonnen. Als eerst kwam er een capuchon uit, die ik voerde en waar ik stekels tussen maakte. Ik had nog een doosje vol vilt lapjes liggen en daar maakte ik de oogjes van.

Even kijken of dat wat word op de rest lap fleece… vast wel! Ik ga de capuchon vastnaaien. Ik deelde het proces ook op Instagram en daar kreeg ik nog de tip hoe ik de voering en capuchon aan elkaar kon naaien zonder dat je de stiknaad zou zien. Superfijn, want het ziet er top uit zo!

Na een hoop gepruts over hoe ik de capuchon netjes vast moet zetten aan de cape, stop ik ermee. Na een nachtje slaap heb ik een nieuw idee, ik zet er een een stuk katoen koord tussen zodat de cape vastgestrikt kan worden en zo ziet het er in de nek ook netjes uit. Yes, gelukt!

Ik maak elastieken polsbandjes en zet die aan de uiteindes van de cape vast zodat de cape meebeweegt met Nim zijn armbewegingen. De cape knip ik in 2 gelijke stukken en zet ook hier stekels tussen, dan nog in een aflopende punt knippen en hij is helemaal klaar en hangt te wachten tot Nim thuis komt van school om hem te passen.

Kind is helemaal blij en trots. Op het Halloween feest van school heeft hij trots verteld dat mama zijn dino kostuum gemaakt heeft. Bij het ophalen van school zijn zijn vriendjes complimenteus over de cape en vertellen mij dat hij nog mooier is dan een nieuwe uit de winkel. Ha, heb ik toch maar even gemaakt 😉 Trots op mezelf.

Over Halloween gesproken, we toverde ons huis met wat leuke knutsels en simpele dingen ook om tot een iets griezeliger plekje. Ik schilderde een pompoen met heksenmuts, en Nim maakte allemaal poppetjes met ‘verkleedkleren’ en zette ze op een lijstje neer. Vleermuismasker en Coco masker erbij die ik ooit maakte, en ook een porseleinen pompoen waxinehoudertje.

Raamtekeningentjes en wat wollen spookjes erbij, helemaal leuk!

Als je in de spiegel keek zag je een skelettenhoofd voor je eigen gezicht zitten haha. Ook bakten we nog samen met Nim en zijn vriendje Halloween koekjes, hoe leuk zijn die geworden?!

Natuurlijk struin ik af en toe even door de kringloop hier in de buurt. De ene keer vind ik niet zoveel, en de andere keer kom ik met mijn handen vol aan bij de kassa. Heel blij met deze buit, vooral met de houten kist en het kleine houten doosje. Met het wol en katoen ga ik wat leuke dingen haken.

Onze bank is een jaar of 6/7 oud, hij zit heel lekker maar de stof is niet zo fijn meer. Die is heel erg gaan pillen en vlekken. Ook willen we nog zo min mogelijk grijs in huis, en liever warmere kleuren. We hebben eind zomer een bank bij Leen Bakker gezien en na een paar keer terug te zijn geweest om te kijken of we hem nog steeds leuk vonden hebben we hem besteld. In November was het dan eindelijk zover, de bank zou geleverd worden! Ik maak nog even foto’s van de voor situatie voordat we de oude bank opzij gaan halen.

Leeg! Wat een ruimte heb je dan ineens. De oude bank zetten we tijdelijk onder het raam waar nog ruim plek voor is gelukkig. Nu nog een nachtje slapen en dan komt ‘ie!

Het zit niet mee zodra de bezorgers er zijn. Ze mogen de bank niet binnen afleveren vanwege C. Dat is ons niet van tevoren gemeld, dus daar sta je dan met een loodzware bank buiten. Top… Hij paste ook niet via de voordeur en gang naar binnen dus moest via onze schuur (ons huis is ingewikkeld ;)) en dat was bijna niet te doen voor Kay en mij samen. Ik had daarbij een wazig hoofd dankzij migraine medicijnen. Na een hoop gedoe is het ons op de een of andere manier gelukt en we waren kapot daarna. Oh oh oh, maar toen hij eenmaal stond klopte het fijne warme plaatje helemaal!

Nim en Kay testen ’s avonds de bank samen even uit. Goedgekeurd!

Ja, en zo een nieuw iets zet altijd weer iets anders in werking. Zoals je kon zien is het tv meubel half geblokkeerd door de bank. Was op zich prima, maar we willen toch 1 kastje korter zodat het ruimer oogt en voelt. Na wat uitzoekwerk kunnen we bij Ikea onze 2 deurs Besta kast ook vervangen voor een enkel kastje voor weinig geld. Liefst willen we een heel ander meubel, maar dat is voor nu niet betaalbaar. Je kan niet alles meteen hebben, althans.. wij niet. En dat is niet erg, daar word je creatief van! We halen het benodigde kastje bij Ikea en Kay gaat ermee aan de slag. De twee deurs Besta die we hier weghalen, kunnen we in de schuur bij de wasmachine heel goed gebruiken als opslag kastje voor wasmiddel en tuindecoratie spulletjes die in de herfst en winter niet buiten blijven staan.

Kijk aan, stuk fijner zo! Nim leest de laatste tijd met wat minder tegenzin. Vooral de Donald Duck vind hij erg leuk om te lezen. We gaan (bijna) elke dag voor 15 minuten lezen.

Veel hoofdpijn en migraine, en dan lig ik vooral op de bank. Ik bedacht me dat ik m’n oude haakhobby wel weer op kon pakken… dat kan immers liggend of zittend op de bank gedaan worden. Ik begin met een bolletje wat ik nog had liggen, en ga een simpele driehoek sjaal maken. Daar kom ik niet ver mee, dus voeg nog een bolletje van een andere kleur toe die er mooi bij paste, en kijk.. lekker warm en goed gelukt. Dat smaakt naar meer!

Ik shop bij de zeeman nog een gezellige groene bol wol, en begin aan een tweede sjaal. Dit keer een andere vorm en haaksteek. Deze heb ik niet meer afgemaakt omdat ik te weinig wol had en geen leuke matchende kleur voor erbij. To be continued dus. Het haken word afgewisseld met dutjes, en ik lig regelmatig op mijn spijkermatje wat de spieren in mijn rug en nek laten ontspannen. Daar heb ik erg last van tijdens migraine namelijk.

We zijn deze weken niet zo heel veel buiten te vinden helaas. We zitten bijna drie weekend thuis dankzij reparaties aan onze platte daken, want de lekkages daar werden met de regenbui erger en erger. Bovendien regende het ook telkens precies op de vrije momenten… bah! Maar we hebben toch nog wat kleine uitjes in de natuur kunnen maken. Zoals deze hele fijne plek met mini kasteeltje, lees er hier meer over! En bekijk ons korte filmpje op YouTube.

In een van de laatste herfstige dagen met nog genoeg blaadjes aan de bomen in plaats van op de grond ontdekten we een heel gaaf verstopt natuurspeeltuin plekje. We maakten eerst een wandeling door het omliggende bos wat ook al prachtig was. Nieuwsgierig? Hier zie je alle fijne foto’s en vind je er informatie over.

Soms, terwijl Kay en Nim de boel ontdekken, zit ik op een bankje naar ze te turen of te wachten tot ze weer tevoorschijn komen. Soms ga ik toch ook met een migraine aanval op pad, met een wazig hoofd en alle bijwerkingen van mijn medicatie erbij… want anders kom ik de deur nooit uit. Gelukkig pakt Kay altijd een tasje in met een warm theetje in de thermofles en wat lekkers in de brood en snacktrommels.
Ook terwijl ik had afgesproken met een vriendin in Rotterdam, zat ik met migraine.. maar afzeggen wil ik dan niet want we zien elkaar al weinig. Dan maar met een wazig hoofd en een beetje wiebelig, eenmaal thuis ga ik dan gewoon de bank op en komt het weer goed.
Het is de laatste weken heel onregelmatig geweest, zo had ik in 2 weken tijd 6 aanvallen, en daarna opeens 3 weken geen.

Het haken gaat lekker! Ik ga bij Wibra wol inkopen doen zodat ik genoeg kleurkeuze heb en van alles kan maken de komende tijd.

Ik haak niet alleen met dikke wol sjaaltjes, maar maak tussendoor ook van dun haakkatoen gezellige slingers. Vooral kleurcombinaties maken vind ik erg leuk. Haken is een hobby die ik al heel wat jaar geleden ook deed, en dan vooral met haakkatoen. Ik had dan ook nog een doosje vol gezellige kleurtjes liggen waar ik de vlaggen mee kon maken. Inmiddels heb ik al best wat leuke dingen gemaakt, en om een klein beetje bij te verdienen (ik heb door de migraine geen werk en dus geen inkomen, ook geen ziektewet uitkering o.i.d) heb ik wat van mijn gemaakte gehaakte dingen op mijn Vinted account gezet. Leuk als je me komt volgen daar!

Dan hadden we natuurlijk ook nog de Sint gekte in November. Nim hebben we het grote geheim een tijdje terug verteld, en zijn motto was ‘ik doe gewoon alsof het echt is… dan krijg ik nog wel cadeautjes in mijn schoen en op pakjesavond toch?’. Hij wilde er dus nog niet helemaal in meegaan. Dus het sinterklaasjournaal, schoen zetten, en pakjesavond was ook dit jaar nog aan de orde.. maar wel in mindere maten dan voorheen om het toch een beetje af te bouwen.

Dat waren 4 weken in Oktober/November. Veel geknutsel, veel thuis gezeten, maar weer genoeg beleefd!

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest