DIARY WEEK #20 //
Rustig aan, Eurovision favorieten, en ravotten.

Vorige week was een wat rustigere week. Het was niet zo mijn week, dus ik lag veel plat. In het weekend zijn we er wel even op uit geweest voor wat lekkers en om te spelen. En natuurlijk keken wij ook naar het Songfestival. Wat zag het er gaaf uit allemaal vanuit Ahoy!

17 t/m 23 Mei 2021

MAANDAG

Als ik maandag op sta heb ik al beginnende migraine verschijnselen. Nadat ik Nim op school af heb gezet, zet het door. Zo’n rotstart van een nieuwe week, meteen migraine. Ik neem wat in, en doe een dutje. Het werkt niet helemaal en ik houd de rest van de dag last ervan. De gordijnen zijn niet open geweest omdat het licht zeer deed aan mijn hoofd. Nim kan gelukkig met een vriendje mee spelen na school, dus heb ik optimaal rust vandaag.

DINSDAG

Dinsdag heb ik ontzettende nek, rug en hoofdpijn dankzij de hele dag pijn van gister. Een soort aparte spierpijn ofzo. Blegh! In de ochtend lopen Kay en ik samen even naar de Hema, even eruit en nog wat spulletjes kopen die ik mis voor bij m’n journal. In de middag knip en plak ik nog wat in m’n boekje.

Beetje zon, dus meteen even naar buiten.

‘S avonds kijken we naar de eerste halve finale van het songfestival. Zin in! Onze favorieten? Litouwen (The Roop – Discoteque), Finland (Blind Channel – Dark Side), Frankrijk (Barbara Pravi – Voilà), Italië (Maneskin – Zitti E Buoni), IJsland (Dadi Freyr – 10 Years).

WOENSDAG

Woensdag is het weer raak met de migraine. Het is niet m’n week deze week. Aan het eind van de middag zakt het allemaal wat en schijnt er een beetje zon. We zijn meteen alle drie even in de tuin, Nim kleurt, Kay checkt of er al bloemen tussen al het groen op komt en ik geniet gewoon van het warme zonnetje op mijn rug.

DONDERDAG

Ook donderdag schijnt er af en toe een beetje zon. Na een kopje koffie in de tuin, ga ik een beetje schetsen en schilderen aan tafel binnen. Ik schilder Kay na, zodat hij net als ik ook een avatar heeft voor op de site.

In de middag is er post van Kay en Nim. Kay won via Instagram een mammoet knuffeltje voor Nim, die daar ontzettend blij mee was. De kleine knuffelkont is dol op knuffels en knuffelt nog altijd fanatiek op los met zijn knuffies.

VRIJDAG

Vrijdag alweer. Ik neem Nim na school mee naar huis en zo zitten we weer een lange tijd samen aan tafel te tekenen, kleuren en kletsen.

Eind van de middag wil Kay er nog even op uit met Nim. De mannen rijden in nog geen 15 minuten naar Ravottia in Capelle aan den IJssel. We zijn daar al meermaals geweest maar hadden er geen goede foto’s van. Tijd om dat even te gaan doen dan, want het is een hele leuke speeltuin met ernaast een lekker pannenkoekenhuis. Ravottia staat inmiddels op onze avonturenkaart, en hier (klik!) vind je meer foto’s en wat informatie.

ZATERDAG

Zaterdagochtend haal ik onze postcodeloterij pukka theeprijs op. Na echt maaaaaaanden van uitstel vanuit de Postcodeloterij (want Cor*na, alles moeilijk, moeilijk) kon ik eindelijk het pakketje ophalen. Ons favoriete smaakje is de ‘feel new’! Overigens ook blij met de theedoos, die hadden we nog niet..

Ook zwicht ik voor een Paper book for nature lovers van Flow magazine. Bomvol bloemen, bomen, dieren papiertjes, stickertjes etc. Bij hema haal ik nog een doosje vol zwarte fineliners. De fijnste vind ik!

‘S avonds liggen we klaar voor de finale van het songfestival. Nim kwam bij de eerste en tweede halve finales al uit bed met het excuus ‘ik ben niet moe, ik kan niet slapen’ en keek toen wat liedjes mee. Hij is dol op muziek, dans en show dus ik gok dat hij gewoon te nieuwsgierig was en mee wilde kijken haha. Voor de finale mag hij echt opblijven, hij houd het wakker tot zijn favoriet (Litouwen The Roop met Discoteque) is geweest en gaat dan uit zichzelf lekker naar bed.

ZONDAG

We lagen dankzij het songfestival pas erg laat in bed. Tegen 01.00 pas. Nog voor 6.00 was Nim alweer wakker. De nacht was dus erg kort! We hebben geen plannen voor zondag, we zijn de kou en wind en regen een beetje zat en gaan dit weekend niet op avontuur. We rijden richting Hoek van Holland, als Kay ineens een andere weg inslaat en we bij een leuk speeltuintje uitkomen. Toch nog een klein avontuur vandaag!

Na even spelen rijden we naar de plek van bestemming voor vanmiddag. Het vispaleis bij Hoek van Holland. Lekker een bakje kibbeling met zicht op de schepen in de zee. Het blijkt best druk op de pier, waar we graag wandelen… De pier van Hoek van Holland staat op onze avonturenkaart en meer informatie en foto’s ervan vind je hier (klik!)! We vertrekken weer naar huis, aftellen tot het volgende week eindelijk een wat fijner weer en temperatuur is voor avontuur!

Liefs
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest