DIARY WEEK 11 //
Kringloop uurtje, Land Art Delft, Brielle & heel veel opruimen

Een week met maar liefst twee shop afspraken, wat stiekem toch wel heel fijn was. Ook ging ik weer verder met spullen opruimen, en besteedde ik flink wat tijd aan te kleine kleertjes van Nim verkopen. In het weekend gaan we maar liefst twee keer op pad, want ondanks de kou wilden we toch graag de deur uit!

15 t/m 21 MAART

MAANDAG

Maandag maak ik een nieuwe header af, degene op de Dagboek pagina. Had je hem al gespot? Je ziet hem hier, bovenaan de pagina :).

Een ‘zoek de verschillen’ plaatje haha. Ik vervang de inhoud van de zwarte lijst. Wat creatiever dan een uitgeprint plaatje! Het is geschept en met inkt bewerkt papier, met daarop gelazerde plantentakjes. Beide van m’n ouders gekregen en samen bleek het heel leuk te staan in de lijst!

Ik haal weer een broodpakket op via Too Good To Go bij de bakker. Regenachtige dagen geven altijd een goeie tas vol. We boffen weer met twee gebakjes, een zakje verse eierkoeken en heel veel zachte witte puntjes. En brood natuurlijk, veel lekkerder dan van de supermarkt.

DINSDAG

Ik had het shoppen op afspraak nog niet gedaan, want de tijd waarin je kan shoppen geeft me dan meer stress dan ik zou willen. Maar vanaf het moment dat er meerdere mensen tegelijk naar binnen mogen, werden de shoptijden ook wat langer. Toen durfde ik wel haha. Hetgeen ik het allermeest heb gemist is de kringloop. Struinen, bewonderen, zoeken, en vooral lekker niet nadenken! Ik had een heel uur bij kringloop Rataplan dinsdagochtend en kwam met een leuke buit naar buiten.

Ik heb uiteindelijk ‘maar’ 40 minuten volgemaakt voordat ik ging afrekenen. Ik kon niet meer met dat mondkapje op. Erge hoofdpijn ervan gekregen wat eenmaal thuis migraine werd. Languit op de bank, aanvalsmedicatie genomen en een mini dutje verder ebde het weg gelukkig.

WOENSDAG

Woensdagochtend al om 8.40 had ik 20 minuten gereserveerd bij de Action. Ik kon dus zo doorfietsen nadat ik Nim naar school had gebracht. Met een boodschappenlijstje voor hoognodige spulletjes redde ik het op het gemakje prima. En ik vond zelfs nog de acryl verfstiften in kleuren die ik nog graag wilde hebben. Heel fijn! Eenmaal thuis wacht er een wasmand vol was op me, maar eerst even relaxen met evi! Shoppen op tijd is toch echt anders dan spontaan zonder tijdsdruk.

Natuurlijk zijn wij woensdag ook gaan stemmen. Van stemrecht moet je gebruik maken. In Kay zijn middagpauze wandelen we naar het stemlokaal, we hadden drukte verwacht maar er was niemand behalve wij. Dus dat ging snel. Eenmaal thuis tijd voor een koffie! En de stemsouvenir kregen wij ook mee hoor, daar zal Nim heel blij mee zijn. Rode potloden zijn het snelst op hier.

In de middag heb ik een beetje een verdrietig kind, speel afspraken maken lukt niet. We gaan The Masked Singer optredens uit Amerika kijken op YouTube. Dit keer exra extra extra leuk, want The Russian Dolls… ik wist bij de eerste gezongen noot meteen wie het waren. Nooit gedacht hun bij zo’n programma te horen, maar wel heel erg leuk. Erg benieuwd of ze geraden worden, en hoop natuurlijk dat ze winnen.
Daarna ga ik de nieuwe stiften uitproberen door nieuwe happy stones te maken. Nim is daar maar wat graag bij, en maakt Spongebob Squarepants tekeningen met de verfstiften. Mega gezellig zo samen aan tafel!

resultaten!

DONDERDAG

Donderdagochtend maak ik weer eens een ander ontbijtje dan crackers met hummus. Het word een bakje met Soja yoghurt, banaan en muesli. Daarna ga ik aan de slag met de te kleine kleding van Nim op ons Instagram verkoop account (@de_ontdekhoek) zetten. De foto’s had ik afgelopen weekend al gemaakt, dus nu alleen nog posten met de juiste info erbij. Flinke klus altijd.

Ook vandaag een mislukte speelafspraak. Het zit hem niet mee deze week. Wat vaak helpt is samen aan tafel en lekker tekenen. Rara wat heeft hij (wederom met de verfstiften) getekend?

VRIJDAG

Vrijdagochtend maak ik de verkoop balans op. Ik sorteer alles, maak stapeltjes, en ga achter informatie van de kopers aan. Zodra de Tikkies die ik stuur betaald zijn pak ik de pakketjes gezellig in (papier van Action), en stop er een kaartje bij. Dit vult zo’n beetje de hele vrijdagochtend wel.

Eind van de middag gaan we met zijn drietjes nog even wandelen. Nim op de step en wij erachter aan. We halen een zakje kibbeling en smikkelen dat op in het zonnetje.

ZATERDAG

Zaterdag hebben Kay en ik de middag samen. We rijden naar vestingstadje Brielle om daar een wandeling te maken.

De zon schijnt, maar het is wel heel erg koud. Het stadje is erg leuk, maar de winkelstraatjes lopen we heel gauw voorbij. Zoveel leuke winkeltjes, maar ja… je hebt er niks aan nu helaas. We wandelen een flink stuk over de vestingwal en lunchen op een bankje. Toch fijn, even samen weg.

Favo plaatje van de dag. Water, bootjes en oude huisjes.

Eenmaal thuis zitten we nog even in de tuin, plannen maken voor hoe we het willen hebben allemaal. Een klein buitenkeukentje lijkt ons wel wat. Eens zien of dat gaat lukken.

ZONDAG

Ook zondag gaan we even op pad. Dit keer vergeet ik niet om wat happy stones mee te nemen. De twee die we in Leerdam vonden gaan mee, net als drie zelf gemaakte.

We rijden naar Land Art Delft. Een gebied met kunstobjecten. Het was mega koud, maar wel erg leuk! Op de rechterfoto zie je mij en Kay op een bankje wachten… op Nim die overal foto’s van wil maken. Vind hij helemaal leuk!

We vinden zelf geen happy stones, maar vinden wel top plekjes om onze meegebrachte steentjes neer te leggen.

Hoi! Nim maakt niet alleen van de kunstwerken foto’s, maar ook van mama!

Ons favo object! Kay plaatste Land Art Delft op onze avonturenkaart en schreef er een stukje over. Dat kun je hier lezen!

Hij heeft het er druk mee hoor! Zo leuk dat hij veel van onze eigen hobby’s en interesses over neemt en er ook veel plezier aan beleeft.

En de laatste steen krijgt een leuk plekje. We hebben er helemaal plezier in, die steentjes maken en neerleggen op leuke plekjes. Zo benieuwd naar wie ze vind, of ze gehouden worden, of misschien verder reizen en opnieuw gevonden worden.

We zijn flink aan het opruimen, zo ook de kampeerspullen. Kay vind nog een gebruikt gasblikje wat hij wil opmaken en besluit buiten koffie te zetten haha. Het waaide een beetje dus bouwde hij een windscherm van haardblokken.

We willen graag met een minder volle auto op pad als we weer kunnen gaan kamperen, dus we zijn spullen aan het vervangen. Zo ook de simpele luchtbedden. Kay haalt een slaapmatje op (via MP gevonden) wat zichzelf al deels opblaast. Nim pikt het meteen in en claimt het als zijn vakantiebed ;). We zijn nu nog op zoek naar 2 van deze voor een leuk prijsje. Gelukkig hebben we nog even de tijd.

De rest van de zondag bestaat uit spullen op Marktplaats zetten, opruimen, en een beetje relaxen.
Niet alleen wij zoeken spullen uit, m’n ouders ook. Het houten kistje nam ik mee om mijn aquarel spullen in te bewaren, hij is van mijn oma geweest dus extra leuk dat hij nu bij mij een plekje en een nuttige bestemming heeft gekregen.

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest