DIARY WEEK 4

Afgelopen week was een goeie week. Ik kon maar liefst twee keer alleen op pad, het dorp uit. Dat was lang geleden! In het weekend spendeerden we het overgrote deel van de zondag in Brabant. Om te shoppen, en om vanaf een uitkijktoren van een ondergaand zonnetje en natuur te genieten. Ik heb een heleboel foto’s gemaakt, dus kijk gauw verder!

MAANDAG

Maandagochtend rond 8.15 als we naar school fietsen komt de zon fantastisch mooi op. Wauw, dat is nog eens de dag goed beginnen!

Wat iets minder goed de dag beginnen is is rommel van het weekend opruimen. Echt elke kamer ligt overhoop, dus ik ga gauw opruimen en wat poetsen voordat ik achter de laptop ga zitten voor de diary.

Welverdiend!

Nadat ik Nim van school heb opgehaald, fietsen we even door naar de supermarkt voor nieuwe appels. Die vliegen er hier echt doorheen. Na het afrekenen wil Nim graag op de foto met het bord met gat erin, volgens mij heeft hij geeneens gekeken dat er voetballers op staan haha.

Ik maak voor Nim en mij schaaltjes met appel, hij in partjes met schil en ik in blokjes zonder schil maar met wat kaneel erop. Ik zet de aflevering van Heel Holland Bakt aan van gister, terwijl Nim lekker zit te spelen.

Ik kreeg van Nim bloemen in de supermarkt. Het is zo’n lieverd! Heb ze wel zelf betaald natuurlijk, gaat om het gebaar toch?!

DINSDAG

Dinsdagochtend brengt Kay Nim altijd naar school, en kan ik rustig opstarten. Ik zet vast een potje koffie voor Kay en mij, want die werkt dinsdags altijd lekker thuis.

Ik vervang de grijze deurtjes voor de witte die we vorig weekend kochten, much better!

Ergens in de middag is dit de situatie. Ik op de bank met m’n e-reader, Nim speelt en kijkt tegelijk filmpjes die hij nadoet, en Kay is aan het werk.

Zitten we weer. Nim mocht laatste proefzwemmen voor zijn B diploma, maar mocht niet door omdat de borstcrawl niet goed genoeg was. Het is allemaal wat jammerlijk verlopen, en we hebben weinig tot geen info gekregen over dat hij dit niet goed genoeg onder de knie had (dan hadden we zelf met ‘m kunnen oefenen, of ervoor kunnen kiezen hem niet te laten proefzwemmen. Nu was hij zo teleurgesteld!). In plaats van om 15.30 heeft hij nu pas om 17.45 zwemles. Erg laat, ook voor mij. Maar gelukkig kan Kay mee. Hebben we toch even drie kwartier wat tijd samen.

Moe! We hijsen ‘m in de kleedkamer na zwemles meteen in z’n warme pyjama onesie, scheelt nog een keer omkleden en is lekker warm voor hem. Komt vaak bibberend en blauw uit het water.

WOENSDAG

De woensdag verloopt niet helemaal volgens planning. Nim komt uit bed met buikpijn en zit alleen maar op de wc, arm kind! Ik houd hem lekker thuis en hij krijgt comfy kleren aan. Hij mag doen waar hij zin in heeft, en dan kiest hij altijd spelen en filmpjes kijken tegelijk met koptelefoon op.

Gelukkig gaat het in de middag alweer een stuk beter na een warm ontspannend bad.

Ik ben aan het koken, en als ik even de keuken uit loop en kort erna terug loop vind ik Nim zo op het aanrecht. Het rook zo lekker zei hij haha.

DONDERDAG

Donderdag voel ik me goed! Ik heb de hele dag voor mezelf, dus ik besluit eind van de ochtend om naar de stad te gaan. Ik moet nog wat spullen ophalen bij m’n oude baan, want ik ben er niet meer geweest sinds eind november toen ik ziek thuis kwam te zitten.
Ik schrijf een kaartje aan mijn oud collegaatjes en koop er later in de stad nog twee reepjes chocola bij voor hen om op te smikkelen.

Een aantal uren later ben ik weer thuis. Naast de spullen uit mijn kluisje, lag er ook nog een kerstpakket en nieuwjaarsverrassing op me te wachten. Een cadeaubon van Dille & Kamille zelf (wat dus mijn oude werkgever was), en een Wellness cadeaukaart.

Ook zat er nog een Hippe Huisplanten boek bij en een zakje van Soil Sisters met 2 plantenvoeding bolletjes. De bolletjes zijn goed voor een jaar lang voeding afgifte.

Oeiiii, en dit kwam uit mijn kluisje zetten… 4 vesten, een sjaal en een muts (hoezo koukleum?!), en Nim zijn geboortekaartje. Maar dat was niet alles, een heleboel papiertjes met notities etc, 3 potten pindakaas, flesjes… maar dat heb ik daar allemaal meteen maar weg gegooid want anders was ik nooit thuisgekomen zulke zware tassen had ik al.

Het zonnetje is heerlijk gaan schijnen, maar in de woonkamer merken we daar helaas niet veel van. Boven zitten de ramen aan de kant waar de zon altijd op staat en dan lijkt het net of we boven licht hebben laten branden… ik trap er steeds weer in dus liep al naar boven om het licht uit te doen. Dan maar even een fotootje, dan ben ik niet voor niks gelopen ;).

Nim’s kamertje is de lichtste, maar ook degene waar je het meeste geluid van buiten hoort. Hij heeft een raam en een deur aan de kant waar een autoweg ligt een stuk verderop. We gaan eens kijken of we het kleinste kamertje aan de andere kant van het huis, wat nu een mega bende is, op kunnen knappen voor hem zodat hij daar misschien kan gaan slapen.

Donderdagavond eet ik bij mijn ouders mee, en worden Nim en ik heel fijn even thuis gebracht. Kay heeft een borrel op werk, en komt pas laat naar huis. Als ik Nim naar bed heb gebracht, maak ik het gezellig met kaarsjes, thee, chocola en Netflix.

Riverdale is na een stop van een paar weken weer terug met een nieuwe aflevering, dus die zet ik aan. Hou van dit soort series!

VRIJDAG

Het is alweer vrijdag, de week vliegt voorbij! Vandaag ga ik wederom richting de stad, zo kom je er nooit en zo ben je er twee dagen achter elkaar. Zo fijn om me weer wat energieker te voelen. Ik heb afgesproken met een vriendin die ik al heel lang niet heb gezien, genoeg om bij te kletsen dus. Ze mist de tram en is wat later, dus ik stap eerder uit de metro en ga het laatste stuk even lopen. Maar oh wat is het koud!

Ik ga alvast zitten bij The Chocolate Factory waar we hadden afgesproken en bestel het kleine ontbijtje voor 5,95. Muntthee, verse sinaasappelsap, en een mini croissant, koffiebroodje en chocoladebroodje. Yum! Echt een aanrader dit zaakje, zoveel lekkers op de kaart en fijne zitplekjes ook.

Na het ontbijt doen we nog een rondje stad, en dan is het tijd om naar huis te gaan. Bij mij slaat de vermoeidheid in, en dan kan ik maar beter naar m’n lijf luisteren. Thuis neem ik een lekkere snack, appel met kaneel, en ga plat op de bank. Niet veel later kickt de migraine in, balen! Maar ik heb wel een hele leuke ochtend gehad!

Kay en Nim gaan vrijdagavond boodschapjes doen, en eindelijk kon Nim van de gespaarde zegeltjes van de Lidl een knuffel diertje uitzoeken. Het liefst zou hij ze allemaal willen, maar dat gaan we helaas niet redden. Maar een tweede moet nog wel lukken. Dit kind blijft heel blij worden van knuffels <3

ZATERDAG

Zaterdagochtend zijn we al vroeg de deur uit. Eerst langs de kapper voor Nim, en daarna rijden we naar Monkey Town zodat hij even al zijn energie kwijt kan en wij even samen kunnen kletsen en plannen maken.

Voordat we weer naar huis gaan bezoeken we nog even een kringloop in Rotterdam waar we nog niet eerder geweest zijn. Heel veel leuks, maar ik nam alleen dit leuke kokosnoot schaaltje mee van HK living. Kay vind een spel voor de playstation.

Nim is lekker aan het spelen, en als ik hier voorbij loop moet ik een beetje lachen. Typisch Nim!

Nim vind tekenen steeds leuker, en dan moet alles eigenlijk precies kloppen dus tekent hij zijn speelgoed na. Super geconcentreerd, en er komen de mooiste dingen uit! Vlak voor het avondeten op tafel komt, zit hij er dus zo bij.

Zoals deze, een brandweerauto en een brandweerman die een poes uit de boom red.

En deze, een ambulance die stopt bij het ziekenhuis dat op huisjes lijkt.

ZONDAG

Zondagochtend tref ik Nim zo aan beneden. Filmpjes aan die hij steeds op pauze zet zodat hij de popjes na kan tekenen.
Sinds hij een wekkertje heeft gaat het een stuk beter met uit bed gaan. Waar hij voorheen stiekem al iets na 05.00 al naar beneden ging, gaat hij nu pas na half 7 als zijn wekker is gegaan. Hij wacht er netjes op in bed. Ik volg vaak niet veel later.

We gaan op pad vandaag, eerst een flitsbezoekje Den Bosch. Even mijn cadeaubon uitgeven, struinen door een paar leuke winkels, en door de leuke straatjes van Den Bosch wandelen.

Ook gaan we even kijken bij de nieuwe Sissy Boy die in een oud bankgebouw zit. Tussen alle leuke ingerichte kamers en ruimtes komen we ook langs een ruimte die ze zo gelaten hebben als hij was: allemaal kluisjes achter een dikke stalen deur!

Daarna rijden we naar de uitkijktoren in Herperduin. Maar eerst even lunchen bij Pan&Co die naast de parkeerplaats van het speelbos en de uitkijktoren zit. Heerlijk gegeten, maar het was erg druk en rumoerig binnen, en we hadden geen fijne zit plek gekregen naast de deuren naar buiten die continu open en dicht gingen.

Het zonnetje zakt steeds verder, dus we gaan eerst richting het speelbos. Onwijs leuke plek, met een mega speeltoestel van hout, allemaal waterpompen en genoeg boomstammen en plek om te zitten. Dit zal in de zomer ook een hele fijne plek zijn. Naast het speelbos loopt ook nog een blotenvoetenpad. We moeten met beter weer nog maar eens terug!

Altijd een succes dit!

Een klein stukje verder, richting de duinen, staat de uitkijktoren. Mega hoog! Mega veel trappen! Nim vond het eng (hij verteld mij hier dat hij nog maar een kind is, en dus bang van hoogtes is… de logica soms he?!), dus lang heb ik niet boven gestaan haha. Maar het was prachtig! Je kon zo ver kijken, en met het zakkende zonnetje erbij helemaal een fijne sfeer. Gelukkig was het ook helemaal niet zo koud.

Genieten, dit soort plekjes.

Kay waagde een poging tegen de zon in fotograferen om het uitzicht er goed op te krijgen. Niet helemaal gelukt, maar toch een fijn plaatje.

Eenmaal beneden, golden hour! We hadden graag langer boven gebleven maar Nim hield het echt niet meer. Even rennen in de duinen dan!

‘Papaaaa wil je foto maken van ons?’

We kwamen uit bij nog een heerlijk plekje aan een grote plas water. Ook een boel zitplek. De kleine man had erg buikpijn, en wilde niet meer verder langs het water lopen, dus we knuffelde samen op de picknickbank.

We lopen terug, wat een plaatje! dit is dus de uitkijktoren.

Kay wil heel erg graag nog even naar boven. Ik ook wel, maar nog een keer al die trappen op trek ik niet meer. Dus wij chillen beneden op de trap.

‘Papaaaaaaaa, waar ben je? Ik ben hieeieeeeeeer!’

We raken aan de praat met een mevrouw met twee hondjes. Nim schrikt altijd heel erg van honden en is dan snel bang, de mevrouw heeft een gouden tip voor hem: ‘Niet aankijken en draai met je kont naar de hond’. De hond weet dan: deze wil niet spelen.
Na een aantal keren proberen is de angst weg, en kan hij er zelfs om lachen. Wat een top mens, in plaats van alleen maar roepen ‘hij doet echt niks hoor!’ (wat altijd gebeurd), gewoon een helpende hand bieden tegen de angst.

Een tijdje terug in een diary schreef ik nog, je weet dat het een goeie dag was als je het zonnetje weg ziet zakken. Nou, idem voor deze dag! En dan moesten we zelfs nog richting de auto ;).

Toen we thuis kwamen was het natuurlijk al veel te donker voor foto’s van de buit uit Den Bosch vandaag. Dus stiekem heb ik dat maandagochtend even gedaan voor ik aan deze diary ging beginnen. Hier zie je Nim zijn aankoop, van centjes uit zijn spaarpot kocht hij een potvis van Schleich. Helemaal happy!

Dit leuke mokje kocht in donderdag in Rotterdam bij de Action. Het word een potloden beker voor op Nim zijn kamer. Passend voor onze olifanten vriend toch?! De twee kleurpotloden koos Nim bij Dille & Kamille uit. Precies deze kleuren mistte hij steeds.

Van de cadeaubon koos ik zelf deze twee mokken met subtiele spikkel. We hebben nu theeglazen, maar die zijn zo oud en drinken niet lekker. Tijd voor wat nieuws dus!

Verder verzamelde ik deze spulletjes nog erbij om het volledige bedrag van de bon op te maken. Het zakje madeleine bakmix kocht ik bij Sostrene Grene, het bakblik ervoor heb ik al wat jaartjes… nu echt eens die dingen maken haha.

Bij Sostrene Grene nam ik ook nog een nieuw gummetje mee omdat Nim mijn gum gepikt heeft. Een rolletje touw wat ik voor cadeautjes inpakken vaak gebruik gaat ook mee. Na de kerst was het rolletje op dus daarom een nieuwe.

En dat was week 4 alweer. Het waren een hoop foto’s, en een hoop leuke momenten! Op naar een nieuwe week!

X Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest