DIARY WEEK #19 //
Naar Den Bosch, Kringlopen, en creadag(en)

De tweede Meivakantie week zijn we weer een paar keer op pad geweest met z’n drietjes. Ook het eerste terras moment van dit jaar werd een feit! Ik ging nog even alleen op pad langs twee kringlopen en vond weer wat moois. In het weekend hielden Nim, ik en een vriendinnetje een creadagje aan tafel. Gezellig!

10 t/m 16 Mei 2021

MAANDAG

Maandag, luilakkendag.

Het zonnetje begint wat te schijnen in de middag dus we gaan de tuin lekker in. Kay maakte een soort buitenkeukentje van twee zinken ikea kastjes en twee planken hout. Hij is superleuk geworden! Ik mag het ‘inrichten’, en verzamel wat spullen die we al hebben maar het blijft nog een beetje leeg.

DINSDAG

Dinsdagochtend sta ik al om 9.00 bij de kringloop. Jeetje, wat was ik al lang niet bij m’n favo kringloop geweest. Wel bij andere, maar niet bij mijn favoriet. In het kinderboeken schap spot ik ‘Nim’s Eiland’! Wat een toeval! Maargoed, die hebben we al dus ik laat hem staan. Wel nam ik een oud apothekerspotje mee van bruin glas. Deze mooierd is voor het buitenkeukentje en ga ik wat zand in doen zodat we er citronella wierrook in kunnen zetten. Helemaal leuk!

Ik vind nog twee dingen; Links een prachtige messing kan met gegraveerde print. Met wat gedroogd gipskruid er in zie ik ‘m al helemaal shinen op de kast. Rechts een simpel gestreept t-shirt, deze vond ik bij een andere kringloop waar ik nog niet eerder was geweest omdat ik ‘m niet kon vinden. Maar ook deze kringloop was top, ontzettend veel en nog mooie spullen voor weinig. Dus daar ga ik gauw nog eens langs.

WOENSDAG

Woensdagochtend zitten we al weer lekker vroeg in de auto. Kay heeft weer een paar vrije dagen, dus willen we op pad. We rijden richting Den Bosch, en gaan kijken bij Speelbos Uden. De zon schijnt, er is water met kikkers er in, we hebben een tas met lunch, we vermaken ons erg goed hier!

Nim is heerlijk aan het spelen!

Dit top plekje staat op de avonturenkaart! Hier (klik!) lees en zie je meer over Speelbos Uden.

Na de ochtend in het speelbos rijden we naar Den Bosch stad. Ik wil zo ontzettend graag even naar Sostrene Grene, even neuzen, en nu we dan toch in de buurt zijn… waarom niet? Het was top! Een afwasborstel, mandje, en verfstiften later zitten we opeens op het terras bij naastgelegen Yoghurt Barn. Altijd een favoriet! Wat hebben we het gemist, gewoon een kopje koffie en lekkers aan een tafeltje buiten en mensen kijken. Zelfs Nim leeft er helemaal van op!

Yum yum yum!

Ja als je dan langs een leeg terrasje loopt waar ze poffertjes aan het bakken zijn, en dat wel erg lekker ruikt… gaan we daar gewoon ook nog even zitten. Lekker!! Onderweg naar huis nemen we de touristische route, en komen weer langs de eierautomaat. Nog nooit gebruik van gemaakt want we hadden steeds al genoeg eieren, maar vandaag was dan wel de dag dat we eieren nodig hadden haha.

DONDERDAG

Donderdagochtend, tijd om The Masked Singer te kijken. En tot onze grote teleurstelling, liggen The Russian Dolls eruit… Maar, zonder twijfel wisten we vanaf de eerste noot dat Hanson er in zat… Als je (ik) al zo’n 20 jaar naar hun muziek luistert is het niet te missen natuurlijk.

Om 9.00 staan we al in de Nespolder in de Krimpenerwaard. Soort van onze achtertuin. Het beloofd een mooie dag te worden, maar het is ook Hemelvaart, dus veel mensen vrij die de natuur in gaan. Ons hoofd staat even niet naar drukte, of mensen om ons heen dus was dit een goede oplossing. Lekker de natte polder in met happy stones op zak.

Nim heeft een verrekijker mee om vogels mee te spotten. We genieten van de rust, en horen alleen allerlei verschillende vogels vrolijk fluiten om ons heen. Ja, dit was een goede keus voor deze ochtend.

De Nespolder wandeling staat op onze avonturekaart. Hier (klik!) vind je het bijhorende artikel met meer informatie en foto’s!

Ik vind weer goeie plekjes voor de happy stones hoor!

Groetjes uit de polder 😉

Eenmaal thuis is het heerlijk in de tuin. Kay klust weer wat in de tuin, en ik ga op stenen de namen van de planten die we in potten hebben staan schilderen. Ik vergeet steeds wat waar op komt, dus nu is dat meteen te zien en ziet er ook nog een leuk uit zo zonder dat het echt opvalt.

VRIJDAG

Vrijdag zijn we te vinden in Speelbos de Balij. Kay en Nim zijn hier eerder samen al geweest, maar ik had het nog niet gezien. Nim’s vakantiewens was om hier nog een keer te gaan spelen dus dat doen we vandaag! Afwisselend een zonnetje en wolkjes, maar het is lekker buiten gelukkig! We genieten van het groen en de rust hier. Speelbos de Balij staat op onze avonturenkaart, hier (klik!) vind je meer info en foto’s!

Het bos waar hutten gebouwd kunnen worden ziet er prachtig uit met al het jonge groen aan de hoge bomen. Jammer genoeg is alles erg nat door de vele regen de afgelopen tijd, dus een hut bouwen zit er nu niet in.

In de Too Good To Go tas van vanmiddag zit naast brood ook weer een kleine traktatie! Lekker toetje!

ZATERDAG

Zaterdagochtend is Kay al vroeg weg, hij gaat zijn vader helpen met hun badkamer. Dus Nim en ik hebben het rijk voor ons alleen, dat was al lang geleden! Het is nat en grauw buiten, we maken er dus een creadag van. Nim kleurt en tekent, en ik start in een bullet journal wat ik al minstens twee jaar leeg in de kast heb liggen. Gezellig zo samen creatief bezig zijn aan tafel met een muziekje op.

Ik heb wat journal inspiratie opgedaan op pinterest/youtube en ga maar gewoon aan de slag. Erg leuk om te doen! Niet veel later sluit het vriendinnetje van Nim bij ons aan, en zo zitten we met z’n drietjes de hele dag te kleuren, tekenen, knippen, plakken en muziek te luisteren. Topdag!

We eindigen na het avond eten lekker samen op de bank met de tweede Paddington film.

ZONDAG

Zondagochtend staan we om 10.00 bij de Action, ik wilde wat spulletjes halen uit de creabea schappen. Dat is gelukt! Eenmaal thuis maak ik een journal pagina over zaterdag. Ik ben helemaal hooked inmiddels, en wil bladzijde na bladzijde volplakken en schrijven haha.

Er is zowaar een lekker zonnetje in de middag, en Kay gaat even van alle plantjes genieten die op punt van uitkomen staan. Nim ziet zijn kans om meteen met papa te knuffelen, want hij had papa wel erg gemist de hele dag gister. Om de vakantie af te sluiten, gaan de mannen samen bij de McDonalds eten.

Ik maak voor mezelf thuis wat te eten, want in McDonalds heb ik geen zin. In de avond maak ik een spread in m’n journal voor een hele week waar ik wat dingen in kwijt kan die ik bijvoorbeeld niet moet vergeten.

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest