Diary week 34 //
OERRR natuurspeeltuin & gestrand in Zierikzee

Week 34 was een leuke! Het werd iets minder heet, de hoofdpijn zakte wat, en we konden weer fijn op pad met z’n drietjes. Ook vierden we ons 7e trouwjaar met een feestelijke lunch die Nim en ik als verrassing voor Kay gekocht hadden. Deze week stond ook in het teken van een kastenwissel op de bovenverdieping, er kwamen een hoop kloddertjes roze verf bij kijken en ik heb leuke before en after foto’s gemaakt. Benieuwd? Kijk dan mee!

17 t/m 23 Augustus

MAANDAG

Al een tijdje vraagt Nim of we naar de skatebaan kunnen gaan met zijn skateboard. Maandag is de dag daar dat we er samen heen gaan. Helemaal voorbereid met alle val bescherming om. Als hij 2x zittend van de baan af gaat en het niet lukt, is hij er klaar mee. Het skate board kan ook zonder hem skaten vind ‘ie. Er komt een enorm dreigende donkere lucht aan en we gaan gauw naar het huis van mijn broertje en zijn vriendin die nog steeds aan het klussen zijn en we zijn net op tijd om te schuilen voor een fikse regenbui!

We zijn weer thuis! Ik pluk wat bloemen uit het plukboeket van vorig weekend en ga ze tussen mijn bloemen pers stoppen. Extra veel plezier ervan op die manier.

DINSDAG

Dinsdagochtend sta ik al vroeg te verven. Op de foto zie je het niet heel goed, maar de linker muur krijgt eindelijk na 4 jaar een kleurtje. Een hele lichtbeige kleur.

Deze dag doen we veel van dit <3

Zodra Kay klaar is met werken, haalt hij van boven kasten om beneden te gaan verven. We gaan een grote kasten wissel doen in onze slaapkamers om meer ruimte te creëren. De kasten hebben we geleegd in verhuisdozen zodat het in ons mini huisje niet meteen een ontplofte bende is (is het uiteindelijk wel maar dan vooral door dozen haha). Poes Evi is een eeuwige luilak, zeker als er een zonnetje door de ramen schijnt. Maar wel een lieve luilak!

WOENSDAG

Een beetje mislukte foto, maar we hadden hongerrrr! Woensdag nam ik Nim gezellig mee naar de Pannekoe om een groot bord poffertjes te delen. Daar hadden we zo’n zin in! Gelukkig hebben ze er tegenwoordig ook lactose vrij beslag, dus kunnen we zonder buikpijn achteraf ervan genieten.

Daarna rijden we naar de grote speeltuin. Nim leeft zich even helemaal uit op letterlijk alle speeltoestellen die er staan. ‘Mam! Kijk dan!’ is wat ik elke minuut hoor. Blij dat we toch iets ondernemen samen, al is het niets spectaculairs. We hebben het in ieder geval heel gezellig en dat is het belangrijkste!

Eenmaal thuis begint er bij mij een migraine aanval op te komen. Ik neem wat in en wil op bed liggen, Nim gaat uiteraard mee en speelt op het voeteneind. Kay is deze dag een dag van huis voor werk, dus ik sta er even alleen voor. Gelukkig is hij het gewend, en speelt hij rustig bij me in de buurt en krijg ik genoeg kusjes en knuffels <3

DONDERDAG

Donderdag neemt Kay een extra vrije dag. We willen er graag op uit, om wat verloren vakantie uitjes in te halen. In de ochtend zijn we nog druk met verven, maar in de middag rijden we naar Belevenisboerderij Schieveen in Rotterdam. Al een tijdje op ons lijstje om eens heen te gaan, dus we waren heel benieuwd. Eenmaal daar treffen we een ontzettend toffe (Gratis!) natuurspeeltuin aan. Nim is er meteen vandoor natuurlijk, en vermaakt zich in en om het water. Wij genieten vanaf een picknickbank met een koud colaatje en appeltaartje van de zon.

Allemaal leuke speelplekjes! We zitten er een paar uur, en verplaatsen steeds een beetje met Nim mee.

Voor we weg gaan, lopen we nog even rond. Allemaal mooie hoekjes en plekjes zien we en vooral een hoop bloeiende bloemen! Zo mooi.

Er is ook nog een bloemen en moestuin helemaal achterin. Niet te geloven dat dit in/nabij Rotterdam ligt toch? We zijn normaliter niet zo fan van Zuid-Holland, maar dit plekje is erg fijn.

Er zit dus ook een klein restaurantje/boerderij/winkeltje bij waar je wat te eten en drinken kan bestellen. Eigen consumptie is hier niet toegestaan namelijk. Ook binnen is het erg sfeervol en leuk, en je kan vanaf binnen ook de dieren in de stal zien staan.

VRIJDAG

Vrijdag doen we een speciaal boodschapje samen, want deze dag (21 Augustus) zijn Kay en ik 7 jaar getrouwd. We doen er niets aan, maar een extra lekkere lunch is altijd leuk toch. Nim spot een Hotwheels kleurboek en vind dat hij wel een cadeautje mag krijgen als papa en mama hun trouwdag ‘vieren’ haha. Grijpt elk excuus voor een cadeau voor zichzelf hoor! Eenmaal thuis zie ik hem ineens zo erbij zitten.

Als Kay naar beneden komt voor de lunch, hebben we de tafel zo klaar staan. Yum! De tafel lijkt vies, maar er valt steeds iets uit een bepaalde bloem in de vaas zodra je tegen te tafel aan tikt… mega vervelend. Ik heb ze er hierna meteen uit getrokken 😉

‘S avonds krijg ik wat speciaals van Kay. Een zwart broodje met vega kipstukjes, kaas, sla en wat knoflooksaus. Heel lekker!

Via Marktplaats vind ik een ladekastje voor 5 euro, die we gaan ophalen. We hebben onze nachtkastjes verkocht, en aan mijn kant had ik nu niks meer na de kastenwissel. Ik verf het kastje in dezelfde roze kleur als de muur in de slaapkamer, en het valt mooi weg in de kleine ruimte. Heb ik mooi weer wat ruimte om mijn spulletjes in op te bergen!

ZATERDAG

Zaterdag hebben we zin om uit te gaan waaien in Zeeland op het strand. Alleen Kay rijd verkeerd, en we zitten ineens bij Zierikzee. Dan maar even een wandeling door Zierikzee, dat was flink wat jaren geleden dat ik daar geweest ben. Nog altijd even schattig stadje!

Wat een verrassende dag zo! En zowaar weer een foto met ons drietjes deze week. Kay weet alleen de juiste positie nog niet voor een selfie, zo van onder sta je toch wat minder leuk op de foto haha.

Het is inmiddels bijna avond eten tijd, en het is in de stad iets te druk op alle terrasjes. We googlen wat en komen op een restaurantje met speeltuin uit op een halfuurtje rijden richting huis. En terwijl wij van ons laatste drankje op het terras genieten, komt Nim aanrennen met een bebloed mondje en een tand in zijn hand! Mega losse voortand 4 is er ook eindelijk uit. De manier waarop (een knietje op het springkussen tegen zijn mond) was wat minder leuk maar hij is helemaal happy! Hallo fietsenrekje.
Na nog een flitsbezoekje aan de ikea voor opbergmanden voor in de kledingkast, rijden we de zonsondergang tegemoet. Wat een heerlijke dag was het vandaag!

ZONDAG

Zondag is de dag van de grote veranderingen! Nim kreeg de twee hoge locker kasten die bij ons stonden, in plaats van de houten lage kast. Meer ruimte voor speelgoed en boekjes, maar ook om zijn eigen beddengoed in op te bergen.

De ondiepe houten kast maakte plaats voor de metalen lade kast uit onze kamer. Een stuk praktischer in zijn kleine kamertje!

Ik ben een tijdje bezig met kleding opnieuw vouwen zodat het in de lades past. Als het er eenmaal in zit, ben ik helemaal tevreden. Echt een stuk overzichtelijker en makkelijk voor Nim om te pakken zo.

Dan onze eigen slaapkamer! Links, zo zag het er eerst uit. De stoffen wandposter heb ik via Marktplaats verkocht. Hij is prachtig, maar maakt het geheel wel erg donker. Ook de saaie, veel te grote nachtkastjes hebben we via Marktplaats verkocht. Ervoor in de plaats kwamen drie ondiepe houten kastjes van ikea die we alledrie al een tijdje in huis hebben gehad. We schilderen ze dezelfde kleur als de muur, maar dan met lakverf en ineens hebben we een veel ruimer ogende slaapkamer. Ik moet de kasten nog inrichten en de bovenkant leuk stylen, maar we hebben niet genoeg opbergmanden voor in de kast nu.

We hebben ook nog een grote kledingkast staan met een hang en leg gedeelte. Deze blijft gewoon waar hij nu is, alleen heb ik hem helemaal leeg gemaakt om opnieuw in de delen met de manden die ik bij Ikea kocht. Net als bij Nim, heb ik wat dingen anders op moeten vouwen, maar is het nu veel overzichtelijker dan stapels achter elkaar.

We gaan nog even bij mijn ouders langs om wat spullen te brengen die we zelf niet meer kwijt kunnen en zij wel wilden hebben. Waar Nim eerst thuis (links) met de Playmobil zat te spelen, pakt hij bij Opa en Oma ook de Playmobil en bouwt daar ook wat leuks mee op. Zo leuk om te zien altijd.
En dan is het weekend alweer om, wat een leuke week hebben we gehad!

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest