DIARY WEEK 12 //
verjaardag voorbereidingen, thuiscamping & kappersbezoek.

Deze week knutselde ik weer het een en ander, ook iets ter voorbereiding voor Nim zijn aanstaande verjaardag. In het weekend besloten Kay en Nim om te gaan kamperen, op een wel heel bijzondere plek.

22 t/m 28 Maart

DINSDAG

Maandag is er een vol hoofdpijn. Gebeurd dus niet veel. Dinsdag voel ik me wat beter en ga met een muziekje aan op tv aan de diary van vorige week beginnen. In de middag neem ik niet 1 maar 2 kids mee naar huis vanuit school. Terwijl zij spelen, ben ik bezig met een printable die ik vond van lego doosjes. Alvast ter voorbereiding voor Nim zijn traktatie voor school.

Vriendje naar huis, nog geen etenstijd, dus even de tv en ipad aan. Ik ben nog steeds Heart Break High aan het kijken, inmiddels al beland in seizoen 6 haha.

WOENSDAG

Woensdagochtend heb ik een uurtje kringloop gereserveerd, dit keer bij kringloop Woord & Daad in Krimpen aan de Lek. Lekker in de zon op de bakfiets kan ik erheen, want het is nog geen 5 minuten fietsen.

Ik vind een mooi hand gebreid vest, en een zwierig bloemen jurkje van H&M. Ook gaat er een bloempotje mee voor buiten, maar die vergeet ik op de foto te zetten want die ging bij thuiskomst meteen naar buiten.

Aan het eind van de middag neemt Kay Nim mee naar de kapper. Zijn haar was lang, erg lang! (dubbele lengte van de linker foto!) Na de opmerking van een ander kindje dat hij een meisje was omdat hij lang haar had wilde hij het ‘echt kort’. Ik vond die lange lokken mooi, maar hij wilde het niet meer. Eenmaal thuis, is het echt kort kort… opgeschoren achterhoofdje. Maar het staat hem superleuk!

DONDERDAG

Ook donderdag is het weer raak. Migraine met opstaan al. Bah! De hele ochtend lig ik op de bank, tot de medicijnen langzaam toch gaan werken. Een coldpack is fijn om de ergste pijn wat te verlichten.

Eind van de middag staat er een fijn zonnetje in de tuin. Ik voel me inmiddels wat beter, en geniet van een kopje koffie en de zon. Binnen no-time komt Nim aanzetten met het tuinkleed en bergen speelgoed om gezellig buiten te spelen samen.

VRIJDAG

Alle magnoliabomen in onze straat staan in bloei, zo mooi altijd! Vrijdagochtend ga ik weer langs de apotheek voor nieuwe migraine medicijnen. 12 pilletjes kost me zo’n 40 euro. Ik doe er ongeveer 2 maanden mee, soms korter soms langer. Het is duur om je migraine minder pijnlijk te laten zijn dus…

De feest voorbereidingen zijn begonnen. Bij hema bestel ik wat ballonnen, vlaggetjes en krijtjes voor de traktatie. Daar ga ik nog wat leuks mee maken.

‘S avonds haalt Kay via Marktplaats een praktisch nieuwe pop-up tent op bij iemand. Ze willen de slaapmatjes die hij kocht uit gaan testen voordat er in ’t echhie mee gekampeerd word namelijk. En als je dat doet moet je het goed doen, en echt in een tent gaan liggen natuurlijk ;).

Ontbijtservice aan de tent, goed warme douche en schone toilet, ook de koffie smaakt goed op de thuiskampeerplek. Ze besluiten de plek met een nachtje te verlengen haha.

Er word zaterdag hard gewerkt in de tuin. De boel moet groener vinden we. Dus er komen op het houten terras bakken met bamboe. De bamboe die we al op een ander plekje hebben staan maar daar niet tot hun recht komen. Het terras word er wel ietsje kleiner van, maar ik denk wel een stuk prettiger.

Ik ben binnen bezig met wat opruimen, huishouden en ik schilder een verweerd tuinkrukje met een laatste restje tuinbeits wat we nog hadden staan. Nim is helemaal blij met de ‘nieuwe’ tent en wil er van alles in; eten, spelen, chillen. We laten hem lekker gaan, is toch ook fantastisch.. een tent in de woonkamer.

Ik vind mijn doos vol katoenbolletjes om mee te haken weer, en maak in de middag wat mooie bloemen. Heerlijk zo’n zaterdag met een beetje aanrommelen in huis en tuin!

Het tussen resultaat van het terras. Zoveel beter dit! Het is nog niet klaar, de aarde was op en er moest nog een bamboe verplaatst worden.

En het gebeitste krukje staat er ook leuk bij. Veel beter zo. We gaan hem gebruiken als tafeltje tussen de stoelen in.

ZONDAG

Zondagochtend, het uitzicht de woonkamer in vanuit de keuken. De mannen hebben ook de tweede nacht lekker geslapen op de thuiscamping. Na het ontbijt is het tijd om de boel af te breken en op te ruimen.

In de middag gaan we naar het Loetbos, vlakbij huis. We hadden wel zin om op pad te gaan, maar niet te ver van huis en niet lang. Dan is het Loetbos een goeie om even te wandelen.

We nemen weer drie zelf gemaakte happy stones mee, en eentje die we eerder vonden in Speelbos Gilze en leggen deze neer langs de speelroute in het Loetbos die we bewandelen/beklimmen. De speelroute is terug te vinden op onze avonturenkaart, via de link kun je er meer over zien en lezen!

We vinden zelf ook weer stenen! Die gaan weer mee naar huis om volgende keer weer ergens anders mee naar toe te nemen.

Dag steentjes!

Kay en Nim in actie! Kay probeert een creatief shot te maken van Nim, en gaat op de grond liggen. Vond ik grappig natuurlijk ;). En springboomstammetjes, altijd een schot in de roos.

We maken de wandeling af, en komen als laatst bij het kano verhuurcentrum uit. Allemaal bloemetjes die langzaam uit komen, en fris groen. Zin in de lente als ik dat zie. Bij het kanocentrum huurden we vorig jaar een kano en hebben we flink wat uren rond gepeddeld. Komende lente/zomer willen we dat met onze eigen kano gaan doen natuurlijk!

Eind van de middag zijn we weer thuis. Ik maak zelf wat accessoires om in de houten juwelendoosjes te stoppen die ik beschilderd heb met namen. Ik ben bijna klaar met deze leuke cadeautjes voor onze nichtjes. Heel leuk om mee bezig te zijn vind ik.

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest