DIARY WEEK #18 // Meivakantie activiteiten

In de eerste Mei vakantie week was Kay af en toe vrij en gingen we lekker op pad. Een beetje tussen de buien door, want het weer viel wel tegen zeg. Dus een groot deel van de vakantie activiteiten was dan ook creatief bezig zijn. Ook verwenden we onszelf met echte RAS patatjes, en een ritje door de aardbeien drive in.

3 t/m 9 Mei 2021

MAANDAG

Het is maandag, we willen er graag lekker op uit want Kay heeft een vakantiedag opgenomen. Het weer is niet top; koud en een flinke wind.. maar we gaan toch! Slot Loevestein staat op de planning. Eenmaal daar valt het wel mee qua weer, en wandelen we lekker tussen het groen.

Jammer dat de poorten van het slot zelf niet geopend waren, maar we hebben alsnog een mooie wandeling rondom gemaakt. Hier (klik!) vind je het artikel erover wat Kay schreef inclusief een kaart met onze wandeling, mocht je zelf ook de wandeling willen maken.

Woudrichem, mijn favoriete vestingstadje <3. Na Slot Loevestein rijden we hier nog even heen. Een beetje vergeten dat alles hier op maandag dicht is, want ik wilde graag weer lekkere bakmixen meenemen bij de molen.

Dan maar een ijsje halen! En kijk eens, de bermbloemen gaan al lekker bloeien. Zo fijn!

Eenmaal weer thuis zitten we niet lang, want we hadden Nim beloofd dat hij met wat gekregen verjaardag geld naar de Intertoys mocht. Hij was ZO blij dat de speelgoedwinkel weer open was, dat hij alles lekker op het gemakje wilde bekijken. Terwijl ik op een bankje buiten wacht, zoekt hij met Kay iets uit. Eenmaal thuis meteen bouwen, want hij koos uiteraard nog meer Lego Mario.

DINSDAG

Ook dinsdag is Kay de ochtend vrij. Maar door het weer, kunnen we niks eigenlijk. Regen, regen en nog eens regen. We besluiten naar de Intratuin te gaan en staan er al om 9.00 ’s ochtends.

Nim had de vissen gemist en heeft ze uitgebreid gedag gezegd. Ik spot nog deze prach-ti-ge planten! Wauw! Ik neem ze niet mee, want van die tere binnen planten doen het nooit top hier thuis.

Eenmaal thuis staat meteen een vriendinnetje van Nim voor de deur. Ze gaan weer Mario kleurplaten printen en kleuren samen, en ik zit er gezellig bij en maak weer wat nieuwe happy stones. Ook trekken we eindelijk het behang van dit muurtje. We hebben al nieuw liggen, maar de muur moet eerst wat opgeknapt worden, daar gaat Kay mee aan de slag.

WOENSDAG

Woensdag is Kay weer gaan werken. Nim’s vriendin staat weer voor de deur en ze gaan samen Lego bouwen. Ze kunnen zich heel goed vermaken samen, en spelen erg leuk. Fijn voor Nim! En ik ga verder met de Happy Stones… er moest een nieuwe voorraad komen namelijk.

DONDERDAG

Donderdag alweer. Pas einde ochtend rijden we thuis weg. Het schijnt droog te worden namelijk. Maar aan de lucht te zien, gaat dat nog even duren. Dus we gooien ons plan om.

We gaan eerst langs de Aardbeien Drive In in Hazerswoude. Waar je met de auto door een tent rijd om allerlei aardbeien lekkers te bestellen en mee te nemen. Nog nooit gedaan zoiets, maar oh oh het was erg lekker maar ook prijzig. Voor een keertje dan.

En daarna rijden we naar het Prielenbos in Zoetermeer. En hoera, het is droog als we uit de auto stappen! We hebben weer happy stones mee, die ik de afgelopen dagen maakte. We vinden weer mooie plekjes waar we ze achter kunnen laten.

Hoe gezellig, zo’n steentje tussen al het groen en bruin?!

Het is een mooie (deels) vlonder wandeling door een hoop beginnend groen. Dit avontuur staat inmiddels al op onze avonturenkaart, je kunt hier (klik!) meer foto’s zien en lezen hoe wij het vonden!

Zo, we zijn weer thuis. En dan is het altijd eerst koffietijd. We hebben nog een aardbeien treat over vanuit de aardbeien drive in, wat we erbij op smikkelen. Niet veel later moet ik plat, migraine. Gelukkig zijn we al op pad geweest… En terwijl Kay klust, kleurt Nim er weer op los, en komt me steeds knuffels en kusjes geven en showt elke kleurplaat die af is.

VRIJDAG

Vrijdag! De enige foto die ik heb is er een van RAS patatjes hahaha. Nim heeft een kinderfeestje en eet daar, dus wij nemen het ervan en doen een rondje kringloop, gaan even naar de Decathlon voor kampeerspul, en eindigen met een RAS patatje (de allerlekkerste patatjes als je het mij vraagt) en een snack van de snackbar.

ZATERDAG

Ook van Zaterdag heb ik 1 foto. Eerlijk? Ik heb geen idee meer wat we hebben gedaan, maar ik gok bankhangen thuis dankzij het slechte weer… Ja, en dus heel veel geknuffel… zoals op deze foto.

ZONDAG

Zondag is het moederdag. Ik krijg een mooie zelf gemaakte ketting van Nim.

Geen ontbijt op bed, want ik was al erg vroeg wakker en beneden. Ontbijt aan tafel dus, met aardbeitjes! Daarna maak ik weer wat happy stones terwijl Kay en Nim…

…naar speelpolder Polderrijk in de Krimpenerwaard fietsen. Vlak achter de speeltuin bij de surfplas, en dus vlakbij huis. Even op avontuur, terwijl ik wat tijd voor mezelf heb thuis. De speelpolder staat op onze avonturenkaart, en hier (klik!) kun je er meer van zien en over lezen.

Ik geniet thuis even van het alleen zijn. Ik heb flinke hoofdpijn, en dan is niemand om je heen toch stiekem wel even fijn. Ik maak voor mijn eigen moeder een Moederdag cadeau… het aquarel legofiguur wat ik maakte als verjaardag decoratie voor Nim vond ze erg gaaf dus maakte ik er eentje voor haar. Als de mannen weer thuis zijn lunchen we met pannenkoeken die ik beleg met chocopasta en aardbeien. Yum yum!

Het was even zonnig, maar het regent al weer gauw. De temperatuur is wel fijn, en dus zetten we de parasol op boven de openslaande deuren zodat we die open kunnen zetten en het niet inregent. Na het avondeten gaan we nog even langs mijn ouders en geven mijn gemaakte cadeau en Nim geeft zijn omadag kaart.

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest