DIARY WEEK 40 //
veel thuis, klussen in huis, Ikea Lego BYGGLEK.

Deze week zijn we eigenlijk vooral thuis geweest. De energie en zin om erop uit te gaan is eventjes weg nadat er maandag weer nieuwe maatregelen werden aangekondigd. Gelukkig hebben we het thuis ook leuk, en zijn er genoeg klusjes in huis waar we ons mee bezig kunnen houden. Kijk maar mee!

28 SEPTEMBER T/M 4 OKTOBER

MAANDAG

Maandag ben ik weer helemaal alleen thuis. Heerlijk even! Dat gebeurd nog maar zelden. Als ik in de ochtend de diary heb gemaakt en een beetje tv heb gekeken begin ik weer aan een stofzuig rondje in huis. Als ik bovenkom weet ik waar de harde bonk van boven vandaan kwam eerder op de ochtend. En bedankt Evi, en Kay… mokje met thee laten staan is nooit slim. Het nieuwe bureaublad was nog niet gelakt, dus die vlek gaat er niet meer uit helaas.

In de middag haal ik weer twee jongentjes uit school die eenmaal thuis meteen boven gaan spelen. Nu Kay niet boven aan het werk is vandaag, kunnen ze boven spelen en dat hoef ik ze geen twee keer te vertellen haha. Ik houd het lekker rustig en chill op de bank. Oja, en met een witte broek gaan fietsen door de regen is geen goed idee.

DINSDAG

Dinsdagochtend stappen we om 8.00 de deur uit, en spot ik meteen een platte achterband van de bakfiets. Lopen naar school halen we niet meer (ruim 25min) en een andere fiets hebben we niet. En een rijbewijs heb ik ook niet. Nim doet heel lief een oppomp poging maar gelukkig kan Kay hem wegbrengen. Ik bewonder nog even onze gepimpte brievenbus. Het overspuiten met zwart is best goed gegaan!

Ik heb hoofdpijn vandaag en ben zo moe… ik begin in de middag maar vast aan het avondeten zodat ik dat maar vast gedaan heb. Nim speelt de hele middag met zijn lego, hij is er de laatste weken echt uren mee zoet.

En terwijl ik sta te koken verbaas ik me over het uitzicht de tuin in haha. Voorheen was deze hoek nooit zo helder, want het glas was lek. Dus altijd beslagen eigenlijk wat je niet weg kan poetsen. We moeten het kozijn nog helemaal opschuren en netjes maken. Hier zat een plank op die we niet terug willen hebben, vandaar dat het er zo ruw uitziet nu.

WOENSDAG

Woensdagmiddag als Kay pauze heeft wandelen we door de wijk richting de bakker. En als we lopen denken we, waarom doen we dit niet vaker tijdens de lunchpauze? Zo lekker even een rondje buiten maken. Als we thuiskomen leeg ik de Too Good To Go tas die ik bij de bakker haalde. Ik kreeg gewoon wederom mijn favoriete kersen schuim gebakje!

Kay gaat weer aan het werk, en ik maak weer zo een heerlijke omelet lunch voor mezelf. Daarna pak ik mijn verfspullen er weer bij en schilder wat leuks voor op de site. Om de boel wat persoonlijker te maken willen we wat van mijn aquarel schilderingen gebruiken om de boel op te leuken namelijk!

DONDERDAG

Ja, klusserdeklusklus. Het houd niet op. Overal slingert gereedschap en het ruikt hier vooral vaak naar verf haha.

Woensdagavond reed Kay voor me naar iemand die ongeveer 50 houten lijstjes gratis weg deed via Marktplaats. Heel blij met deze vondst! De allermooiste lijstjes (zoals die zalmkleurige op de rechter foto) pik ik er voor mezelf uit. De rest is o.a voor cadeautjes.

VRIJDAG

Ik heb niet echt een lekkere week. Veel hoofdpijn en ontzettend moe. En dan is het ook nog eens onwijs koud ineens. Als de kachel op 17,5 graden staat is het toch wel tijd om de verwarming weer aan te gaan zetten. Poes Evi duikt meteen op de radiator als er maar een beetje warmte vanaf komt.

Als ik Nim van school ga halen, gaat hij met zijn vriendje mee naar huis. Ik grijp het ‘voor niks’ heen en weer fietsen aan om dan maar langs de kringloop te gaan. Voelt het minder nutteloos ofzo. Ik scoor een paar hele leuke dingen: Een mooi houten doosje met handsnijwerk voor 0,50 cent. Ik ben echt dol op dit soort doosjes! Ik vind ook een Levi’s 501 jeans precies in mijn maat, en een leuk blousje van Ichi. Samen 6 euro. Wat een geluk. Ook vind ik nog een leuk klein kleedje wat ik meteen in de schuur heb gelegd voor de wasmachine.

Terwijl ik vrijdagavond filmpjes van Beste Zangers terug kijk, zijn Kay en Nim naar de Ikea om de nieuwe opbergdozen (BYGGLEK) in samenwerking met Lego te gaan halen. Super toffe dozen om Lego in op te bergen maar ook kun je erbovenop bouwen. Helemaal leuk.

ZATERDAG

Zaterdag word er voor een groot deel van de dag Lego uitgezocht. Meteen de boel maar weer even schoonmaken ook. En ik ben deze week niet de enige die zo moe is, Kay en Nim hebben er ook last van. uiteindelijk ligt Kay in de middag op de bank te tukken met Evi in zijn armen. Hoe lief ziet dat eruit! Ze had gewoon echt een brede grijs op haar koppie haha.

Uiteindelijk gaat Kay weer schuren. De laatste traptreden moesten nog, en de kozijnen en plinten in de gang beneden en boven zijn nu ook gedaan. Ik kan aan de slag komende tijd met witte lak dus.

ZONDAG

Zondagochtend. Lego, knuffelen, opwarmen bij mama, tv. Dat somt het wel op ja. Kay is aan het verven bij mijn broertje en schoonzusje in hun nieuwe huis, en wij houden pyjamadag dus. In de middag ga ik weer verder met opruimen op de bovenverdieping en schuif weer wat heen en weer met kasten, maar vergeet foto’s te maken helaas.

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest