DIARY WEEK 10 //
stress & zorgen, veel aquarellen en naar het speelbos

Eerlijk, ik ben blij dat week 10 erop zit. Ziek, corona testen, thuisschool, misschien een gebroken voet… Gelukkig kwam ik er weer een beetje in met aquarellen om zo mijn gedachten even op wat anders te hebben. Na weken van geen inspiratie en niet creatief genoeg voelen pakte ik het er toch maar weer bij. Want ik had leuke plannen bedacht om te maken voor de site.
In het weekend was het echt verschrikkelijk slecht weer, maar zodra er een paar zonnestralen voorspeld werden zondag gingen we er meteen op uit.

8 t/m 14 Maart

MAANDAG

Maandag begint de dag anders dan verwacht. Nim voelt zich niet lekker, en Kay voelt zich niet lekker. School word weer afgezegd, en ik ga met Nim oefenlessen maken online. Terwijl hij lesjes maakt, breng ik een laatste vernislaag aan op de happy stones die ik maakte afgelopen weekend. Niet veel later trekt Nim zijn 5e tand eruit na een paar weken gewiebel. He he, eindelijk geen pijn meer met eten nu.

Het beeld niet veel later die dag. Liters snot, keelpijn, koud hebben, en moe.. zo zo zo moe. Samen met Kay zijn klachten, en wat positieve testen in onze omgeving besluiten we toch om voor hun een test afspraak te maken. We overleggen het uiteraard met Nim, en hij vind het goed.

DINSDAG

De test is gedaan dinsdagochtend. Het ging goed, en Nim vond het reuze meevallen. Gelukkig maar. Ik heb zijn juf om werkbladen gevraagd en we krijgen de lesjes gemailt die hij in de klas nu mist. Dat is fijn, want zo mist hij niet alles. En terwijl Nim dat zit te maken, maak ik diary 9 die vorige week online kwam.

WOENSDAG

Woensdag, toch nog een dag thuis. Kay zijn testuitslag was er dinsdagavond laat al; negatief. Maar voor die van Nim moesten we wachten op een belletje… en dat was niet meer op tijd genoeg om nog aan te sluiten op school. Ik zet Nim weer aan schoolwerk wat ik wederom gevraagd heb aan zijn juf, en pak zelf weer eens mijn aquarel spullen erbij. Mijn creativiteits gevoel ligt laag, erg laag… maar ik ga er toch maar gewoon aan zitten, wie weet komt er wat uit. Als lunch doe ik weer eens een omelet met groente maken. Best lekker!

En een paar uur later ben ik toch lekker aan het verven. In plaats van iets nieuws, ben ik m’n roze huis schildering aan het afmaken om er weer even in te komen. En altijd als ik aan tafel wat ga zitten doen, komt Nim er al gauw bij met zijn spullen. Gezellig!

DONDERDAG

Woensdagmiddag krijgen we dan eindelijk het telefoontje met de uitslag; ook Nim negatief. Ik ben niet echt voor het testen van kinderen eigenlijk, maar als de omstandigheden het er toch naar maken en je je zorgen maakt wil je toch weten of je onbedoeld anderen zou kunnen besmetten. Nim is heel blij, hij mag donderdagochtend weer fijn naar school! En ik mis hem meteen weer thuis. Ik zet muziek aan, en ga schilderen. Dit keer weer wel eerst wat getekend, we hebben plannen voor een Happy Stones pagina en daar maak ik alvast een leuke banner voor.

En eenmaal bezig (soms moet je maar gewoon beginnen blijkbaar…) komen er weer wat ideeën. Ik ga voor elke pagina op de site geschilderde banners maken namelijk! Je kan er op dit moment al 2 spotten, op de home pagina en op de alle avonturen pagina!

VRIJDAG

Vrijdag alweer. Ik ben echt doodmoe na deze week. Naast de zorgen om Nim, het testen, de uitslag, het missen van schooldagen wat me dan ook weer zorgen oplevert, was Nim woensdag een beetje stom van de stoel gegleden. Hij had de bovenkant van zijn voet en een teentje erg bezeerd. Donderdag bleek dat wel erg blauw en hij liep mank erdoor. De dokter had geen plek meer op donderdag dus we konden pas vrijdagochtend terecht. Terwijl de mannen naar de dokter zijn, start ik even heel rustig op deze ochtend. Oh, en ja dat vest heb ik al de hele week aan haha.

De dokter wilde een gebroken middenvoetsbeentje uitsluiten, dus er moet een röntgenfoto gemaakt worden. Gelukkig kon dat ter plaatste bij een poli van het ziekenhuis in het gezondheidscentrum. Na lang wachten blijkt het gelukkig niet gebroken. Rustig aandoen tot het geen pijn meer doet was het advies. Gauw naar school, want na die drie dagen thuis mist hij nu weer uurtjes.

De pakketjesman staat weer eens voor de deur met een grote doos van de Zara voor Nim. Er was een heleboel te klein (mag ook wel, sommige items droeg hij al 3 jaar haha) en dus tijd voor nieuwe kleding. We hebben samen wat dingen besteld, en wat was dat leuk! Kan niet wachten om weer ‘live’ te shoppen samen met hem.

De favorieten van Nim!

Voor mij weer een goed moment om alle laatjes te ordenen en op kleur te stapelen. Heerlijk vind ik dat! Dit zijn alle t-shirtjes, ik gok dat er een paar de zomer niet halen dus het word nog wat minder.

ZATERDAG

We moeten allemaal een beetje bijkomen van deze week. Dus zaterdag rommelen we lekker aan in huis. We zetten wat spullen op Marktplaats, ruimen wat opgestapelde zooi op, en ik zoek mijn eigen kledingkast uit. Kay doet ritjes naar de stortplaats en de kringloop, en dat geeft weer flink wat ruimte in de kasten. Op de gang heb ik een potje met onze gemaakte en gevonden happy stones staan en heb de schildering die ik maakte erbij gezet.

Het weer was zaterdag overigens ook niet perse leuk om erop uit te gaan. Wat een storm en hoosbuien hier zeg. Ik heb op onze kamer weer het wandkleed wat lang beneden had gehangen op gehangen, om al het roze een beetje te breken.

ZONDAG

Zondagochtend kijken we het nieuwe seizoen Lego Masters. Nim is meteen geïnspireerd en bouwt mee terwijl hij kijkt. Het dino thema maakt hij ook 😉

In de middag stappen we in de auto, er zijn wat zonnestralen voorspeld namelijk… die willen we niet mislopen. Kay had een speelbos op het oog om te bezoeken, en Nim heeft er helemaal zin in ook.

Ja zit ik dan haha. Ik kreeg thuis al opkomende migraine. Bah. In de auto zakte het gelukkig al wat dankzij medicijnen maar daarna voel ik me altijd rottig. Ik voel me altijd schuldig als dit gebeurd als we op pad willen. Want als ik thuis blijf vinden ze dat niet leuk, maar als ik mee ga en het gaat uiteindelijk niet dan is het ook niet leuk voor hun dat ik echt weg wil. Vandaag zakte het dan wel, en bij aankomst in het speelbos zoek ik een bankje op en kijk lekker toe hoe er gespeeld word.

Wat een plezier, lekker ravotten in de bossen.

En dan met reuzenhonger bij mama neerploffen voor eten en drinken natuurlijk.

Het weer slaat een beetje om. Regendruppels en een koudere wind. Maar we gaan niet weg voordat we alles hebben gezien. We maken zelfs muziek op een hele grote xylofoon. En als we dan uiteindelijk zeggen, we gaan nu echt naar huis… is iemand het daar niet mee eens haha.

Nog alles 1x langs dan. Ohhhhkeeeeeee! Kay heeft dit leuke speelbos toegevoegd op de avonturenkaart en schreef er een uitgebreid verlag over. Ben je benieuwd, je vind het hier!

Tijd om te gaan. Ik was jammer genoeg vergeten om steentjes mee te nemen toen we thuis de deur uit gingen. Maar Nim had er blijkbaar nog eentje in zijn jaszak zitten die ik had gemaakt. Die laten we dus achter. We vonden twee grote stenen die we mee hebben genomen en een andere keer weer ergens anders mee naartoe nemen om achter te laten.

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest