DIARY WEEK 3 & 4 //
Kunstwerken, Wandelen in Rotterdam en klusjes in huis

Daar zijn we weer met een diary van twee weken! De dagen lijken best veel op elkaar doordeweeks, school, spelen, tv kijken, kleuren zijn onze dagelijkse bezigheden. In het weekend gaan we er wel lekker op uit om te wandelen, en worden er klusjes in huis gedaan. Kijk maar mee!

18 t/m 24 Januari

Zit ‘ie weer op zijn werkplekje keihard te werken. Super trots zijn we hoor!

Ik heb helemaal gemist dat Heel Holland Bakt weer was begonnen, dus dat gaan we gauw inhalen. Ook Nim kijkt heel graag mee hiernaar, zo gezellig om zulke programma’s samen te kijken.

Wat ook heel gezellig is is samen kleuren aan tafel. Op zulke momenten maakt Nim de mooiste kunstwerken.

Het resultaat! Een kraken die een boot aanvalt/opeet. Een mooie kleurexplosie met leuke details.

Eens in de twee weken probeer ik nog steeds een Too Good To Go box op te halen bij de bakker hier in de wijk. Het brood van de bakker is toch altijd veel lekkerder, en in zo’n box heb je altijd naast gewoon brood ook nog een paar lekkere extra’s zoals overgebleven croissantjes, taartjes, witte punten, krentenbollen. Voor 3,99 een leuke deal!

Moe, het gaat te snel, teveel afgeleid, niet goed verstaan… we hebben een beetje een pietje paniek deze week. Poes Evi zit er vaak uit zichzelf al bij, en dat helpt al wat… op een middag was de frustratie te groot en maakte ik na de lessen een warm lavendel badje voor Nim, even in de relax modus.

Bij Pathe kon je een tijdje elke dag gratis een film huren. Dit maal kwamen de kinderfilms aan bod. We hebben al een aantal hele leuke gekeken. Vooral de films ‘Meesterspion’ en ‘uilenbal’ vielen erg in de smaak.

Met het vele gewandel van ons de laatste maanden, was ik hard toe aan betere, warmere en waterdichte wandelschoenen. Nim heeft al winter Palladiums die enorm goed bevallen, dus die wilde ik ook proberen… de cognac gekleurde Palladiums zijn dus voor mij, en voor Nim bestelde ik vast voor na de winter een nieuw paar. Beide in de sale bij Zalando, dat scheelt een hoop geld want goedkoop zijn ze niet.

We beleven door de weeks eigenlijk helemaal niet zoveel. Het thuisschool brengt best wat vermoeidheid met zich mee, en Nim wil na school vooral gewoon spelen met zijn lego. Ik lees veel, knuffel met Nim en Evi, en houd het voor mezelf ook rustig in de hoop dat de wekelijkse migraine aanvallen weer wat minder worden.

Ook bak ik af en toe wat lekkers!

In het weekend gaan we er weer even uit. Hoge nood aan frisse lucht en zon na zoveel binnen zitten. We wandelen door natuurgebied De Zaag in Krimpen aan de Lek, wat echt heel erg modderig en vies was dus ver kwamen we niet. Ook reden we naar Het Hoge Bergse bos in Rotterdam. Normaal gaan we altijd naar het Lage Bergse bos, maar eens wat anders proberen is nooit verkeerd. Binnenkort kun je hier een artikel verwachten over het Hoge Bergse Bos! Want deze gave klimtoren is zeker de moeite waard om te bezoeken.

25 t/m 31 Januari

Het is weer maandag, tijd voor school. Deze twee, ineens helemaal dikke mik hoor.

Even naar buiten, onze nieuwe schoenen uitproberen, en een zakje kibbeling halen bij de visboer!

Geconcentreerd bekkie tijdens het oefenen met Squla. Als papa dan eind van de middag eindelijk klaar is met werken, moet er geknuffeld worden… Het liefst zo!

Ik maak soms in de middag al avondeten klaar als ik me niet helemaal ok voel. Heb ik dat maar gedaan, en hoeft dat aan het eind van de middag niet meer. Ook breng ik Kay af en toe wat lekkers als hij aan het werk is, hij is soms zo druk dat hij zich na de lunch tot eind middag niet meer laat zien beneden.. dus dan breng ik gewoon wat naar boven!

Ik ben de laptop van half 9 tot 14.00 elke dag kwijt aan Nim, en daarna spelen/tekenen/knuffelen/chillen we wat af samen. Weinig tijd om aan de site te werken voor mij. Als ik dan toch een keertje in de middag de laptop erbij pak, heb ik gelijk een klein ventje tegen me aangeplakt zitten haha.

De boodschapjes laten we de laatste weken elke week bezorgen. Toch wel erg luxe hoor! Nim heeft online les, Kay werkt boven, en ik heb na de ochtend opstart en het boodschappen opruimen even een bankhang moment onder een dekentje met koffie.

Ons favo tv programma, Heel Holland Bakt kijken. Die pannenkoektaarten zagen er wel heel lekker uit!

Nim heeft een school vrije vrijdag, en bestempeld deze dag tot pyjamadag. Hij mist papa een beetje teveel en houd het niet meer in de middag om beneden te blijven. Hij mag er lekker bij komen zitten en een klein beetje mee kletsen met de meeting van Kay en ondertussen zit hij te kleuren. In die tijd hang ik een lijstje op, de bedoeling is meer lijsten rondom de tv!

In het weekend gaan we een kleine wandeling maken, in het Lage Bergse Bos in Rotterdam. Hier zit een leuke natuurspeeltuin vlakbij de parkeerplaats. Toen de mannen van steen naar steen sprongen dacht ik alleen maar ‘niet vallen, niet vallen!’, want het was erg koud!

En nog een lijst! Deze hebben we al wat jaren, en bij gebrek aan een leukere hangen we ‘m nu toch maar op. Ook de poster is al wat jaren oud en wil ik graag vervangen voor iets leukers maar kan maar niet beslissen wat ik wil haha. Toch blij met hoe het hangt nu! Nim is ondertussen bezig aan een kunstwerk voor zijn jarige vriend, om bij het verjaardagscadeau te geven.

Cadeau ingepakt in het mooiste glitterpapier, en kunstwerk ingepakt in een ingepakte en versierde lege keukenrol zodat hij niet kreukt en Nim is klaar voor het feestje van zijn vriendje. Hebben wij in de middag wat uurtjes de tijd om weer een verfpot open te trekken, en Nim zijn kamer af te maken qua verven. Het geklus zal nooit ophouden bij ons haha.

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest