DIARY WEEK #39 //
Nieuwe voordeur, brievenbus overspuiten, parel in de kringloop

Vorige week was het na maanden wachten eindelijk zover. Onze bestelde voordeur werd geplaatst! De oude deur viel nog net niet uit elkaar en uit het kozijn, dus je kunt je voorstellen dat we heel blij zijn met de nieuwe deur. Verder zocht ik weer een boel spullen uit thuis, ging langs de Action, spoot het een en ander zwart, en moest het ook een beetje rustig aandoen. Kijk je mee naar onze week?

21 t/m 27 September

MAANDAG

Het is maandagochtend. Ik maak de diary van week 35 en 36 in 1 artikel, de inhaalslag van diary’s is bijna klaar en dan zijn de diary’s weer recent van de week ervoor. Poes Evi heeft alle plek om te liggen, maar gaat uiteraard op een onmogelijk klein kussentje liggen. Gekkerd!

Ik ben een groot deel van de dag bezig met schuren, ontvetten, en lakken van deuren en kozijnen in huis. Het is buiten nog heerlijk weer dus ik geniet er nog even van vanaf de tuinbank. Later deze week zal het echt herfstig weer zijn namelijk.

DINSDAG

Ook dinsdag is het nog heerlijk buiten, en kan ik mijn leuke trenchcoat jas aan die al tijden in de kast hangt. Ik heb zin om nog even een stuk te fietsen, en beland uiteindelijk bij de nieuwe Action. Heel fijn dat die nu ook hier zit. Ik neem wat nodige, en wat onnodige spullen mee (gebeurd altijd he, bij die winkel). Op de foto links zie je achter mij onze oude voordeur, de een na laatste dag dat deze krakkemikkige deur in ons huis zal zitten! De deur valt nog net niet uit het kozijn en uit elkaar, dus het was hoog nodig dat er een nieuwe zou komen.

Bij Action kocht ik ook een zwarte lak spuitbus. Ik ben de deuren in huis aan het verven, en wil overal zwarte details op hebben. We hebben op de deuren met klinken al een tijd zwart beslag zitten, maar de sleutelplaatjes van de meterkastdeur en trapkastdeur waren nog zilver. Nu ziet het er helemaal fris uit!

Nog een beetje rommelig, maar de zwarte deuren en raam zijn inmiddels wit! Even wennen weer, maar een stuk lichter dan al het zwart.

WOENSDAG

Woensdagochtend krijg ik weer migraine, dus doe vrijwel niks. De aanvalsmedicatie werkt gelukkig wel vrij snel, dus de pijn is snel weg en heb ik alleen wat last bij de bijwerkingen van de medicijnen. In de middag haal ik Nim en zijn vriendje uit school en die bouwen samen weer een hele Lego city. Als zijn vriendje weer opgepikt is gaat hij verder met bouwen.

DONDERDAG

Eindelijk is het donderdag, de dag dat de een nieuwe voordeur in ons huisje word gezet! Ook worden er 2 openslaande raampjes vervangen en de lekke glasplaat in het keukenkozijn word ook vervangen. De klusmannen maken flink herrie, dus Evi blijft heel dicht bij me in de buurt. Ik maak ondertussen de diary van week 37 en 38 af.

In de middag pak ik mijn aquarel spullen er weer eens bij. Eerste poging om bloemenletters op deze manier te schilderen. Best leuk geworden zo!

Aan het eind van de middag zijn ze klaar met alles. Ik moet eerst flink poetsen in de gang want het heeft best een troep gegeven, maar daarna is het genieten. Heel gek om ineens een nieuwe deur te hebben hoor, maar wel heel blij mee!

Kay is sinds de middag niet thuis, en zal pas laat in de avond naar huis komen. Toch best wennen, dat hij ineens met een paar collega’s samen is voor een leer dag voor zijn functie op werk, en erna blijft eten in het hotel waar het georganiseerd was. Gelukkig is het allemaal corona proof georganiseerd. ‘S avonds kijken Nim en ik samen Beste Zangers, en ook poes Evi kijkt mee… zie je haar zitten voor de tv haha.

VRIJDAG

Vrijdag voel ik me heel moe van de dag gister. Geeft voor mij altijd teveel prikkels, een hele dag herrie en vreemden in huis. Ik merk dat als ik sneller toegeef aan de slechtere dagen, dat de migraine aanvallen minder pijnlijk zijn of zelfs snel weg zijn dankzij medicatie. Ga ik te lang door op vermoeide of overprikkelde dagen dan werkt de medicatie niet en lig ik de hele dag plat en ben ook de opvolgende dag(en) niks waard. Gelukkig hoef ik met Nim niet naar school want hij heeft een studiedag en wil de hele dag met zijn lego spelen. Ik zoek wat spullen uit die ik weg wil doen, langzaam komt er steeds meer ruimte in huis haha. ‘S avonds willen we The Masked Singer kijken maar we hebben geen tv abonnement… dan maar via videoland live dat alleen op de ipad afgespeeld kan worden en niet via de tv. Volgende week verplaatsen we het naar zaterdagochtend, via de tv toch leuker om te kijken namelijk.

Om 22.00 zijn we allemaal zo moe dat we tegelijk naar bed gaan. Nim kruipt stiekem bij mij in bed, maar zodra papa eraan komt moet hij naar zijn eigen bedje.

ZONDAG

Zaterdag zijn we vooral in huis bezig, en vergeet ik foto’s te maken. Ook zondag staat er geen uitje op de planning. Wel pakken we de brievenbus aan! Hij was groen, oud en lelijk. Met de spuitbus van Action proberen we er nog wat van te maken. Want die dingen nieuw zijn duur! Er komen nog nieuwe huisnummer stickers op en dan doen we het er voorlopig maar mee zo.

Deze jongen speelt en speelt maar. Liefst in pyjama want die zit zo lekker zacht.

Ik zoek keukenkastjes uit terwijl Kay een lekkage in het dakje van de schuur repareert. Het houd niet op hier met dingen die kapot gaan, echt wat een jaar… Daarna moet de straat voor schoongemaakt worden omdat de klusmannen een flinke troep hebben gemaakt voor de deur. Als ik twee volle tassen spullen heb die weg mogen, willen we ze droppen bij de kringloop maar die blijkt op zondag geen goederen aan te nemen. Onhandig wel. Dan maar een rondje erdoorheen, wat uiteindelijk ook tegenviel wat het was ontzettend leeg, er hing alleen veel kleding. Nim vind wel een parel haha, maar die laten we lekker bij de kringloopwinkel 😉

Nog even langs Karwei voor schroeven en tochtstrips, en we lopen tegen deze bank aan. Je zou denken dat zit niet lekker, maar dat zat hij dus wel! Daarna gauw naar huis, en dan zit het weekend er alweer zo goed als op.

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest