DIARY WEEK 37 & 38 //
Ziek thuis van school, appels plukken in Bunnik en bakken met kids.

De afgelopen twee weken zitten gezellig samen in deze diary. Dan zijn we weer helemaal bij met de inhaalslag! We hebben een rottige start in week 37, want Nim is snotverkouden en moet dus thuisblijven van school. Gelukkig heeft hij zelf DE oplossing om snel beter te worden. In het weekend gaan we eindelijk weer appels plukken, daar keken we echt naar uit! In week 38 had ik weer een fantastische Too Good To Go box bij de bakker gescoord, wat een geluk heb ik daar telkens. Verder bakte ik lekkers, en schilderde nog een mooie kaart. In het weekend waren we weer lekker op pad. Kijk je mee?

7 t/m 13 September

MAANDAG

Goedemorgen maandag. Of nouja, zo’n goede morgen was het niet. Na de hele nacht te hebben liggen hoesten, komen we al vroeg naar beneden. Nim is snotverkouden. En in deze tijden betekend dat geen school. De tweede schoolweek van groep vier meteen ziek, dat is wat minder leuk.

WOENSDAG

We slaan een dagje over, want het is inmiddels alweer woensdag. Nim voelt zich al stukken beter. Zijn geheim? Opdrukken, want daar word je sterk van. En als je sterk bent, ben je ook snel beter. Go Nim! Wat ook helpt is knuffelen met mama, want daar word je warm van en dat helpt ook. <3

In de middag doe ik eens gek, en maak voor mezelf een extra lekkere en gezonde lunch. Ik klop 3 eitjes een beetje op, doe er rode ui en paprika doorheen en wat kruiden erop. Wat komkommer en geitenkaas erbij en wat chilisaus om het af te maken. Deze lunch heb ik nu al een paar keer opnieuw gemaakt, erg lekker!

DONDERDAG

Donderdag is Nim weer naar school! Als hij uit school komt, is de nieuwe printerinkt binnen en kunnen we ons projectje foto’s printen oppakken. Nim wilde namelijk heel graag foto’s van Harry Styles op zijn kamer. Zo leuk om daar samen mee bezig te zijn! Kind helemaal happy, en inmiddels hangen er nog meer fotootjes.

Ik ben een groot deel van de dag bezig geweest met het verven van de buitenboel. De grondverf was inmiddels droog en alweer opgeschuurd, en dus kon ik met de antraciet lak aan de slag. Op het dakje van de schuur was het heerlijk zonnig, dus zo erg was het niet om te doen.

VRIJDAG

Vrijdag leeg ik de bloemenpers weer. Dit keer valt het resultaat een beetje tegen, helaas komt niet alles mooi uit de pers.

In de middag haal ik Nim samen met zijn beste vriend van school op, en de mannen gaan lekker spelen. Ik zet alles klaar om cakejes te gaan bakken, want dat vonden ze ook heel leuk om te doen samen. Na een gezellige versier sessie, zien alle cakejes er ongeveer zo uit!

ZATERDAG

Zaterdagochtend rijden we naar Boerderij Nieuw Slagmaat in Bunnik waar je appels en peren mag komen plukken. Echt een van mijn favoriete momenten in het jaar. Het heeft gewoon iets, om zelf je appeltjes van de boom te halen. Nim plukt er ook lekker op los, en zoekt alleen de mooiste appeltjes uit die hij wil plukken.

En dat kiezen van de mooiste, resulteerde in dit tafereel links. Hij kon er niet bij, klom op mijn schouders, en kon er nog steeds niet bij. Nam geen genoegen met de appels die lager hingen, dus moest papa een schoudertje helpen haha.

Als de zelf meegenomen tasjes vol zitten, gaan we het af laten wegen en weer lekker naar huis. We nemen 9 kilo aan appels mee! Tot volgend jaar weer!

ZONDAG

Zondag word een zonnige dag. We willen wel even de deur uit, maar hebben nog veel verfklusjes te doen aan het huis. Dat moet toch allemaal af zijn voor de herfst begint. We besluiten om even naar ons geheime verborgen strandje aan de IJssel te rijden. Eenmaal daar zit er 1 ander gezinnetje, maar alsnog hebben we alle ruimte gelukkig. Nim en Kay bouwen en graven wat in het zand, en ik geniet lekker vanaf een kleedje van die twee.

Deze twee! Zo hebben ze nog nooit samen gezeten. Nim is altijd bangig geweest van Evi, terwijl het echt een lieverd is. Dus dat hij dit toestaat is alweer een stapje vooruit.

14 t/m 20 September

MAANDAG

Maandagochtend. Ik ga weer zitten aan een diary met een kopje koffie erbij. De rest van de dag ben ik druk met huishoudelijke dingetjes.

DINSDAG

Dinsdag neem ik weer eens de tijd om wat met mijn haar te doen. Eigenlijk is het veel te lang en zwaar en moet er een stukje af, maar naar de kapper gaan vind ik op dit moment toch best een drempel. Ik maak wat grove slagen met de stijltang, en wat een verschil kan dat maken met hoe ik het meestal heb zitten (met nat haar gaan slapen haha). En oeps, hoe vies is die spiegel… die kan wel een schoonmaakdoekje gebruiken. Spiegels vergeet ik heel vaak tijdens de schoonmaakrondes in huis.

Het is me weer eens gelukt om een Too Good To Go box te bestellen bij de bakker. Als ik de tas op ga halen, zit hij bomvol! Dit is wel de beste buit tot nu toe! Zelfs mijn favo gebakje van de bakker zit erbij, een kersen schuim taartje.

Nim is een goede slaper, nooit veel gedoe met naar bed brengen, slaapt ’s nachts lekker door (op wat momenten na door bepaalde omstandigheden natuurlijk) dat is altijd al geweest. Maar heel soms, dan vind hij het heel erg stom dat hij al naar bed moet terwijl wij gezellig nog beneden zijn. Dat ziet er dan ongeveer zo uit, alsnog schattig haha.

WOENSDAG

Een dag oude croissantjes zijn hartstikke lekker als je ze even in de oven doet voor een paar minuutjes. Wat kaas ertussen en smikkelen maar!

Na het appelplukken moet er natuurlijk wel een appeltaartje gebakken worden.

En terwijl de taart in de oven staat, vul ik nog twee lege lijstjes van de kringloop met zelf geschilderde schelpen. Buiten zijn Nim en zijn vriend weer lekker aan het spelen. Ze bouwen een lego city. ‘Mam, hier hoeven ze geen afstand te houden toch.. in Lego city is geen corona he?’. Zo sneu als ik dat hoor, het houd hem stiekem toch best wel bezig al die corona maatregelen.

DONDERDAG

Op een paar kozijnen na (er moet het e.e.a vervangen worden, dus we moeten even wachten) is buiten alles geverfd, dus kan ik binnen aan de slag. Al het zwart, word wit!

Na al dat lakken heb ik wel een puntje taart verdiend. ‘S avonds zitten we weer klaar voor het programma De Beste Zangers, zulke leuke mensen zitten erbij dit jaar! Suzan en Freek zijn onze favoriet.

VRIJDAG

Na lang sparen, komt er volgende week eindelijk een nieuwe voordeur. De gang zit aan de kant waar de zon in de donkere maanden zich het meest laat zien dus daar willen we natuurlijk wat meer uithalen. Op de foto zie je dat onze woonkamer vrij donker is en de gang heel licht, en dit is dan nog met de oude deur met klein bovenraampje er in. Dat zal nog lichter worden met de nieuwe voordeur die meer glas krijgt. Nu zijn we nog op zoek naar een tussendeur waar er tot onder glas zit, om zoveel mogelijk licht naar de woonkamer te krijgen.

Als ik Nim van school heb gehaald fietsen we door naar het huis van mijn broer en schoonzusje. Ik ga helpen met het behangen van de zoldermuur. Maakt altijd meteen veel verschil, een leuk behangetje op de muur!

‘S avonds zit ik om 19.00 weer klaar voor de persconferentie. Omdat wij onder Regio Rijnmond (Rotterdam) vallen, leek het me toch handig om even te kijken. Gezien er voor 6 grote regio’s aparte maatregelen zouden worden aangekondigd. Uiteindelijk valt het mee, en zullen wij geen verschil merken met hoe het al was. Enige pluspunt is dat kinderen op de basisschool wel met een snotneus naar school mogen. Wel fijn, want anders zitten we hier komende maanden heel vaak met Nim thuis! Die is in deze maanden altijd heel snotterig.

ZATERDAG

Zaterdag gaan we weer verder met verven. Het zwarte raampje had inmiddels al een grondlak laag gekregen, en nu mag ik eroverheen met witte lak. Wit is niet perse mijn favoriet, maar wel beter dan het zwarte wat we er niet mooi op kregen (oud huis, oude kozijnen, oneffenheden dus) en toch ook erg donker maakte. In de middag pak ik mijn aquarelspullen er weer bij en maak twee mooie kaartjes. Mijn ouders zijn 33 jaar getrouwd en we gaan vanavond gezellig uit eten, een handgemaakte kaart vind ik dan extra leuk om te geven.

Fotootje door een vies autoraam. Maar hoe mooi dat ondergaande zonlicht. We hebben heerlijk aan het water zitten eten, de hele avond buiten! Heerlijk!

ZONDAG

Zondag reden we naar Schijnvliegveld De Kiep “SF 37Kamerun”. Eenmaal daar bleek het een kleiner gebied te zijn dan we hadden verwacht maar alsnog erg mooi en interessant.

Kay gaat er nog een avontuur artikel over maken op de site, met wat meer informatie en fotootjes. Want als je er een beetje bij in de buurt woont (het ligt net onder Tilburg, Noord Brabant) is het een heel leuk plekje om even te vertoeven!

Omdat we sneller weg waren bij het Schijnvliegveld dan verwacht, rijden we naar Natuurpoort de Roovertsche Leij om daar nog even te wandelen. Er ligt daar heel veel stuifzand, wat niet heel goed samen gaat met mijn gekozen outfit voor deze dag haha. Aan het eind van de wandeling had ik een ombre broek!

Het is een mooie wandeling tussen de bomen, en langs een helder beekje. En wat een geluk met het weer ook vandaag! Die laatste zomerdagen zijn een stuk beter uit te houden dan die hoogzomer dagen!

Na het avondeten proosten we op het einde van de zomer met marshmallows in de tuin. Vuurtje erbij en roosteren maar!

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest