DIARY WEEK 35 & 36 //
Start nieuw schooljaar en creatief met gedroogde bloemen

In deze diary vind je weer twee samengevoegde weken. Eind augustus, de laatste vakantieweek van Nim gingen we samen shoppen voor schoolspullen en kon zijn beste vriend eindelijk weer komen spelen. Ik maakte wat moois van alle bloemen die ik tussen de bloempers stopte de afgelopen weken. De eerste week van September stond in het teken van de start van het nieuwe schooljaar! Altijd weer even wennen, maar gelukkig ook een heel blij kind. Verder zie je nog wat van onze Marktplaats koopjes voor Kay zijn kantoor, want die zit definitief nog tot eind dit jaar thuis. Kijk je mee?

24 t/m 30 Augustus

MAANDAG

De laatste vakantieweek is alweer ingegaan. Wat gaat dat toch snel. Maandag aan het eind van de middag gaan we nog even naar het winkelcentrum en in de parkeergarage staat een softijs machine waar je zelf toppings en sausjes op kan kiezen. Dat moesten we natuurlijk proberen!

Er is een ongeluk gebeurd op de algera brug, daarbij is ook de paralelbaan afgesloten, en de slagboom is nog niet open want het is nog geen 19.00. Wat een ritje van nog geen 10min naar huis moet zijn, staat nu zo’n drie kwartier voor. We besluiten dus om bij de Mac wat te eten, en gaan daarna naar een leuke speeltuin om van de laatste zonnestralen te genieten.

We rijden nog even naar de ijssalon, en toen kreeg Nim het wel erg koud. Ik was de enige met een jas aan dus die was ik uiteraard kwijt aan hem haha. Uiteindelijk duurt het alsnog erg lang voor we thuis zijn als we toch in de file aansluiten, maar we hadden wel onverwacht een fijne avond zo!

DINSDAG

Dinsdag komen er voor Nim nieuwe schoenen binnen. Zelf uitgezocht, en ook goed gekeurd door mama ;). De hele dag is Nim aan het spelen, overal worden ‘verhalen’ gebouwd met verschillend speelgoed. Zo fijn dat hij zelf zo lekker kan spelen.

Ik maak nog een paar mooie foto’s van Nim die lekker in zijn eigen wereldje zit. Vandaag kon hij dan ook eindelijk zijn nieuwe trui aan van Water Babies. Flink wat jaren geleden waren we een van de eerste die een setje van Ronja kregen, en nu heeft hij weer een leuk exemplaar. Ronja is weer gestart met haar merkje en heeft een aantal hele leuke kledingstukken in haar shopje. Allemaal zelf gemaakt!

WOENSDAG

Woensdag komt Nim zijn beste vriend weer bij ons spelen, na 5 weken elkaar niet gezien te hebben door verschillende vakantie weken. Terwijl de jongens meteen weer gaan spelen, ga ik de bloemen die ik tot nu toe tussen de bloemenpers heb gehad in lijstjes doen die ik allemaal bij de kringloop vond. Helemaal blij met het resultaat zo!

Ze hebben flink wat uren samen, dus in de middag chillen ze even met de film Sing aan. Ik pak mijn vakantie dagboekje er weer eens bij om verder te gaan aan de schilderingen bij de stukjes tekst.

DONDERDAG

Donderdagochtend maak ik een fotootje van dit toffe peg bord wat Kay in zijn kantoor heeft neergezet. Hij heeft het via Marktplaats gekocht voor een tientje, wat een koopje! Een wat persoonlijk kijkje achter hem als hij continu aan het videobellen is met collega’s vond hij wel leuker dan een witte muur.

Nim wil ontzettend graag weer bij zijn oom en tante gaan kijken in hun huis en helpen klussen. Hij heeft zijn speelgoed gereedschapskoffer mee, en is er helemaal klaar voor. We halen wat lekkere broodjes en donuts bij Lidl en gaan dan weer even langs.

Als we weer thuis zijn zijn we allebei een beetje moe. Lekker met een ijsje de bank op en knuffelen en kletsen zijn we dan heel goed in! En Nim wil dan ook altijd een foto maken samen <3

VRIJDAG

Vrijdag gaan we op schoolspullen jacht in het winkelcentrum. En als we de tunnel uit lopen, komen we erachter dat na heel wat maanden eindelijk de korte route naar het winkelcentrum weer open is. Eindelijk!! Er zijn hier ontzettend veel werkzaamheden om het verkeer van en naar de Algera brug te verbeteren. Maar dat levert een hele hoop omleidingen op, die soms echt bizar omlopen of fietsen zijn helaas. Dus we deden even een vreugdedansje toen we hier eindelijk weer konden lopen!

Na een flinke shopronde voor een gymoutfit, gymschoenen, zwembroek, een mooie nieuwe etui en pritt stiften voor het nieuwe schooljaar, halen we nog een grote zak kibbeling. Als we buiten komen is er een bruiloft ontvangst bij het gemeentehuis en dus een beetje te druk om doorheen te moeten lopen. We gaan vanaf een bankje vast wat kibbeling snoepen en toekijken. Nim vond het prachtig om te zien.

ZONDAG

Zaterdag zijn we de hele dag druk met buiten schuren en verven. Maar zondag, de laatste vakantiedag voor Nim, gaan we wel even op pad. We rijden naar geitenboerderij De Geertjeshoeve, waar we twee jaar terug al eens waren geweest. Kay heeft er een leuk artikel over geschreven voor de Avonturen pagina op onze site, je vind het artikel hier. Nim speelt er fijn, en we eten in het restaurant ook nog gezellig wat. En dan zit zomervakantie 2020 er alweer op. Op naar de eerste schooldag in groep 4!

31 Augustus t/m 6 September

MAANDAG

Maandag 31 Augustus, start van het nieuwe schooljaar. Nim gaat naar groep 4 en heeft er ontzettend veel zin in. Maar oh oh wat gaan we elkaar missen, want wat was het fijn al die weken samen.

We hoorden vorige week dat de kids in groep 4 schoolzwemles gaan krijgen. Daar waren we niet van op de hoogte eigenlijk, dus kwam nogal als verrassing. Nim heeft er allerminst zin in, en dat snap ik want hij hoefde eindelijk niet meer naar zwemles. We kochten vorige week samen al een mooie nieuwe zwembroek, maandag komt deze hele toffe zwem tas binnen. Helemaal waterdicht dus perfect voor het natte zwemgoed na de les.
Dit is hem!

DINSDAG

Dinsdag! De kleine man is weer thuis uit school, en snackt wat lekkers. Kay heeft op kantoor een nieuw bureau (plaat hout op 4 losse poten van Ikea), omdat de oude niet helemaal voldeed aan de juiste hoogte voor hem. Nu hij weet dat hij nog zeker tot 1 Januari 2021 thuis werkt gaf het de doorslag wat beters te regelen. Ook kocht ik via Marktplaats een leuk kleed voor op de vloer voor hem, het oude kleedje was te klein en daar rolden de bureaustoel wielen niet lekker over. Deze leukerd van HK Living is nog praktisch als nieuw en kon ik voor een klein prijsje overnemen, ik ben echt dol op Marktplaats haha. Nim test de boel even uit, want dat kantoor van papa is wel erg interessant hoor.

WOENSDAG

Woensdag uit school neem ik Nim en zijn beste vriend weer mee naar huis. Ze zijn meteen weer druk met spelen, dus pak ik de laptop erbij om eindelijk weer eens aan de diary’s te gaan zitten. Onze zomerstop duurde iets langer dan gepland door de vele hoofdpijn van mij, maar het gaat gelukkig weer en ik ben bezig met een diary inhaalslag ;). De jongens hebben zin om te knutselen, en maken allebei een hele leuke kaart met wat knutselpapier. Die twee vermaken zich altijd zo goed samen, leuk om naar te kijken!

VRIJDAG

Donderdag heb ik niet zo mijn dag, en lig ik vooral met hoofdpijn en later migraine op de bank. Gelukkig gaat Nim na school met een vriendinnetje mee, dus kan ik gewoon rustig aan doen. Vrijdag trekt Kay alle gekweekte wortels uit de moestuin bloempot. Het zijn mini’s gebleven, maar toch leuk geweest om te laten groeien!

ZATERDAG

Zaterdag gaan we even naar het kleine tuincentrum hier in de buurt. Nim gaat nooit mee op pad met lege handen. Vandaag waren het twee grote monstertrucks die mee gingen. En terwijl Kay plantjes kiest, chillt Nim hem in het winkelwagentje. Wat een leven he?! 😉

‘S avonds zitten we uiteraard klaar voor het jubileum seizoen van ‘Wie is de Mol?’. Favo tv programma hoor!

ZONDAG

Zondag blijven we lekker thuis. Zaterdagavond kwamen mijn ouders nog even langs, Nim kreeg van Opa klei, en gaat er zondagochtend meteen mee aan de slag. De mooie bos bloemen kregen we zaterdagavond van mijn ouders, nog voor ons 7 jarig trouwdag. Hij staat er prachtig bij! Zondag zijn we wederom bezig met verven. Wat gaat daar veel tijd in zitten! Maar het lakwerk buiten was er ook wel heel erg slecht aan toe.

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest