Diary week 39 & 40 // herfst, klussen in de schuur, creatieve plek creëren

Het is alweer herfst! Wat gaat de tijd toch snel. De afgelopen weken zijn we heel veel op pad geweest in het weekend, hetgeen we het liefst doen elke weekend. Maar de afgelopen twee weken deden we thuis eens een hele hoop, en ook dat is erg leuk. We zijn begonnen aan onze schuur opknappen, met zo min mogelijk geld proberen we er een creatieve plek van te maken waar zowel Kay als ikzelf lekker kunnen gaan zitten met onze eigen creatieve projecten.


Deze diary zit wat anders in elkaar dan voorheen, in plaats van foto’s delen onder een specifieke dag neem ik je mee langs momenten en activiteiten de afgelopen twee weken en vertel erover. Lees maar mee!

27 September t/m 10 Oktober 2021

We zijn eind September begonnen met de schuur opknappen. We wonen nu vijf jaar in dit huis, en aan de schuur hebben we nooit wat gedaan dan vol zetten met spullen. Tijd om een fijne werk plek te gaan maken waar we beide aan onze creatieve projectjes kunnen werken.

We begonnen met een hoop zooi weggooien en opruimen voordat deze hoek vrij was. Kay maakte waterpas plinten aan de muur vast, zodat ik aan de slag kon met het tegelen. Deze gave tegels hebben we wat jaren geleden gratis gekregen en hebben nu dan eindelijk een toffe bestemming gekregen. Bij Karwei kochten we in de aanbieding een pot Karwei muurverf Warm Beige om alles rondom de tegels een kleur te geven. Zodat het meteen een stuk knusser oogt. We gaan de schuur zoveel mogelijk opknappen met spullen die we al hebben, hergebruik van spullen, gratis of gekregen spullen, marktplaats en kringloop vondsten. Zo af en toe kom je niet uit onder een nieuwe aankoop, maar we gaan het zoveel mogelijk budget doen dus. Want ook met een klein bedrag kun je een groots resultaat bereiken.

We hebben ook een hangend metalen frame waar we veel spullen bovenop kunnen opbergen. Mega handig! Alleen ziet dit er niet uit, het is vies, roestig en muffig. Ook dit krijgt een opknapbeurt. Ik heb nog een potje zwarte metaallak staan en ga daar het frame aan de onderkant vast mee verven om te kijken of dat wat word. En ja, wat een verschil al. De ingelegde oude houten planken gaan we ook vervangen voor iets lichters.

Naast klusspullen om de boel op te knappen, zijn we ook opzoek naar aankleding. Ik wil het liefst een hele fijne en rustige sfeer creëren, dus we gaan vooral voor wit/beige/grijs/zwart tinten in combinatie met heel veel licht hout. Op marktplaats vinden we deze drie ladekastjes voor 15,-, ze hebben een flinke schuurbeurt nodig en ik pulk de lettertjes er vast af. Dit is mega handig op het werkbureau straks met bijvoorbeeld potloden, schaar, meetlint, touw, tape. Dingen die je gauw bij de hand wil hebben.

Op zaterdagochtend zitten we alweer vroeg in de auto, op weg naar weer een marktplaats vondst voor in de schuur. Meestal proberen we zo dicht mogelijk bij huis de spullen te vinden maar dat lukt niet altijd natuurlijk. Deze stoel is de Kullaberg van Ikea en is nieuw nog te koop voor 50,-, maar ook tweedehands genoeg te vinden dus dat is onze eerste keus. We mogen hem meenemen voor 25,-… hij is eigenlijk helemaal nieuw en niet gebruikt. Lucky us! We reden dus een stukje ervoor maar combineerden het wel met een bezoekje aan de Ikea. Helaas is het ons niet gelukt om alles tweedehands te vinden. Voor een Ivar stellingkast in de schuur hebben we al heel veel op marktplaats kunnen bemachtigen, maar het is zo populair dat we steeds mis grijpen. We halen 4 planken nieuw. Nim is blij, want hij krijgt een broodje hotdog ;).

Het hele weekend zijn we bezig in de schuur. Ook heb ik doordeweeks de opknapsmaak te pakken, en pak dit muurtje aan in de schuur waar we onze wasmachine en droger hebben staan. Die heeft ook een flinke opknapbeurt nodig namelijk. Met een pot witte verf die we nog hebben van een andere klus, en wat van die zwart metaalverf ga ik aan de slag met de muur en het raampje. Wat een verschil he?!
Ook Kay zet ik steeds weer aan het werk om klusjes voor te bereiden die ik dan zelf af kan maken. We hebben het er maar druk mee!

Buiten het geklus om komen we heus ook wel buiten om een frisse neus te halen. Ik ga samen met Nim een boodschapje halen en kibbeling kopen voor de lunch. We genieten nog maar even van de zon voordat het regenachtige herfstweer eraan komt!
Over lunch gesproken, ik ben zo inspiratieloos qua eten de laatste tijd… het is steeds hetzelfde. Dus ik zet mezelf er weer eens toe om eiersalade te maken. Toch altijd het lekkerst als je het zelf hebt gemaakt!

Nu zou ik het wel willen, maar elke dag de hele dag bezig zijn, klussen en dingen doen gaat niet met mijn hoofd. De migraines zijn er nog steeds zo’n twee keer per week helaas. En dan lig ik op de bank, de ene keer wat langer dan de andere keer. Als ik ’s avonds teveel hoofdpijn heb en er misselijk van ben, maakt Kay een salade voor me in plaats van een warme maaltijd. Dat was erg lekker!

Donker binnen, en donker buiten. Ja, de herfst is begonnen. Wel weer gezellig met kaarsjes aan en onder dekentjes op de bank.

Die pot witte muurverf was nog niet op, dus door met het volgende muurtje! Echt wat een verschil al zo. Ik heb zoveel zin om niet alleen de werkplek af te maken maar om van de hele schuur een fijne rustige en opgeruimde plek te maken.

Too Good To Go pakket van onze bakker weer opgepikt. Blijft top dit concept!

De grootse klussen zijn inmiddels achter de rug, de werkplek in de schuur krijgt nu langzaam vorm. De werktafel is gemaakt van bewaard hout van boven keukenkastjes die we ooit weg hadden gesloopt en een oude tafel. Ik heb de ladekastjes alvast ingedeeld, tijdelijke labels gegeven en op de werktafel geplaatst. Dus nu kan ik vanaf hier mijn volgende klus doen, namelijk het raampje beplakken met behang. Het uitzicht van dit raampje waren gipsblokken, niet zo gezellig. Ik wilde ze met linnen raamfolie beplakken maar dat zou me 40 euro kosten. Niet zo budget natuurlijk, tot ik me bedacht dat ik nog wolkenbehang van BN Wallcoverings had liggen wat hier perfect voor zou zijn. En jahoor, het raam komt zo helemaal tot zijn recht… echt een eyecatcher geworden zo.

Het frame en de ruimte bovenin pakken we stukje voor stukje aan qua verven en we schuiven steeds met de spullen die daar staan heen en weer. De donkere houten plankjes vervangen we voor licht hout. Ook dit hout komt van de oude boven keukenkastjes. Wie wat bewaard heeft wat, maar goed daar staat/stond de schuur dan ook vol mee wat ook niet perse handig is ;). Maar in dit geval blij mee dat we het nooit weg hebben gedaan want het past allemaal precies, het kost ons nu helemaal niks en het heeft een mooi tweede leven gekregen. Het word er een stuk lichter op zo, heel fijn! Nu nog verlichting zodat je kan zien wat je doet.

We hebben een jarig nichtje in het weekend dus gaan aan de slag met een mooie kaart. Ze heeft allemaal cadeautjes gevraagd van Playmobil Draken, dus we bestellen een doosje. Dus daar stemmen we onze kaart op af natuurlijk. Altijd fijn die verlanglijstjes van kindjes! Daarna heeft Nim de smaak te pakken en print de ene na de andere kleurplaat uit om in te kleuren.

Tada! Ze was er erg blij mee en we hadden weer eens een ouderwets gezellige verjaardagmiddag met familie!

Met al dat opruimen in de schuur hadden we weer een doos vol spullen voor de kringloop, en als we dat wegbrengen doen we natuurlijk meteen een rondje door de winkel. Ik scoor een mooi bloemvormige kandelaar van glas. Heel blij mee! Nim spotte vast een looprek voor als hij ooit z’n been pijn doet… kids he haha.

Zondagochtend staan we al vroeg in Speelpolder Hooge Nesse vlakbij Zwijndrecht. Alle drie niet helemaal fit, dus we houden het dichtbij huis. Door de mist, dauw, en lage zon ziet het er magisch uit op sommige plekken.

Nim vermaakt zich met een aantal speeltoestellen, en wij lopen een beetje achter hem aan en genieten van de rust en ruimte.

Kay schiet een heleboel mooie foto’s om in het artikel over de Hooge Nesse te verwerken. Inmiddels staat die al online en kun je hier (klik) ons avontuur in deze speelpolder lezen en zien! Nim loopt nog steeds lekker voorop en waarschuwt ons voor elke naaktslak, hoopje poep, gaten in het pad etc. Mega handig.

Lunchtijd! Eigen gesmeerde bolletjes, flesjes water en thee, en wat lekkers. We gaan nooit zonder op pad. We vinden een lekker picknickplekje met tafel en bankje in de zon. Genieten dit, meer hebben we niet nodig.

Kay checkt Maps nog even om de rest van onze route te bepalen, want we hebben keus uit twee paden.

Het was een verrassend fijne wandeling door dit gebied. Niet verwacht, dus extra fijn is het dan. De charmes van de herfst worden ook langzaam zichtbaar, maar ik zal de fijne droge en niet al te warme zomerdagen vol in het groen met bloemen wel weer gaan missen hoor!

Zondagmiddag! We zijn weer thuis. Nim leest het grote Bol speelgoedboek, en poes Evi heeft alweer ‘opgestaan plaats vergaan’ toegepast op mijn plek met warm dekentje. Altijd doet ze dat, oh oh!

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest