DIARY WEEK 41 //
nieuwe kleding, knuffelen & op avontuur

De weken vliegen om, ook al zitten we vooral thuis. Ik houd me nog steeds veel bezig met het lakken van deuren en kozijnen, en het uitzoeken van kasten en spullen die weg kunnen. Afgelopen week shopte ik online samen met Nim, en toen het binnen kwam hadden we natuurlijk een gezellig pas sessie. In het weekend waren we enorm toe aan een klein avontuur, en dat kregen we dan ook zeker! Kijk maar mee…

5 t/m 11 Oktober

WOENSDAG

Deze week wonen we hier alweer 4 jaar. De meeste deuren in huis hebben van ons in die tijd nog nooit een verflaagje gekregen, dus tijd om daar verandering in te brengen. De deur van en naar de gang maakte ik spierwit aan beide kanten. Pas als je dat dan gedaan heb denk je ‘had ik dit maar veel eerder gedaan!’.

Tussen het verven door neem ik veel pauzes, om niet teveel van mezelf te vragen. In die pauzes zoek ik naar behangetjes terwijl ik lekker muziek op heb staan via YouTube.

ZATERDAG

Zaterdagochtend is Kay onderweg naar Breda om daar een deur op te halen die we overkopen van iemand die het via Marktplaats aanbood. Ik heb sinds vrijdagmiddag al migraine, en besloot eens geen medicatie te nemen en kijken wat er zou gebeuren… na een nacht vol pijn neem ik zaterdagochtend toch aanvalsmedicatie in en na een paar uurtjes begint het wat te zakken gelukkig. Maar ik ben inmiddels wel doodmoe en helemaal op. De pakketjesman verrast ons met een pakketje van de Zara. Nim en ik hebben samen wat nieuwe items voor hem besteld en meneer vind het helemaal leuk om te passen en het te bekijken in de spiegel.

Vooral de truien vind hij fantastisch. Op deze fijne dikke hoody hebben we zijn naam laten stikken. Helemaal school proof met evt kwijtraken en de kou in de lokalen nu de ramen vooral open staan om te luchten.

‘S avonds zitten we weer klaar voor Wie is de mol?. Nim is helemaal fan van Patrick (want die speelde ook in de serie Zoop wat hij graag kijkt) en als hij eruit moet baalt hij flink. Hij gaat er helemaal in op tijdens het kijken. Moest ook perse op de stoel alleen zitten, dus zaten wij samen op de bank.

ZONDAG

Het is 11 Oktober. Coming Out day. Ook wij hijsen een mooie regenboogvlag. Nim is helemaal enthousiast en vind hem prachtig. We legden hem uit wat het precies inhoud, zijn conclusie was: ‘Dus, ik mag me vandaag verkleden in wat ik wil?’. Toch nog iets te jong om het helemaal te snappen waarschijnlijk, maar tegen zijn vriendje hoorden we hem een paar dagen eerder al zeggen: ‘Je mag zijn wie je wilt zijn als je dat wilt, als je maar lief ben’. En zo is het maar net.

We zitten alweer wat weekenden thuis, en missen de avonturen buiten een beetje. We stappen in de auto voor een minuut of 10 naar het Loetbos in de Krimpenerwaard. De zon schijnt heel fijn!

We komen de allermooiste rode met witte stippen paddenstoelen tegen onderweg.

Nim heeft zijn wandelstok mee die we afgelopen zomer tijdens de vakantie op de Lemelerberg vonden. Kay heeft er intussen ook al mooie graveringen in gemaakt met zijn zakmes. Toch handig zo een stok voor het evenwicht als je een paddenstoel van dichtbij wil bewonderen maar overal blaadjes en steentjes liggen.

Zo loop je in de zon, en zo regent het opeens keihard. Opeens alle drie een natte spijkerbroek! We gaan gauw terug naar de auto en naar huis. Toch nog een mini avontuur beleefd vandaag 😉

Droge broeken en warme truien aan, kachel op 20 graden, en knuffelen maar.

En terwijl ik een halloween broche van vilt ga maken voor Nim, maakt hij een werkboekje over Egypte af wat hij van school heeft meegenomen.

Omdat mijn hoofd en lijf de afgelopen dagen niet zo mee werkten, maakt Kay de verfklus in de gang af waar ik mee bezig ben geweest. Een tweede laklaagje op de kozijnen en wc deur in de gang! Heel erg fijn.

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest