Diary Oktober 2020 //
Halloween, Leesbingo & Uitwaaien

Een diary bijhouden als je voornamelijk de hele dag hoofdpijn hebt, blijft een uitdaging die de laatste maanden steeds faalt helaas. De laptop blijft dan in de kast liggen, omdat ik het kijken naar beeld niet volhoud. Gelukkig postte Kay zo af en toe een leuk avontuur op de site! Want die houd zich daar voornamelijk mee bezig.
Vandaag een terugblik op wat leuke, creatieve, luie, lekkere en moeilijke momenten uit Oktober. Want foto’s zijn er natuurlijk wel gemaakt! Kijk je mee?

12 OKT T/M 1 NOV

Het is half Oktober, bijna Halloween dus. Echt veel doen we er niet aan, en het speelt hier ook niet met langs de deuren gaan. Wat me dit jaar wel leuk leek was zelf wat decoratie te maken. Op een weekenddag rijden we naar de pompoenerie in Lopik, en kiezen 3 mooie pompoenen uit. Eenmaal thuis begint het legen en snijden. Heel leuk om eens te doen, dit was voor ons de eerste keer!

Ook maak ik samen met Nim een spokenkrans van lapjes ongebleekt katoen en zachte pluisbolletjes en wat draad. Helemaal gezellig om samen aan simpele knutsels te werken.

De halloween knutsels gaan nog even door. Ik maak twee leuke vilten broches voor Nim op zijn trui, die hij de dag voor halloween op zijn trui gespeld krijgt voor op school. Ze doen dit jaar niet aan verkleden, dus dan is dit ook een leuke optie om toch iets halloweenachtigs te hebben. Verder maakt ik van glazen potjes, gaas en wat papier nog mummie waxinehouders. Helemaal spooky!

Naast het vele geknutsel, zijn we ook nog steeds aan het schilderen in huis, en buitens huis. Nog lang niet klaar, maar er zit meer vooruitgang in sinds 4 jaar haha.

Fijne hoekjes in huis <3

Ik bestel een schoolfotoboek om alle schoolfoto’s van Nim in te kunnen plakken. Ook heb ik de doos met fotoalbums opgeruimd in de kast in onze slaapkamer, en laat ik Nim wat foto’s zien van mijzelf, zijn oom en opa en oma vroeger.

Nim is dol op de kerstshow bij de Intratuin elk jaar, en wilde zo graag erheen. We wilden niet terecht komen in een mega drukke Intratuin, dus zijn we pas rond 17.00 gegaan en dat was perfect… we hebben de Intratuin bijna voor onszelf gehad namelijk.

Voor in de herfstvakantie kreeg Nim van de juffen een leesbingo mee. We hebben ons best gedaan, maar deden er iets langer over. Uiteindelijk zetten we Nim elke keer op de foto, en geven hem dit mee naar school.

Lekkers en gezond. Sinds kort probeer ik om de dag een glaasje sinaasappelsap te persen, op dit hele oude sinaasappelpers apparaat.

Nim is geen fan van kindermuziek, op af en toe een kinderen voor kinderen liedje na. Het liefst luistert hij naar Harry Styles, One Direction, Shawn Mendes, en Hanson. Als Shawn Mendes zijn nieuwe nummers ‘Intro’ en ‘Wonder’ live heeft performed is hij dan ook heel blij. En dan ook nog een nieuwe videoclip van Harry Styles met het nummer ‘Golden’. Hij zat dus tegen de tv aangeplakt haha.

In het weekend gaan we er graag op uit. We vinden elke keer mooie wandelplekjes waar maar weinig mensen zijn. Ideaal in deze tijden. We missen de warme kop koffie/thee, en een lekker broodje bij een restaurantje wel na afloop… maar ik probeer steeds extra lekkere boterhammetjes voor onderweg te maken, want stiekem is dit net zo gezellig. Lunchen op een boomstam midden in de natuur.

Kay vind een vossenstreken app, en we gaan daarmee op pad. Je leert naar de natuur kijken op een andere manier. Bovendien een stuk stimulerender om je kind enthousiast te houden tijdens het wandelen.

Mijn dagen zijn gevuld met heel veel pijnlijke hoofdpijn, migraine en vermoeidheid deze weken in Oktober. De mannen gaan er toch even samen op uit in het weekend, wederom met die vossenstreken app. Heb ik het huis even voor mij helemaal alleen, en hebben hun even tijd samen!

Het liefste ventje hoor, en al helemaal als mama hoofdpijn heeft. Ontelbaar veel plotselinge kusjes, dekt me toe met dekentjes op de bank, en kruipt lekker tegen me aan op de bank.

Tweedehands vondsten, ik ben er dol op en ben er steeds meer mee bezig. Nim heeft bij de kringloop geluk dit keer… hij vind 3 Schleich zeedieren waarvoor de mevrouw aan de kassa 0,50ct per stuk rekent.
Op Marktplaats vind ik dan weer een boel parels. Waaronder een heel leuk wandrekje van Sostrene Grene. Ik koop hem over voor 7,50! Deze komt op Nim zijn kamer binnenkort.

Die gedeeltelijke lockdown, we vinden het maar rot. Begrijpelijk, maar rot. We zitten dus enorm veel binnen/thuis. Sinds de mondkapjesadviezen in winkels, kom ik ook bijna niet meer in een winkel. Het gebrek aan zuurstof onder zo’n ding gaat niet goed samen met mijn hoofdpijn. Gelukkig wil Kay de boodschappen doen, en soms laten we ze bezorgen. Ik probeer met kleine dingen het thuis toch gezellig te maken, bijvoorbeeld met een luxe ontbijtje… of door Nim het huis vol te laten bouwen met speelgoed (altijd uren zoet, als hij alle ruimte mag gebruiken).

Een van mijn favoriete uitjes in deze periode is altijd De Pier uitwandelen in Hoek van Holland. Lekker uitwaaien. We waren vroeg, zodat we niet in de middagdrukte zouden lopen. Zo proberen we met alle uitjes een beetje drukte te omzeilen, zodat we toch eropuit kunnen zonder tussen massa’s mensen te lopen.

Nim geniet hier vooral van. Het lopen over de rotsen op het strand. Als het iets minder koud is (meestal in het voorjaar als we hierheen gaan), neemt hij graag zijn monstertruck auto’s mee om die van de stenen af te laten rijden etc.

We lopen voor het eerst met z’n drietjes de gehele pier af tot het einde. Een flinke wandeling, dankzij de harde wind… maar een hele overwinning ook.

Eenmaal terug bij het begin halen we een ras patatje bij de snackbar. Echt een tip, dat is zo lekker!

En als we er dan toch zijn, een bakje kibbeling bij Het Vispaleis gaat er ook wel in. De lekkerste kibbeling als je het ons vraagt.

Dat waren de laatste weken van Oktober. De eerste twee weken van November volgen snel!

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest