WEEK 1 & 2 //
Start thuisschool & weekend Landal tijdens de lockdown

Het is weer tijd voor een diary met de eerste twee weekjes van Januari! Na de vakantie begonnen we dan echt weer met online lessen. Jeetje wat was dat weer even wennen voor Nim en mij. Gelukkig heb ik alle tijd om hem met alles te helpen. Na er weer even inkomen gaat het nu gelukkig weer prima. Wel waren we allemaal ontzettend moe en toe aan een andere omgeving voor een paar dagen. Nogal last minute (de avond van tevoren) boeken we een weekendje Landal Vennenbos, en wat een geluk hadden we met een pak sneeuw op zaterdag en zondag! Kijk je mee?

4 t/m 10 januari 2021

De kerstvakantie is voorbij! Ik maak voor Nim een werkplekje aan de keukentafel zodat hij vanaf daar zijn schoolwerk kan maken. Nim zijn school heeft gelukkig gekozen voor veel begeleiding bij het huiswerk, ze videobellen met de hele klas van 9.00 tot 12.00 met tussendoor wat stille werkmomenten en een kleine pauze. Voor hem heel fijn, voor mij weer enorm wennen. Boven werkt Kay die de hele dag zit te bellen, en nu heb ik Nim beneden met videobellen en hem begeleiden daarin. Ik kan dus zo goed als niets doen wat geluid maakt tot 12 uur, en daarna ben ik met Nim nog tot een uur of 14.00, soms langer bezig met het afmaken van het werk. Poeh! Ook voor Nim was het wel weer even wennen.

Maar hey, het positieve ervan is heel veel knuffels tussendoor, ik weet waar hij op vastloopt en waar ik hem wat extra bij kan helpen, en na school zijn we al meteen thuis en hoeven deze koukleumpjes niet op de fiets ;).

We gaan voor het eerst in tijden even op visite op een zaterdag ochtend. Het word steeds kouder en kouder buiten, en dat betekend krabben als je vroeg in de ochtend met de auto weg gaat. Brrr, gelukkig doet Kay dat soort klusjes altijd.

11 t/m 17 Januari

Hoofdpijn en migraine aanvallen, het zit me niet mee de eerste weken van het nieuwe jaar (vandaar de missende diary’s dus). In een week tijd krijg ik drie migraine aanvallen en ben daardoor dagenlang niet lekker. Kay moet het thuisschool met Nim van me overnemen terwijl hij zelf eigenlijk moet werken. Alles behalve handig, maar het lukt ze samen gelukkig wel en ik voel me aan het eind van de dag een stuk uit geruster na wat extra dutjes gedurende de maandag.

Mijn uitzicht op veel ochtenden, Nim samen met poes Evi… ze geeft hem een beetje geruststelling denk ik, want dat online bellen is soms toch wel een beetje lastig te volgen hoor! Ik probeer tussendoor te lezen, B.A. Paris is een van mijn favo schrijvers en ik heb ook dit boek binnen 2 dagen uit, zo spannend!

Nim en zijn beste vriend spelen af en toe nog samen na school. We hebben welgeteld 1 game console en een Sonic spel wat we eigenlijk nooit gebruiken. Op een moment dat Kay even beneden is kan hij het voor de jongens aanzetten. Nim durft er niet aan te gaan zitten (hij krijgt dat niet onder de knie al die knopjes tegelijk besturen) maar zijn vriend wel en onder luid gejuich en aanwijzingen van Nim spelen ze dus ‘samen’ Sonic. Zo kan het ook 😉

Heel erg traag veranderd Nim zijn kamertje. Spulletjes kopen om het wat te veranderen is op het moment vrij onmogelijk, want dat wat ik wil hebben is vaak uitverkocht/niet leverbaar… Uiteindelijk vond ik een vloerkleedje bij Kwantum en na bijna twee weken wachten kon hij opgehaald worden. Nim is er helemaal blij mee, eindelijk warme voetjes bij het uit bed stappen.

Waar we voorheen wekelijks samen wel even een zakje kibbeling gingen halen, doen we dat nu bijna niet meer. De muren komen op ons af na een moeilijke ochtend met schoolwerk dus we gaan een wandeling maken die Nim mocht begeleiden… en uiteraard ging hij stiekem richting het winkelcentrum waar de visboer zit haha.

Ja de muren, die kwamen dus wel erg op ons af. Zo toe aan even afleiding. Op vrijdagmiddag rijden we dus richting Noord-Brabant naar Landal Het Vennenbos om daar het weekend te spenderen in de bossen. Bij aankomst moest Kay nog een uur werken, oftewel videobellen… en we konden het huisje nog niet in. Zaten we er dus zo bij in de auto op de parkeerplaats…

Als het bijna tijd is dat we het huisje in mogen gaan Nim en ik alvast het huisje opzoeken terwijl Kay nog aan het bellen is. Niet veel later heeft hij ons gevonden en haalt de auto leeg met onze spullen voor het weekend.

Na het avondeten maken we nog een wandeling in het donker over het park. Alles ziet er zo sfeervol uit, en tegelijkertijd ook erg triest… want het is allemaal dicht, stil en treurig.

Vlakbij het Landal park zit de Cartier heide, dus de hele zaterdagochtend waren we hier te vinden. Binnenkort kun je een leuk artikel verwachten over dit wandelgebied!

Wat een geluk hebben we, eind van de zaterdagmiddag begint het met sneeuwen! Heerlijk sprookjesachtig vanuit een bungalow huisje met uitkijk op veel groen.

Natuurlijk gaan we naar buiten als er inmiddels een klein laagje sneeuw ligt om sneeuwballen te gooien en om het gekraak onder onze voetjes te voelen.

Hij vertelde dat het de beste dag ooooooit was. Dat snappen we helemaal, en gelijk heeft ‘ie!

Het beste plekje van het park, op een mini eilandje met uitzicht op alle gezellige lampjes.

Met een laagje sneeuw op onze mutsen en pet, hebben we enorm genoten van deze middag/avond!

Opwarmen bij een vuurtje met een leuke film aan. Dit zouden we elk weekend wel willen zo.
De volgende ochtend ligt er nog steeds wat sneeuw, en speelt Nim met de buurkindjes en een slee achter het huisje.

Op het park is vrijwel alles dicht, maar het doolhof is gelukkig nog wel open. Al vroeg op de zondag ochtend maken we een wandeling en komen hierlangs. Het was nog best een zoektocht naar de speeltuin in het midden hoor! Maar eenmaal daar lag er gewoon nog een dik laagje sneeuw om mee te spelen!

We vervolgen onze ochtendwandeling op het park. Ochtendmist en een opkomend zonnetje. Altijd sprookjesachtig!

Oh die linkerfoto. Zo mooi met het licht achter de boom <3. Op het park zelf is een toegangshek naar een stukje bos waar je heel fijn kan wandelen. Met de sneeuw die er nog ligt, en de opkomende zon zien we dus allemaal mooie plekjes om een fotootje van te maken.

Hadden we maar zulke fijne wandelpaden vlakbij huis! We komen zelfs een prachtige boom vol met knalrode bessen tegen tussen al het bruin en groen.

Eenmaal terug in het huisje gaat de openhaard weer aan, en kijken we weer een gezellige familiefilm. Bij het inchecken kreeg ik een bosje tulpen en een doosje eekhoorntjesvoer, heel leuk! Het eekhoorntjesvoer trok in eerste instantie vooral veel vogeltjes aan, maar uiteindelijk vond ook een eekhoorntje de weg naar de nootjes.

Na het eten pakken we onze spullen in en rijden weer naar huis. Maandagochtend moeten zowel Kay als Nim weer vroeg in hun Teams Meetings inbellen, dus langer kunnen we niet blijven jammer genoeg. Rond 21.00 zijn we weer thuis, uiteindelijk toch ook altijd weer fijn!

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest