DIARY WEEK 14 //
Een wit pasen, puin ruimen & Nim’s eiland

Een rustige week hebben we achter de rug. De week begon met tweede paasdag, en ik lag nog wat dagen ziek op de bank. Eind van de week maakten we plannen voor een puin ruim weekend. Kijk mee!

5 t/m 11 April

MAANDAG

Maandag is het tweede paasdag. Na twee drukke weekenddagen voor Kay en Nim, blijven ze vandaag fijn bij mij thuis. Ik ben nog steeds ziek, grieperig. We hadden Nim beloofd om op tweede paasdag een paar eitjes te verstoppen zodat hij die kon zoeken. Als verrassing hadden we ook een surprise ei erbij gedaan.

Poes Evi speelde gezellig mee en hield ook een eitje verstopt haha. Overigens heeft ze ook die leuke retro slaapzak die ik vorige week bij de kringloop vond geclaimd als de hare. Als een prinses ligt ze hier uren en uren te genieten. Nim genoot van het ‘warm/koud/heet’ aanwijzingen spelletje tijdens het zoeken, en zat al om 8 uur aan de chocola… achja, eens per jaar maar toch?!

Sneeuw, hagel, harde wind, zon, en regen… wat elkaar om elke paar minuten afwisselden. Het was een onvergetelijke pasen zo haha.

In de middag kijken we Lego Masters, want dat was er nog niet van gekomen afgelopen weekend. Zodra Lego Masters hier aangaat, komt de bak losse lego bouwsteentjes tevoorschijn en bouwt Nim lekker mee. De rest van de dag gebeurd er weinig, spelen, tv kijken, dutjes doen… rustig aan dus.

DINSDAG

Ook dinsdag is het sneew, regen, hagel, storm. Ik lig vooral plat nog steeds, maar voel me wel ietsje beter al.

Eind van de middag voel ik me al een stuk beter. Ik print wat lego hoofdjes en figures uit, en ga ze uitknippen. De versiering en decoratie voor Nim zijn verjaardag maak ik eigenlijk altijd grotendeels zelf. Ik vind dat echt heel erg leuk om te doen en mee bezig te zijn. Dit jaar dus een Lego thema! Helemaal leuk!

WOENSDAG

Woensdag haal ik Nim weer zelf op uit school. Vlak voordat ik weg ga krijg ik migraine, met medicijnen de fiets op nadat ik al dagen ziek was geweest was niet zo’n fijne combi. Eenmaal thuis duik ik nog een uurtje de bank op terwijl Nim een filmpje kijkt. Eind van de middag gaat het stukken beter, Nim wil iets samen doen, en we besluiten de lego hoofdjes gezichtjes te geven! Dit word uiteindelijk een slinger.

DONDERDAG

Donderdagmiddag moeten we naar de tandarts voor controle. We zijn van tandarts gewisseld zodat we niet meer de Rotterdamse verkeersdrukte in hoeven, het is een stuk fijner rijden langs de weilanden. Zo’n nieuwe tandarts (wel dezelfde organisatie overigens), is toch altijd wel spannend, en überhaupt vind ik naar de tandarts gaan heel spannend. Gelukkig viel het echt alles mee, en hebben we alle drie geen gaatjes.

VRIJDAG

Het is een rustige week, met weinig foto’s dit keer! Vrijdag staat mijn moeder spontaan voor de deur met hele gezellige bloementjes. Echt een bosje lente!

ZATERDAG

Zaterdag is een regenachtige dag. Nim is moe, en kijkt naar de Octonauts op Netflix.
We hebben thuis plannen gemaakt, want eropuit hebben we even geen zin in, in de nattigheid en kou. Op onze slaapkamer hebben we een kastenwissel. Mijn ouders deden een driedeurs kast weg, en wij hadden dezelfde kast maar dan tweedeurs. Onze eigen tweedeurs komt in de schuur te staan, en nu hebben we op de slaapkamer net wat meer kastruimte. Super fijn, want we hebben verder geen zolder waar we spullen kunnen opslaan en het huis is niet erg groot dus ook weinig plek voor kasten. Nu kunnen de winter/zomer spullen, beddengoed en handdoeken allemaal in deze kast!

ZONDAG

Ook zondag blijven we thuis. We maken met Nim een foto voor zijn verjaardagsfeestje uitnodiging. Kind vind het te gek dat hij meer dan 1 dag zijn verjaardag mag vieren en is ook al druk aan de knutsel ervoor samen met mij. Zijn verlanglijstje heeft hij ook af gemaakt en vooral Lego Mario staat hoog bovenaan. Hij heeft alvast tekeningen over de sets gemaakt. Heerlijk vind ik dat, hoe hij zijn ideeën lekker tekent!

Ja ik zei het al, klein huis weinig opbergruimte. Wel hebben we een fijn schuurtje maar ook die raakt vol. Na de verhuizing hebben we maar weinig echt uitgezocht en gewoon in kratten in de schuur gezet. Dus we gaan spullen uitzoeken, kringloop/weggooien/marktplaats. En dat avontuur is dan ook de hele dagbesteding zondag haha.

En dan zit het weekend er alweer bijna op. Kay brengt Nim naar bed, en leest een hoofdstuk uit het boek Nim’s eiland. Onze Nim heeft zijn naam van ons gekregen door de film van dit boek, Nim’s Island. Een tijdje terug vond ik dit boek tweedehands via Insta en moest hem hebben natuurlijk. Het gaat over een avontuurlijk meisje en haar vader die samen met wat dieren op een eiland leven. Een hele leuke film en ook het boek bevalt goed! Wij vonden trouwens dat het ook prima een jongensnaam kon zijn.

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest