DIARY WEEK 10

We zitten alweer in Maart, nog even en het voorjaar begint. We zijn er allemaal aan toe! Met alle regenbuien, kou, snothoofden en vermoeidheid zijn we een beetje klaar. Tijd voor een zonnetje! Gelukkig hadden we afgelopen week een paar zonnige momenten waar we meteen gebruik van hebben gemaakt. Kijk maar mee!

MAANDAG

Maandagochtend, ik heb het koud, knallende koppijn, en even zin om helemaal niks te doen. Ik zet muziek op, blader de folders door op de folder app met een koffie erbij. Fijn om weer even alleen thuis te zijn na een vakantie vol zieken zorgen!
Dit was enige foto die ik maakte deze dag. Ik hield me de rest van de dag bezig met huishoudelijke klusjes afgewisseld met niksen.

DINSDAG

Dinsdag schijnt er een fijn zonnetje naar binnen in de middag. Nim speelt met de schaduw en zonnestralen. Meer van dit graag!!

Ik vind in de vriezer nog een zakje met onion rings, en bak ze af in de oven. Kay en ik smullen ervan, lekker zijn ze!

‘S avonds is het weer tijd voor zwemles. Ik blijf het laat vinden, van kwart voor 6 tot half 7.

WOENSDAG

Tijd voor ontbijt. Woensdag werkt Kay een dag thuis, hij brengt Nim naar school en rijd meteen naar de kinderboerderij mee met zijn klasje, ondertussen maak ik dit lekkere ontbijtje voor mezelf. Een vitamine C kauwtablet en een magnesium pil neem ik na het eten in. Ik hoop dat dat wat gaat doen voor de hoofdpijn en migraine aanvallen.

Op de kinderboerderij maken de kids zaadbommen van aarde, mest, water, en bloedzaden. Ze mogen ze meenemen naar huis om overal in de wijk te strooien zodat er mooie bloemen gaan groeien. Super initiatief!

Ze gaan ook nog even bij de paar uur eerder geboren geitjes kijken.

Als de zon in de middag schijnt, halen we Nim over om weer eens te proberen fietsen. Het gaat allemaal niet van een leien dakje, hij vind het maar niks zonder zijwieltjes en blijft te erg leunen op ons.

DONDERDAG

Donderdag zit er post van de postcodeloterij in de brievenbus. Een paar maanden kregen we al geen post meer, we ontvingen de nieuwe voordeelagenda niet, en mistte een prijs. Na wat contact bleek er iets mis te zijn met ons huisnummer, en kregen we alsnog alles opgestuurd. Heel fijn. De voordeelagenda is overigens echt een tip, achterin staan allemaal voordeelvouchers voor leuke uitjes bijv.

VRIJDAG

Donderdag en vrijdag ben ik boven druk bezig. We hebben drie slaapkamers boven, waarvan er 1 eerst kantoor was en langzaam vol slipte met spullen… Ik ga dingen uitzoeken, en schuiven met kasten en haal het bureau etc weg. Nim gaat van kamers wisselen, omdat dit een wat stiller kamertje is en hij last heeft van verkeer geluiden in zijn kamer. Er moet nog een hoop gebeuren, want deze kamer is nooit aangepakt tijdens het klussen voordat we hierheen verhuisden. Maar de eerste stap is gezet! Super leuk om weer een mooi kamertje te gaan creĆ«ren .

Als Nim thuis is van school gaan we samen knutselen. Hij is helemaal in de ban van planeten en raketten op het moment, dus die gaan we maken van karton.

Hij maakt deze drie, hoe tof zijn ze?!

Elke vrijdag heeft Nim ontzettend veel zin in The Voice, en elke vrijdag eindigt al heel gauw zo… terwijl the voice nog maar net bezig is haha. Maar mij hoor je niet klagen als hij vraagt, ‘mama mag ik een dutje bij jou doen? Niet meteen naar bed brengen he?!’.

ZATERDAG

Als ik zaterdagochtend beneden kom, heeft Nim allemaal planeten op het karton getekend en samen met Kay in de juiste volgorde van draaien gelegd. Hij verteld me het hele verhaal van hoe ze draaien en hoe ze heten. Zo tof hoe kids info tot zich nemen, onthouden, en enthousiast kunnen vertellen erover!

Het is niet mijn dag, ik heb ontzettende hoofdpijn, en voel dat er migraine aan zit te komen. Onze plannen vallen in het water voor vandaag. Ik wil er toch graag even op uit, in de hoop dat het misschien toch nog wegtrekt. We rijden naar Het Biesboschcentrum in Dordrecht, en bewandelen het beverpad. Superleuk stukje voor kids!

We wandelen een wat groter rondje, en komen een hoop nattigheid tegen!

Kletsen, echt hele verhalen! Hij zegt altijd dat wandelen saai is, maar achteraf vond hij het altijd gezellig en leuk.

Waar heeft papa ons nu weer doorheen geloodst? We moeten door een heel vieze modderpoel, dus ik help Nim een handje die helemaal niet van viezigheid houd.

We eindigen bij de grote speelplek, waar je zomers ook heerlijk aan de plas water kan zitten en zwemmen. Nim vind al gauw een meisje om mee te spelen, en wij genieten vanaf een bankje van het zonnetje.

De hoofdpijn zet door in migraine, we gaan er dus weer vandoor. Nog even het laatste stukje beverbos meepikken in de hoop een bever te spotten… maar helaas. In het Biesbosch centrum kun je binnen wel allemaal info vinden over de bever. Heel erg leuk gedaan voor kids ook!

De zondag gaat voor mij ook niet al te best. De erge hoofdpijn blijft aanhouden. Op een boodschapje doen na, doen we niets. Ik lees een boek, Nim en Kay spelen, Nim speelt nog even buiten, en ze kijken nog een film. En dan is week 10 zo goed als om! Op naar een nieuwe week.

X Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest