DIARY WEEK 17 //
Nim 8 jaar

We blikken terug op week 17, een week vol met verjaardag voorbereidingen en een weekendfeestje. Nim werd acht jaar! Maar het was ook nog Koningsdag, en tijdens een prachtige wandeling door de Moerputten vinden we iets prachtigs.

26 April t/m 2 Mei 2021

MAANDAG

Maandag schijnt er een zonnetje, we hebben zoete aardbeitjes gekocht dus ik lunch buiten in de zon. Heerlijk! Zomerfruit is mijn favoriete fruit. Nim heeft een vriendje mee spelen na school, en terwijl hun lekker spelen zet ik mijn gehaakte vestje in elkaar.

In de avond maakt Kay weer wat af voor de tuin.

DINSDAG

Dinsdagochtend zitten we al vroeg in de auto, rond 9.00! Kay wil al een hele tijd wandelen bij de Moerputtenbrug. Het schijnt een hele populaire plek te zijn, normaliter zullen wij er dan niet heel snel heen gaan. Voor deze plek maken we een uitzondering. Supervroeg op pad gaan is echt een tip als je ergens graag heen wil waar het snel druk kan worden. Want die drukte komt vaak pas rond 12.00/13.00 als wij alweer richting huis zijn. We hebben nooit van drukte gehouden, dus dit passen we al jaren toe tijdens onze avonturen!

We hebben weer happy stones meegenomen van huis. We hebben iets te laat de foto genomen, 1 steentje (met een regenboogje erop) hadden we al ergens neergelegd. Later die dag krijg ik via Instagram een berichtje van iemand die er eentje heeft gevonden. Ik zet op de achterkant namelijk mijn insta (@psnim) en onze website.

En wat vinden we zelf? De allermooiste happy stone, of Kei Tof eigenlijk… want dat staat er op. Nim is ontzetten blij ermee, wat een vondst!

Na de wandeling zijn we het helemaal eens, dit is echt een hele mooie plek om te wandelen! Je leest er hier (klik!) meer over. Dit avontuur staat namelijk al op onze avonturenkaart!

Oja, het is Koningsdag vandaag! In het verleden mijn en Nim’s favoriete feest dag, want dan kun je lekker struinen over de rommelmarkt, lekkers eten, en er is gezelligheid. Wat missen we de ouderwets leuke Koningsdag zeg. Bij gebrek aan Nederlandse vlag hijsen we gewoon onze regenboogvlag, dat was Nim zijn idee. Ja, waarom niet? Gewoon doen! Ook spelen Kay en Nim spelletjes in de tuin.

Ik zit op een stoel in de schaduw en knip de traktatiedoosjes voor Nim zijn feestje op school vast. Jammer genoeg heb ik beginnende migraine en houd het niet lang vol. Ik besluit eens om geen medicijnen in te nemen en de pijn te doorstaan. De rest van de dag lig ik dus plat.

WOENSDAG

Ik kom woensdag met migraine uit bed. Na een nacht (soort van) slapen is het niet weg, ik kan er niet meer tegen en neem toch een aanvalsmedicatie pil in. Na een uurtje ebt de pijn weg, wat een opluchting. Alleen voel ik me super rot, moe, leeg, en spierpijn overal. Als ik niks ertegen in neem, heb ik dagenlang nodig om me weer een beetje goed te voelen… neem ik wel wat in, is dat niet het geval en voel ik me vrij snel weer goed. Maar teveel medicatie kan migraine uitlokken… zo stom. Afijn, ik doe niks woensdag… maar m’n zelf gehaakte granny square giletje is wel bijna af! Hoe vrolijk, hij is helemaal geworden zoals ik hoopte.

Extra fijn op dit soort dagen, Kay is gewoon thuis… Nim zit dolgraag bij hem als hij werkt, en zo kan ik me ook terugtrekken. Nim zit woensdagmiddag dus rustig te kleuren naast Kay op kantoortje terwijl hij aan het videobellen is. Soms betrekt hij Nim er een beetje bij en kletst hij een beetje mee.

DONDERDAG

Donderdag ga ik verder met de traktatie voor Nims klasje. Voor de juffen maak ik een zelf geschilderde kaart in lego thema erbij. Nim schrijft er nog een berichtje achterop voor zijn juffen. In de gevouwen lego doosjes stop ik een zakje chips en één van de waskrijtjes in legoblok vorm die ik vorige week maakte.

Als Nim weer thuis is, word er meteen gekleurd. Hij print samen met Kay weer Mario kleurplaten uit en is een flinke tijd zoet met alles netjes inkleuren. Zelfs samen op 1 kleurplaat!

In de avond heeft Kay een digitale Comedy Night van zijn werk. De popcorn en m&m’s kwamen via de post binnen. De mannen kijken en snoepen gezellig samen achter te laptop op kantoor!

VRIJDAG

Vrijdagochtend is het eindelijk zover. De traktaties mogen mee naar school. Ik heb er weer van genoten om er wat leuks van te maken, en Nim was er ontzettend trots op.

Het past allemaal precies in de krat, die ik ook nog even feestelijk heb gemaakt. Dit blije ei was stiekem ook een beetje zenuwachtig… vinden de kinderen het wel leuk? Misschien lusten ze geen chips? Wat als ze de kleuren niet mooi vinden? Gelukkig kwam het allemaal goed!

Na school, lekker knuffelen!

Zodra Nim op bed ligt ’s avonds, hangen we alle versieringen op die we gekocht en zelf gemaakt hebben. De avond voor de verjaardag is altijd een latertje hoor, want ik vind versieren erg leuk en het is nooit genoeg haha. Dus ik ben altijd wel even bezig.

ZATERDAG

Zaterdagochtend, de eerste feestdag maar nog niet echt jarig. Toch komt er een ontbijt op (ons) bed en alvast een cadeautje in bed. Zijn grote wens was een Bowser knuffel… die echt te duur was. Ik had verteld dat dat echt niet zou kunnen en hij had er soort van vrede mee. Uiteindelijk heb ik toch via Marktplaats zitten zoeken en vond er een in hele goede staat voor 10 euro. Hij was er ZO blij mee, en liet hem niet meer los. Eenmaal beneden hebben we nog een knuffeltje wat we van de marktplaats verkoper erbij kregen als cadeau, en een Lego Hulkbuster. Ook daar was hij heel blij mee.

Tijd voor taart! Een vegan brownie met een boel aardbeitjes, chocolaatjes en natuurlijk 8 kaarsjes.

En als de visite naar huis is, laat Nim mij al zijn gekregen cadeaus zien… hij wilde graag lego mario en heeft daar dan ook veel van gekregen. De rest van de dag is hij ermee aan het spelen.

ZONDAG

Zondag, 2 Mei. Nim is dan echt jarig vandaag… 8 jaar! De tweede weekend feestdag beginnen we hetzelfde als de eerste: Met ontbijt en een klein cadeautje in ons bed. Dat vind hij zo leuk! We kletsen nog wat in bed, en ik help om zijn cadeautje in elkaar te zetten. Eenmaal beneden wacht er nog 1 mega cadeau op hem, een groot gewilt cadeau: Lego Mario Bowsers kasteel. Hij is in shock als hij het papier eraf trekt haha.

Het mega pakket gaat meteen open en word op de tafel leeg gegooid. De visite van vandaag is deels afgezegd, dus we hebben tot bijna halverwege de middag om dit bouwpakket in elkaar te zetten.

Ik maak nog een paar fotootjes van de versiering die ik heb gemaakt. Nim vond het allemaal weer prachtig.

Deze mini figs doen de wave.

Einde van de dag knuffels. Heel blij dat hij eindelijk weer jarig is.

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest