DIARY WEEK #16 //
Zon, een hoop haakuren en weekend geklauter

Afgelopen week was voor mij een week vol migraines, super stom weer. Gelukkig waren er ook hele leuke dingen! Zoals een eerste mini ‘op visite’ feestje voor Nim zijn 8e verjaardag, een klauterochtend in Vlaardingen, een likje verf op de kozijnen buiten, en haken in de zon.

19 t/m 25 April 2021

MAANDAG

De speelplek is bijna altijd rommelig, kan ik slecht tegen, maar opruimen heb ik ook niet altijd zin in. Dus ik laat het vandaag voor wat het is en ga buiten in het zonnetje zitten. Het nieuwe stukje schutting ziet er netjes uit! Het stukje erachter (van de buren) blijft een lelijk aanzicht, maar goed daar kunnen we niks aan doen.

Tijd voor een prakkie van Opa en Oma voor Nim… elke week weer smullen van hun leftovers.

Na het eten nog even tv kijken en bank hangen en dan is de Maandag alweer voorbij.

DINSDAG

Dinsdag begin ik de dag eens met thee in plaats van koffie. Muntthee met honing! Daarna fiets ik naar de Zeeman. Er was wat nieuw ondergoed en sokken nodig, en ik neem voor Nim een oranje slinger ketting ding mee voor de koningspelen dag op school. Makkelijk her te gebruiken een paar jaar! Vind dit soort speciale dagen aankopen soms zo nutteloos, dus dan kies ik liever voor iets wat lang mee gaat ipv kleding.

Ook neem ik bolletjes wol mee. Ik heb op Pinterest wat leuke gehaakte granny square gilet vestjes gezien, en wil het proberen om zelf te maken. In de middag zit ik dus lekker op een stoel in de zon te haken. Allemaal vrolijke zonnebloemen! Ik heb m’n heerlijke nieuwe pak van een soort hydrofiel stof aan, die ik bij JBC bestelde (echt een tip! Je vind ‘m hier)

Na de Lego Masters aflevering wil Nim ook een onder en boven bouwwerk maken. Hoe schattig ziet dit er uit?

WOENSDAG

Woensdag duik ik de keuken in om chocola te smelten en in de lego figs mal te gieten.

Nog steeds druk met die onder en boven wereld hoor!

‘S avonds na het avondeten werkt Kay nog wat aan deze site, zit ik op de bank granny squares te haken, en Nim is bij Kay gaan zitten om te tekenen. Helemaal fan van Lego Mario, tekent hij de diverse karakters.

DONDERDAG

Donderdag sta ik op, met migraine. Al de tweede aanval deze week. Ik baal en baal en baal… het rotte is dat hoe meer medicatie ik per week slik, hoe groter de kans is dat er migraine komt opzetten. Maar zonder, heb ik uren lang ontzettende pijn. En vandaag komt dat helemaal niet uit, want we gaan op visite voor Nim zijn verjaardag. Dus, pilletje er in, dutje van zo’n 20 minuten en de pijn is weg. Ik maak een cadeautje af voor de vriendin waarbij we op visite gaan, want zelf is ze ook jarig geweest. En aangezien ik dol ben op cadeautjes maken, had ik weer een goed excuus haha. Het doosje vond ik in de kringloop en na flink schuren zag hij er weer mooi uit. Ik schilder er bloemen op, haak bloemen voor er in, schilder een bloemkaartje en stop er een kadokaart onder. In het ingepakte cadeautje zit een geschilderde bloemenletter in een lijstje. Een en al bloem dus haha.

Eind van de middag hebben we een tijdje gezellig met z’n vieren en Nim in de speeltuin gezeten. We trakteerden donuts met een chocolade lego mini fig erop en Nim kreeg een mooi cadeau. Het was zo gezellig dat ik geen foto’s maakte haha. Op de terugweg rijden we naar de Burger King voor Nim. Diner in de auto, went nog niet echt hoor.

Eenmaal thuis moet er nog een dictee gemaakt worden. We krijgen elke week een oefendictee om de bijpassende categorie├źn onder de knie te krijgen, blijkbaar gaat dat bij alle kindjes nog niet van een leien dakje. En kijk, Nim’s gekregen cadeau staat er gezellig bij!

VRIJDAG

Vrijdag haal ik Nim uit school en gaat er een vriendje mee. Tegen het eind van de middag komt er wederom migraine opzetten. Ik doe dus verder vrij weinig.

ZATERDAG

Zaterdagochtend zitten we al vroeg in de auto op weg naar Vlaardingen. Daar is een leuk speelbos te vinden. Eenmaal daar blijkt het ontzettend leuk en groot.

Ontbijten in het bos, in de zon, prima zaterdagochtend hoor!

Verspreid in het bos zijn een aantal hele leuke speelplekken te vinden. De banden waren echt een hit! Kay zette deze leuke plek op de avonturenkaart en schreef er een uitgebreid stukje over wat je hier (klik!) kunt lezen.

Dit keer was ik het niet vergeten! Happy Stones meenemen van huis en achterlaten in het bos.

We zijn nog geen minuut thuis, en Nim heeft alweer bezoek. Ze gaan samen gezellig tekenen aan tafel. Het thema blijft Mario.

Kay is bezig met de kozijnen buiten. Vlak na de zomer hebben we een aantal kozijnen alleen nog maar in de grondverf gezet, en nu krijgen deze eindelijk het juiste kleurtje! Wat een verschil. Nu nog alles opnieuw witten en de regenbuizen vervangen. Langzaam wordt het wel wat.

Ik help met de randjes verven, en daarna ga ik buiten verder met haken. Inmiddels ben ik begonnen om alle vierkantjes aan elkaar te zetten. Zo fijn, al die zonnestalen deze week. Evi geniet er ook zichtbaar van.

‘S avonds maak ik nog een simpele slinger voor buiten. Vorig jaar had ik ongeveer hetzelfde gemaakt maar had toen alles netjes zitten knippen en vast naaien. Dit jaar pak ik het wat makkelijker aan. Ik scheur ongebleekt katoen in ongelijke reepjes en knoop ze aan het touw vast. Helemaal gezellig in de tuin, met de wind er langs en de zon er op… geeft ook zulke gezellige schaduwen.
Inmiddels heb ik de laatste aflevering van Heart Break High gezien, en zocht dus wat nieuws. Na een paar mislukte pogingen van nieuwe series, vind ik de serie Younger op Videoland en die vind ik wel leuk.

ZONDAG

Zondag sta ik wederom op met migraine. Echt, wat een week. We blijven vandaag dus thuis. Kay doet klusjes, ik haak verder aan m’n vestje en Nim zit heerlijk te spelen.

Voor Nim zijn traktatie op school ben ik waskrijtjes aan het smelten in een legoblokjes mal. Zondag maak ik de laatste batch krijtjes.

Een van de klusjes die Kay doet is dit wandrekje ophangen op Nim zijn kamer. Ik kocht hem via Marktplaats een tijdje terug en nu hangt hij dan eindelijk.

Eind van de middag fietst Kay met Nim nog even naar Natuurspeeltuin Krimpenerhout om te spelen, terwijl ik thuis even rust om me heen heb. De week zit er weer bijna op! Hopelijk volgt er een nieuwe week met minder migraine!

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest