DIARY WEEK 1 & 2

Week 1 en week 2 van 2019 kun je zien in deze diary. We beginnen met de laatste twee dagen van 2019, lui en met lekkers. Verder zijn we naar Het Wed in Haarlem geweest voor een verlate nieuwjaarswandeling, sluiten Kay en Nim de vakantie samen af, breng ik een spontaan bezoekje aan de kapper en koopt Nim een pop. Kijk je mee?

WEEK 1

MAANDAG

Hallo maandag, wij bestempelen dit als knuffeldag! De dagen tussen kerst en oud en nieuw blijven gek en verwarrend, dus een dagje thuis vinden we een goed idee.

Nim en ik kregen koekjes mix met kerst uitsteek vormen als kerst cadeau. Eindelijk kerst uitsteek vormen! We besluiten lekker koekjes te bakken samen.

Waar ik ze graag traditioneel had willen versieren met lijntjes en wit glazuur, wilde Nim het zo doen. Loslaten heet dat toch? 😉

Kay werkt de laatste twee dagen van 2019 thuis, dus ik kan in de middag even lekker op bed gaan liggen met een boek en rust om me heen. Vakantie is heel fijn, want we hoeven even niet vroeg naar school etc… maar ik vind het ook wel druk, de hele dag mensen om je heen en geen vast ritme meer hebben. Zo dubbel altijd!

Amper 18.00 en de maan is er al. Ik vind de wat lichtere en langere dagen toch wel fijner. Maar zulke plaatjes zijn toch ook wel heel mooi.

DINSDAG

Dinsdag is het oudejaarsdag. Na een laatste afsluitingstelefoontje met mijn werk, ben ik vandaag officieel werkloos. Gek idee nog steeds, maar ook zo’n opluchting!
Ik sla aan het bakken, het doel was een oliebollencake maar die mislukt helemaal. Jammer! Gelukkig lag er bladerdeeg in de vriezer, en hadden we nog zoete appeltjes. Dus werden het appelflappen.

Wij komen niet buiten vandaag, we hebben een hekel aan de knallers, en de knallers hier in de wijk zijn die hele harde illegale helaas. Stiekem moeten we enorm lachen als wederom een enorme mist neerstrijkt waardoor praktisch niks meer te zien is. Pro vuurwerk verbod als je het ons vraagt.
We vermaken ons prima binnen, Nim kijkt een film, Kay is aan de eettafel aan het werk, en ik doe van alles en niks. Heerlijke laatste dag van het jaar.

Traditie voor ons is de matrassen naar beneden halen en in de woonkamer chillen tot het 00.00 is geweest. Daarna deden we de bedden boven gewoon weer opmaken en sliepen we gewoon op de slaapkamers. Dit jaar hadden we dankzij ons kampeeravontuur allemaal een luchtbed, dus die pompten we op. Slaapzakken erop en voila, de bedjes zijn klaar. Wij keken de oudejaarsconference en Nim mocht iets anders kijken.

En opeens vertrokken naar dromenland. We moesten beloven hem wakker te maken voor het aftelmoment. Maar op het moment suprême werd hij (net als alle voorgaande jaren) boos en wilde blijven slapen. Dikke prima!

Happy Newyear! Het gaat helemaal los in onze wijk. Bizar als je je bedenkt hoeveel geld er uit elkaar knalt en af fikt in de lucht.

Poes Evi is gelukkig niet bang. Ze zit er lekker naar te kijken vanaf de bank haha.
Rond 01.00 duiken we naast Nim op onze luchtbedjes in de slaapzakken en vallen al gauw lekker in slaap.

WOENSDAG

We hadden wandel plannen voor nieuwjaarsdag, maar daar komt niks van terecht. Het is mistig, winderig, koud, en we zijn moe. Het blijft bij een taartje eten bij een La Place ergens bij Bloemendaal, waar Nim nog even lekker buiten speelt. Helemaal prima.

Kay is druk bezig allemaal kleine klusjes in huis af te maken. Zoals hier, nieuwe plinten maken voor alle muren in de woonkamer. Zodra ze op maat zijn, moet er grondverf op voordat ze opgeplakt worden. Nim wil heel graag helpen en luistert goed naar Kay zijn instructies.

Helemaal geconcentreerd bezig.

En terwijl de mannen bezig zijn met klussen en verven, maak ik avondeten en dek de tafel en steek overal kaarsen aan. Altijd gezellig.

DONDERDAG

Ik heb er lang over getwijfeld of ik wel of niet de roze tegels langs de rest van het aanrecht op de muur plak. Het word toch een ja. Donderdag ga ik er lekker mee aan de slag. Heel erg langzaam word het wel wat met dit oude keukentje 😉

VRIJDAG

Vrijdag is Nim een dag bij Opa en Oma, Kay is thuis aan het werk, en ik keuvel wat aan. Ik kijk via de NPO app de engelse versie van Heel Holland Bakt, namelijk The Great British Bake-Off. Dat zet aan tot zelf bakken ;). Dit was nog een bakmix die ik had staan, dus stiekem heel snel klaar haha. Maar lekker was het wel.

ZATERDAG

Zaterdag gaan we dan eindelijk die nieuwjaarswandeling maken. We rijden naar Het Wed in Haarlem. Nim rent de bergen op en af, Kay maakt foto’s, en ik geniet ervan om eindelijk weer even wat verder van huis te zijn en een stuk te kunnen wandelen.

Koud is het wel hoor, brr!

Onderweg komen we deze leukerds tegen!

‘S avonds hijst Nim zich in zijn Yeti onesie van de Lidl. Met Sint kreeg hij eenzelfde pak maar dan een wolfje. Die is bijna niet uit te krijgen, dus kreeg hij van oma ook de yeti erbij. Even een fotootje maken om aan oma te laten zien dat ook deze goedgekeurd is 😉

ZONDAG

Zondag ga ik lekker verder met The Great British Bake-Off kijken. Ik voel me vandaag niet ok, en kan dus ook niet mee met de mannen die graag nog even een autoritje willen maken.

Ik krijg dit fotootje geappt van Kay. Ze hebben een mooi plekje gevonden om even de auto uit te gaan tijdens zonsondergang.

WEEK 2

MAANDAG

Goedemorgen maandag! De kleine man is naar school, de grote man is naar kantoor, en ik ben weer lekker alleen. Ik start op met de gemiste Heel Holland Bakt aflevering van zondag.

Na wat huishoudelijke dingen, ga ik weer achter de laptop zitten sinds lange tijd. Tijd om de blog te updaten met wat belangrijk nieuws (wat je vorige week kon lezen), en om een inhaalslag te maken met de gemiste diary’s.

WOENSDAG

Woensdagochtend ben ik wederom druk met foto’s laden, bewerken, uploaden, en verwerken in een diary. Ik heb al weken onwijs zin om naar de kapper te gaan, zin in een nieuwe look! Het kwam er steeds niet van, maar als ik woensdag online inlog en kijk wanneer de kapper plek heeft is dat binnen 15 minuten. Ik dacht, ik doe eens spontaan en reserveer de plek en ga er meteen heen.
Goed besluit, want het was er stil, en de kapster had alle tijd. Thuis maak ik een foto, ik ben helemaal blij in ieder geval.

Als ik Nim uit school ophaal, gaan we even naar de kruidvat voor een cadeautje. Een vriendinnetje geeft vrijdag haar kinderfeestje en Nim mag ook komen. Haar mama tipte deze pop, en Nim is helemaal trots als hij het cadeau koopt. Want nu weet hij zeker dat ze het leuk vind, en nog niet heeft.

Eind van de middag crash ik, ik krijg ergere hoofdpijn dan ik al had die dag en het gaat over in migraine uiteindelijk. Stoppen met werken lost natuurlijk niet miraculeus de migraine aanvallen op, maar ze komen toch vaker dan ik had gehoopt. Nim krijgt de ipad( die op dit soort momenten echt een life saver is voor mij), en ik probeer te slapen. Hij wil altijd contact, dus ik moet z’n voetje vasthouden en een beetje kriebelen <3

VRIJDAG

Na bijna twee dagen uitgeschakeld te zijn, voel ik me vrijdag wat beter. Via Instagram krijg ik een berichtje van iemand die in hetzelfde migraine klachten schuitje zit als ik. Ze tipt me om eens een Orthomoleculaire therapeut of arts te bezoeken. De Osteopaat waar ik een tijd terug was, raadde me dat ook al aan. Nu kost alles geld, en zodra het alternatieve zorg is, zijn er geen vergoedingen mits je je er aanvullend voor verzekerd. En zelfs dan haal je er niet veel vergoeding uit. Dus ik had het op een laag pitje gezet. Degene die me het berichtje stuurde, gaf me tips die zij zelf had gekregen en ik ga met een aantal makkelijke meteen aan de slag. Voeding wat omgooien, en aan de magnesium pillen. Ik vind het echt zo tof dat ze me al wat op weg heeft geholpen, wie weet maak ik zelf dit jaar eens een afspraak bij de orthomoleculaire arts hier in de buurt.

Ik doe weer een opruimrondje in huis, en schuif wat met spulletjes. De stoel kochten we een tijdje terug met flinke korting bij de Karwei, eindelijk een leuke stoel erbij in huis.
Het blauwe karretje is het klus karretje, die staat er soort van standaard gezien er de laatste weken veel kleine klusjes gedaan worden.

<3

Ondertussen heeft Nim het onwijs leuk op het kinderfeestje en krijg ik na afloop wat foto’s.

Ik lees op de nieuwssite dat het vanavond volle maan is en er een maansverduistering is. De volle maan was duidelijk aanwezig (x3 door een vies raam haha), maar die verduistering heb ik niet echt kunnen zien?

ZONDAG

Zondagmiddag stappen we in de auto richting Brabant. Gewoon een autoritje en kijken waar we belanden. Rond 2 uur hebben we honger en zoeken een pannenkoekhuis in de buurt op, we komen uit bij Pannenkoekfabrique het Ketelhuis. We vinden een rustig plekje boven, en Nim kan lekker spelen. Na een pannenkoek en wat drinken gaan we weer richting auto.

Sinds de kerstboom weg is, was deze hoek wel erg kaal. Het mistte wat groens! Bij het pannenkoekhuis zagen we deze plant staan, en we besloten om onderweg naar huis nog even langs de intratuin te gaan om er een te halen. Eenmaal thuis meteen in de hoek, en jep… helemaal leuk! Nu nog een pot en mand scoren, hopelijk lukt dat volgende week!

X Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest