DIARY WEEK 13 //
Lentedagen & kampvuur met Pasen

Wat een heerlijke warme lentedagen hebben we gehad in week 13 he?! Wij hebben er in ieder geval optimaal van genoten. Tijdens het paasweekend werd ik ziek, en heb ik dagenlang op de bank gelegen om uit te zieken. Gelukkig konden Kay en Nim wel genieten van een gezellig weekend. Kijk je mee?

29 April t/m 4 Maart 2021

MAANDAG

Maandagochtend heb ik weer een shopuurtje erop zitten bij de kringloop. Ik was nog op zoek naar wat accessoires voor in de zelf beschilderde juwelendoosjes. Ik vind 4 hele mooie broches die me samen 1,25 kosten. De roze en paarse vogel zijn voor in het cadeautje. De andere twee bewaar ik, voor als ik nog zo’n cadeautje maak (wat in de planning zit). Ook vind ik een heel mooi metalen doosje, onweerstaanbaar voor 1,-!

Bij de kleding hangt het echt bomvol, maar ik vind weinig leuks. Ik vind een nieuw bloemen t-shirtje en ook een fijn kimono achtig blousje. Ik ben dol op dat soort luchtige kimono’s voor over een hemdje in de lente/zomer. Er zit een mooie geborduurde rand op wat hem net wat leuker maakt ook. Volgens mij was dit samen 4,50. Toch fijn om weer even een uurtje rond te hebben gestruind weer.

In de middag verschijnt het zonnetje in de tuin. Nim haalt meteen een tuinkleed uit de schuur en verkast zijn speelgoed van binnen naar buiten om in de zon te kunnen spelen. Ik pak er een kopje koffie bij en ga er bij zitten. Ik bestelde bij H&M Home nog 2 kussentjes voor bij het bistrosetje, zit net wat lekkerder.

Door de zon komen er in de plantjes in de tuin steeds meer bloemknoppen. Zo leuk om langzaam meer kleur in de tuin te zien weer.

Jaaa, eindelijk is papa klaar met werken, zegt Nim blij als Kay de tuin in stapt eind van de middag. Ze gaan samen een Reels filmpje maken van zijn speelgoed dino’s en ik kijk toe vanonder de bamboe.

We besluiten spontaan om in de tuin te willen eten. Ik heb onwijs zin in een hamburger, en als ik dat opper willen Kay en Nim ook wel. Kay haalt gauw de boodschapjes ervoor en Nim en ik bereiden de rest voor. Iets na 18u zitten we nog heerlijk in de zon, met onze vega burgers en aardappeltoefjes te genieten van de eerste keer buiten eten dit jaar. Dat bistrosetje was een topaankoop en maakt buiten eten een stuk makkelijker.

DINSDAG

Dinsdagochtend heb ik er al vroeg een rondje Action op zitten. Ik zocht wat cadeautjes, en heb gekleurd papier nodig. Eenmaal thuis schijnt er via de ramen van de buren een zonnetje de woonkamer in. Zo gemist, die zon!

Ik besluit het rotan krukje wat in de tuin heeft staan verpieteren, een extra laagje zwarte verf te geven. Ik had nog een spuitbus staan dus die maak ik leeg. Uiteindelijk breken er spijlen af en blijkt de staat nog slechter dan ik dacht… goed genoeg voor nog 1 lente en zomer en dan moet ‘ie echt weg.

Als Nim thuis is van school en geen speelmaatje mee heeft, mag hij altijd 30minuutjes op de ipad met wat te eten en drinken erbij. Even in zijn eigen coconnetje. Hij wil uiteraard weer buiten zitten en ik hang de hangstoel voor hem op. Lekker plekje zo! Ik drink deze week lekker kopjes koffie in de tuin, extra lekker dan ofzo haha.

Oke, ik kon niet lang stilzitten en pak de laptop erbij om de diary te gaan maken. Alleen valt hij al gauw uit. Batterij leeg. En geen stopcontact in de tuin. Terug naar m’n plekje op de stoel dus haha.

We zaten er al een paar dagen op de wachten, het openen van de magnolia bloemknoppen. Het is een jong boompje, vorig jaar gaf hij 2 bloemen en dit jaar een stukje meer. Zo mooi! En ijsjes in de tuin en korte broek en t-shirt… dat was toch waar iedereen aan toe was nu?! Heerlijk!

Om 17u loop ik naar de bakker voor een TooGoodToGo bestelling. Nim stept gezellig mee. De step is echt een goede aankoop geweest, hij gaat er graag mee op pad!

WOENSDAG

Ook woensdag heb ik in de ochtend een uurtje kringloop erop zitten. Maar dan een andere als maandag. Ik zocht nog een doosje om te beschilderen. Ik vind uiteindelijk een klein houten kistje, maar ook een hartjeskistje en een mini kastje met plankjes er in die ik opnieuw wil gaan beschilderen. Ook ligt er een heel vrolijk gekleurde slaapzak die ik niet kan weerstaan om mee te nemen. 7 euro armer ga ik naar huis met deze leuke buit.

De zon schijnt alweer goed in de tuin. Tijd om de aarde in potjes om te woelen, nat te maken en wat zaden te gaan zaaien. Dit jaar geen mini moestuin, maar mini pluktuin. Benieuwd of dat gaat lukken.

Kay heeft zin om buiten te koken ’s avonds, en maakt pasta voor ons op het vakantie gas stel.

DONDERDAG

Donderdag heeft Nim paasfeest op school. Het stelt weinig voor, wat spelletjes en een pakje drinken krijgen ze. Ik besluit wat vrolijks voor hem in zijn trommeltje te doen, eierkoeken in de vorm van een konijnhoofdje met twee chocodrops als oogjes. Toen hij thuiskwam en ik ernaar vroeg zei hij ‘ohh was het een konijn, ik dacht een mislukte inktvis’. Hahaha, oke dan.
‘S middags heb ik heel veel zin in appeltaart en schil de appeltjes lekker buiten. Bleek alleen al een stuk frisser te zijn buiten dan de dagen hiervoor dus ik ben ook heel gauw weer binnen.

Taart nog warm uit de oven, yum! Ik print bloemzaad zakjes uit op kraft papier, ook voor een cadeautje. Ik stop de gekochte zaadzakjes hier in, en ze kunnen dan tevens gebruikt worden om zelf nog zaadjes in te bewaren.

Nim trekt zich niks aan van het frissere weer en duikt na thuiskomst meteen de tuin weer in om te spelen.

VRIJDAG

Ik voelde me donderdag al niet zo lekker, maar vrijdag kom ik uit bed met erge keelpijn, hoestbuien, ontzettende druk om mijn ogen en hoofd. Nim is vrij van school, maar ik kan weinig doen samen met hem. Als Kay even pauze heeft en bij hem is, duik ik meteen boven in bed voor een kort dutje.

In de middag gaan we langs de teststraat voor mij, met bezoek aan familie in het vooruitzicht moest ik wel. Viel me alles mee, gelukkig. Uiteindelijk bleek de uitslag negatief, wat ik al dacht. Maar ik heb wel een flink griepje te pakken. De rest van de dag lig ik plat, uitzieken maar.

ZATERDAG

Zaterdag bingewatch ik Heart Break High. Alsof het een enorm lange film is geworden haha. Tussendoor maak ik de gepersonaliseerde juwelendoosjes af. Ze zijn heel leuk geworden. Onder het uitneembare bakje zit nog een lipbalsem en glitterlakje.

En terwijl ik thuis ben, zijn de mannen wel samen op avontuur gegaan. Ze rijden naar Speelbos de Balij in Zoetermeer. Het blijkt een topplek, en ze zijn ruim 4 uur weg!

Als ze thuiskomen hebben ze heel veel te vertellen, en Nim staat te popelen om er weer naar terug te gaan. Speelbos de Balij (link naar artikel) staat inmiddels op de avonturenkaart, Kay heeft er ook een uitgebreid verslag van gemaakt inclusief een boel foto’s.

ZONDAG

Zondag, eerste paasdag. Samen aan tafel voor een ontbijtje. Dit gebeurd zelden hier, want we hebben eigenlijk nooit tegelijk behoefte aan ontbijt in de ochtend. Uitzonderingen zijn Kerst, pasen en als we op vakantie zijn. Die eerste twee op aanvraag van Nim, dat laatste omdat dat gewoon heel anders is ofzo haha. Na het ontbijt maakt Nim nog twee mooie tekeningen voor zijn nichtjes en ga ik erbij zitten en probeer wat te schilderen. Wat niet echt lukt, want ik voel me super ziek.

Ik pak de cadeautjes in die vanmiddag meegaan naar familie. Ik ga niet mee, want te ziek helaas. Jammer dus dat ik het niet zelf kan geven.

En terwijl ik thuis dutjes doe en weer Heart Break High aan het bingewatchen ben op Netflix, krijg ik af en toe een foto van Kay. Ze hebben een fantastische middag, buiten bij de vuurkorf en in de zon. Als ze ’s avonds thuiskomen ruiken ze allebei helemaal naar een vuurtje haha.

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest