Diary week 32 & 33 //
Hittegolf weken 2020

Week 32 en 33 vind je samen in deze diary. Ook wel bekend als de hittegolf weken van 2020. Want wat was het warm! We hadden onze laatste vakantieweek in week 32 met zijn drietjes, en ondernamen niet zoveel als normaal helaas. In week 33 waren Nim en ik weer hele dagen samen, dat was weer even wennen. In het weekend gingen we weer lekker op pad. Wandelen, Villa Augustus, en naar een bloemen pluktuin! Kijk je mee?

3 t/m 9 Augustus

DINSDAG

Nadat het tijdens het kamperen niet helemaal lukte met een plek te vinden om te kanoen, is het tijd om de kano toch ergens weer het water in te krijgen. We rijden naar de Rottemeren, daar waar we ook op de dag camping staan als we de tent op willen zetten om te kijken of alles nog in tact is. Kay maakte van een grote peddel die we bij de kringloop vonden een kinderformaat peddel voor Nim, en die is goed gekeurd!

Kay wil nog heel graag alleen een rondje peddelen, en zet ons af bij de auto. Terwijl wij ons in het gras vermaken, vermaakt hij zich op het water!

In de middag gaan we bij mijn broertje en vriendin langs, die de sleutels van hun huis hebben gekregen. Als we er dan toch zijn, meteen maar wat loszittend behang los pulken.

WOENSDAG

Woensdag is een hele warme hittegolf dag geweest. Ik kan er niet zo goed tegen, en kamp met erge hoofdpijn en migraine aanvallen. Als het aan het eind van de dag wat is afgekoeld doen we een avondwandeling en zien het zonnetje prachtig onder gaan.

We zitten op de dijk, Nim word geknuffeld en knuffelt zijn zelf meegenomen knuffies. Op de terugweg plukken we wat bloemen die ik eenmaal thuis tussen mijn bloemen pers stop.

DONDERDAG

Op donderdag gaan we al vroeg op pad. We zoeken de schaduw van een bos op om de hitte een beetje door te komen. We maken een wandeling langs oude Wodanseiken, bomen van een paar honderd jaar oud, en komen ook nog langs een enorm heideveld. In een apart artikel kun je er meer over lezen! Klik hier voor het artikel.

Als de wandeling erop zit, wil Nim nog heel graag ergens spelen. We zoeken een restaurantje op en dat blijkt meteen de juiste keus. We rijden naar Pannenkoeken & Partyboerderij Kernhem in Ede waar een grote speeltuin bij zit, groot terras in de schaduw van grote bomen, en lekker eten. Er was verder bijna niemand, dus ook dat was erg prettig.

VRIJDAG

Nim is bij Opa en Oma en ik ga even alleen op pad. Even naar het winkelcentrum om een fijne luchtige jurk te zoeken voor de hittegolf dagen die maar blijven komen. Bij H&M vind ik dit fijne exemplaar van hydrofiel stof in een mooie pastel lila kleur. Helemaal wat ik zocht!

ZATERDAG

Zaterdag alweer. We doen niet erg veel met de warme dagen. We proberen de tuin zo schaduwrijk mogelijk te maken, ik hervul de blauwe teil zo nu en dan voor Nim met koud water, we eten een boel ijsjes en hopen dat de dag gauw om is. Het is jammer van de laatste vakantiedagen met z’n drietjes, want we gaan heel graag op pad tijdens de vakantie. Maar het is er echt te heet voor!

ZONDAG

Zondag verloopt de dag niet veel anders. Onze middag activiteit is chocolade cupcakes maken in onze onderbroeken. Even vergeten dat een oven binnen natuurlijk voor extra warmte zorgt haha. De bakmix kocht ik bij Xenos, en de cupcakes waren erg lekker!

Ook gebeurde er dit weekend dit! Een voortand eruit! Gewoon ’s avonds gebeurd, en meneer is het geeneens komen vertellen haha.

Laatste vakantie avond! We zitten tot laat buiten, tot we echt gek worden van alle muggen.

10 t/m 16 Augustus

MAANDAG

Goedemorgen warme maandag! Na een slechte plakkerige nacht, is Kay weer gestart op het thuiskantoor met werk en doen Nim en ik het lekker rustig aan samen.

Het vermaak wat ik allemaal kan bedenken om samen te doen is niet zoveel. We vinden in de la een zak waterballonnen en dat geeft gelukkig wat plezier en verkoeling in de middag.

DINSDAG

Dinsdagochtend gaan we al vroeg even de deur uit samen. Onze missie is kibbeling voor de lunch te halen, alleen Nim kon niet wachten en smikkelde onderweg naar huis al wat stukjes. Natuurlijk in gezelschap van twee knuffies! Eenmaal thuis vertoeven we in de schaduw in de tuin, wederom met wat koud water in de blauwe teil.

Aan het einde van de dag krijgen alle planten in de tuin weer water, en legen we de teil ook bij de plantjes. Mijn favoriet in de tuin, de passiebloem, doet het dit jaar zo mooi! Bloem na bloem komt uit. En terwijl we buiten met de plantjes bezig zijn komt er een hele bizarre gele lucht overtrekken. Er valt geen druppel, maar later blijkt dat dat op vele andere plekken wel is gebeurd. Ik heb nog nooit zo’n gekke gele lucht gezien!

WOENSDAG

Nim wil heel graag nog bij het nieuwe huis van zijn oom gaan kijken, dus we pakken de fiets en gaan na een rondje kringloop daar nog even langs om te kijken. Nim vind de ruime plek voor de deur wel ideaal om te stuiterballen, want dat kan bij ons niet.

Nim had op een filmpje Orbeez/Waterbeads gezien en wilde het ook graag, woensdag werden ze bezorgd. Ik bestelde ze bij bol.com, deze zijn het! Hij gaat er lekker mee spelen en pakt bakjes, schaaltjes, speelgoed, echt van alles erbij en is een flinke tijd zoet ermee. Ik lig met mega koppijn van de hitte op de bank, de thermometer in huis tikt ’s avonds zelfs de 30 graden aan. Help!

Sinds ik ben gestopt met werken, hebben we een stuk minder inkomen en dus kan er minder gekocht worden. Op zich helemaal geen probleem, want wat heb je nou echt nodig?! Niet zo heel veel eigenlijk. Maar sommige dingen zijn zo aan vervanging toe dat je het vreselijk vind om steeds tegenaan te kijken… en ik zit nogal veel thuis dus kijk er wel heel veel tegenaan haha. Een voorbeeld zijn de plankjes die hier hangen, die waren hoogglans wit en hapten zoveel stof dat ze elke dag lichtgrijs leken. De plakfolie die we gebruikt hadden voor de kampeer spullen gebruikte ik ook op de plankjes om te kijken of dat een goedkope en leuke oplossing zou zijn… maar het is het ook niet helemaal helaas. Toch leuk geprobeerd haha.

ZATERDAG

Zaterdag haal ik de bloemen pers leeg, kijk hoe mooi ze zijn geworden! Ik knip wat bloemetjes uit de tuin en stop die weer in de pers.

Eind van de ochtend gaan we naar Bloemenboerderij Pluktuin B&B De Langendam in Waspik. Twee jaar terug waren we hier al eens om een mooie bos bloemen te plukken, en ik wilde heel graag dit jaar nog eens gaan. Het is een klein uurtje rijden, maar als we er zijn is het het helemaal waard. Nim plukt gezellig mee, Kay stopt onze geplukte bloemen in de emmer en binnen no time hebben we een volle emmer.

Als we klaar zijn, eten we nog een appeltaartje op het terras en speelt Nim op de trampoline. Echt een aanrader dat plekje!

Eenmaal thuis maak ik twee mooie boeketten van onze plukbuit, en stort Nim zich op het herbouwen van Lego.

Ik heb genoeg voor twee grote vazen vol, dus de andere vaas zet ik gezellig in de keuken neer. Een paar bloemen met te korte steel gaan in een glaasje in de vensterbank. Dat leuke houten kistje vond ik in de kringloopwinkel afgelopen week. Dat soort houtwerk kan ik nooit laten staan, zo mooi vind ik het!

ZONDAG

Zondag gaan we naar De Elzen in Dordrecht, daar zou een tof speelbos zijn. Eenmaal daar was er niks meer over van het speelbos, dus maken we maar een wandeling. Alsnog mooie natuur en een gezellige wandeling. Als we een mooi plekje aan het water zien zetten we de koeltas neer en eten onze meegebrachte lunch lekker op.

Poging tot weer eens met z’n drietjes op de foto.

Ondanks het ontbreken van het speelbos, vinden we nog wel wat leuke verborgen plekjes. Zoals een deurtje in een boom (er was niemand thuis) en een grote buis waar kids doorheen en overheen kunnen lopen.

Tussen het hoge riet vinden we nog een pad wat leid naar een steiger waar ooit een trekvlot heeft gelegen.

Als je met deze twee op pad gaat en ze bij water staan, gaan ze altijd op zoek naar vissen en diertjes in het water. Overigens is dit ook wel een lekker picknick plekje zo op het water!

En als we dan toch in Dordrecht zijn, gaan we nog even genieten in de tuin van Villa Augustus natuurlijk. Nim spettert met het water, en rent lekker langs alle bloemen. Ook hij vind dit een fijn plekkie.

In het winkeltje halen we drie lekkere koeken die we aan een tafeltje in de tuin op smikkelen.

Eenmaal thuis gaan we beginnen aan een minder leuke klus, het verven van de buitenboel. Heel hard nodig want de verf bladderde er inmiddels bijna vanaf. Er is regen voorspeld dus met de parasol boven de deuren wagen we de gok. En jahoor, niet veel later komt er een flinke bui uit de lucht. En na al die dagen van hitte, moet er natuurlijk even een regendouche genomen worden! En dat sluit het weekend alweer af.

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest